icon

Dátovanie: Ako využívate mobilné dáta a wifi?

simona_racz
Dnes o 17:31

Len tak čisto štatisticky ma zaujíma, ako dnes ľudia dátujú. Smartfón má už každý, a zaujíma ma či máte stále pustené mobilné dáta, alebo doma ste na wifi, a vonku zapnete dáta, alebo si šetríte že väčšinou ste offline a dáta zapnete len semtam keď chcete niečo urobiť cez internet alebo prílezitostne na wifi?

petamich
Dnes o 17:33

Neriešim. Doma, práca, známe prostredie wifi, všade inde dáta. Samozrejme okrem zahraničia mimo tých klasický zón, tam dáta vypínam alebo mám dátovú simku.

anonym_6479e6
Dnes o 17:34

Nemam nikdy nonstop pustene data rovnako nie som pripojena doma vkuse na wifi. Data mam neobmedzene takze nejde o setrenie ale nemam rada ked kazde pipnutie spravy, upozornenia ma vyrusi od toho co robim alebo s kym prave som takze zapnem ich len vtedy ked potrebujem a mam cas sa mobilu venovat.

anonym_878628
Dnes o 17:39

Doma wifi,v práci wifi,.na prechádzke.v rámci obce wifi. Dáta mám zapnuté asi 5-10x za rok. Nemám potrebu byť nonstop.online

cyberk
Dnes o 17:40

mam neobmedzene a mam to skoro nonstop, doma sa na wifi napajam len, ked chcem pustat videa na telke (youtube), ked idem spat vypinam aj wifi aj data.

anonym_7cf5e6
Dnes o 17:42

Dáta mám stále zapnuté, stačí mi mesačne 2GB za 2€, doma v práci používam WiFi, na mobile zvyčajne nepozerám videá alebo nesťahujem veľké veci. V noci na spánok sa automaticky vypína WiFi sieť a telefón je v režime nerušiť.

simona_racz
autor
Dnes o 17:42
@cyberk

mam neobmedzene a mam to skoro nonstop, doma sa na wifi napajam len, ked chcem pustat videa na telke (youtube), ked idem spat vypinam aj wifi aj data.

@cyberk počula som že router s pustenou wifi robí elektrosmog, tak na noc to aj my vypíname, ale neviem či to má vplyv, keďže susedia všade naokolo majú. Mobil dávam na letecký režim (to je že nevydáva žiadne signály). To bolo pôvodne na to vymyslené aby v lietadle nerušilo citlivé prístroje, takže žiadny elektrosmog, ale telefón je k dispozícii, hodiny, budím, a tak.

anonym_8d461a
Dnes o 17:44

@simona_racz Mám kredit, dáta nepoužívam. Fungujem na wifi.

niekto2hy
Dnes o 17:45
@simona_racz

@cyberk počula som že router s pustenou wifi robí elektrosmog, tak na noc to aj my vypíname, ale neviem či to má vplyv, keďže susedia všade naokolo majú. Mobil dávam na letecký režim (to je že nevydáva žiadne signály). To bolo pôvodne na to vymyslené aby v lietadle nerušilo citlivé prístroje, takže žiadny elektrosmog, ale telefón je k dispozícii, hodiny, budím, a tak.

@simona_racz Ani sa ti nik nedovola.

simona_racz
autor
Dnes o 17:46
@anonym_8d461a

@simona_racz Mám kredit, dáta nepoužívam. Fungujem na wifi.

@anonym_8d461a v smartfóne má zmysel byť na kredite?

simona_racz
autor
Dnes o 17:46
@niekto2hy

@simona_racz Ani sa ti nik nedovola.

@niekto2hy myslela som keď spím a nechcem aby vyrušovali.

anonym_8d461a
Dnes o 17:48
@simona_racz

@anonym_8d461a v smartfóne má zmysel byť na kredite?

@simona_racz Normálne ho používam, akurát neplatím zbytočný paušál.

anonym_6f0138
Dnes o 17:48
@simona_racz

@niekto2hy myslela som keď spím a nechcem aby vyrušovali.

@simona_racz a keď sa niekomu niečo stane? tak nezdvihneš? Mne volala mama a otec x krát keď bolo veľmi zle, to mám vypnúť mobil?

simona_racz
autor
Dnes o 17:51
@anonym_6f0138

@simona_racz a keď sa niekomu niečo stane? tak nezdvihneš? Mne volala mama a otec x krát keď bolo veľmi zle, to mám vypnúť mobil?

@anonym_6f0138 my sme viacerí v dome 3 generácie tak vždy niekto je. Žiadne emergency situácie nemávam. Ajtak mávam stíšene takže aj ked som na príjme sa nedovolajú a správa sa prečíta až ráno.

A poznám takých že mobil nechá hocikde v dome, ide si na záhradu, a pól dňa sa nedovolajú. Takým je načo mobil?

anonym_6f0138
Dnes o 17:53
@simona_racz

@anonym_6f0138 my sme viacerí v dome 3 generácie tak vždy niekto je. Žiadne emergency situácie nemávam. Ajtak mávam stíšene takže aj ked som na príjme sa nedovolajú a správa sa prečíta až ráno.

A poznám takých že mobil nechá hocikde v dome, ide si na záhradu, a pól dňa sa nedovolajú. Takým je načo mobil?

@simona_racz ja sa bez mobilu nepohnem. Keďže mám rodinu, deti, rodičov, súrodencov, hocičo sa môže stať. Už aj ja sama som volala 22:20, nech idú za mnou do nemocnice a bola som urgentne operovaná po nehode.

anonym_7cf5e6
Dnes o 18:00
@simona_racz

@simona_racz na to slúži režim nerušiť, nastavíš si v akom čase nemá zvoniť a vyberieš si kontakty ktoré sa ti môžu dovolať aj v noci

simona_racz
autor
Dnes o 18:02
@anonym_6f0138

@simona_racz ja sa bez mobilu nepohnem. Keďže mám rodinu, deti, rodičov, súrodencov, hocičo sa môže stať. Už aj ja sama som volala 22:20, nech idú za mnou do nemocnice a bola som urgentne operovaná po nehode.

@anonym_6f0138 treba, treba, mobil je dobrý pomocník. Hlavne smartfóny, že hocikde ste, pozriete mapu, pohladáte zastávku, pozriete otváracie časy, preto ja už bez dát si to neviem predstsviť. Jeden kamarát je taký retro že si kúpil tlačidlovú Nokiu, a smartfón má na kredit bez dát. Má 27 rokov, takže ešte v dectve to zažil. GPRS WAP sa to volalo že? On tam má normálne prehliadač.

anonym_7cf5e6
Dnes o 18:06
@simona_racz

@anonym_6f0138 treba, treba, mobil je dobrý pomocník. Hlavne smartfóny, že hocikde ste, pozriete mapu, pohladáte zastávku, pozriete otváracie časy, preto ja už bez dát si to neviem predstsviť. Jeden kamarát je taký retro že si kúpil tlačidlovú Nokiu, a smartfón má na kredit bez dát. Má 27 rokov, takže ešte v dectve to zažil. GPRS WAP sa to volalo že? On tam má normálne prehliadač.

@simona_racz dáta vieš mať normálne aj na kredit, pozrieť si von cestovný poriadok, meškanie, kúpiť lístok, pozrieť počasie, meteoradar, navigáciu, urobiť prevod na to nepotrebuješ veľké balíky dát

crazy_cat_lady
Dnes o 18:10

Doma wifi, vonku data.. ale mam ich zapnute stale

doriiis
Dnes o 18:10

Doma wifi, všade inde data.

simona_racz
autor
Dnes o 18:18
@anonym_7cf5e6

@simona_racz dáta vieš mať normálne aj na kredit, pozrieť si von cestovný poriadok, meškanie, kúpiť lístok, pozrieť počasie, meteoradar, navigáciu, urobiť prevod na to nepotrebuješ veľké balíky dát

@anonym_7cf5e6 10GB stačí nie? Aktualizácie robím len na wifi. Tam to je aj cez GB.

radkatalajkova
Dnes o 18:22

Mám neobmedzený paušál. Ale inak v robote aj doma wi-fi zapnuté. Ale neriešim kde čo mám

simona_racz
autor
Dnes o 18:28
@radkatalajkova

Mám neobmedzený paušál. Ale inak v robote aj doma wi-fi zapnuté. Ale neriešim kde čo mám

@radkatalajkova ak máš na mobile zapnuté dáta aj wifi súčasne, nemusíš nic riešiť. Automaticky sa ti to prepína podľa toho kde si. A inák čo je v dnešnej dobe 20-30€? Ani nákup z toho nespravíš. Za to už je všetko neobmedzené.

radkatalajkova
Dnes o 18:31
@simona_racz

@radkatalajkova ak máš na mobile zapnuté dáta aj wifi súčasne, nemusíš nic riešiť. Automaticky sa ti to prepína podľa toho kde si. A inák čo je v dnešnej dobe 20-30€? Ani nákup z toho nespravíš. Za to už je všetko neobmedzené.

@simona_racz Ja platím mesiace 60€, no mám taká j splátku cca 10€ zariadenie. Ale som spokojná

simona_racz
autor
Dnes o 18:36
@radkatalajkova

@simona_racz Ja platím mesiace 60€, no mám taká j splátku cca 10€ zariadenie. Ale som spokojná

@radkatalajkova akože od 20-30€ to začína, plus sa pridá splácanie zariadenia atď. Jeden operátor je drahší, druhý lacnejší. Ale ja by som už kredit neriešila. Mala som dlho Easy a tam mi ponúkalo 10GB dát. Preto som sa pýtala či to stačí.

anonym_389b53
Dnes o 18:40

Mam neobmedzene data, doma sa mi pripoji wifi, v praci wifi, lebo nemam signal. Vsade inde nonstop data. Vypinam vsetko na noc a davam lietadlovy rezim.

simona_racz
autor
Dnes o 19:02
@anonym_389b53

Mam neobmedzene data, doma sa mi pripoji wifi, v praci wifi, lebo nemam signal. Vsade inde nonstop data. Vypinam vsetko na noc a davam lietadlovy rezim.

@anonym_389b53 vidím niesom sama 😏 ale občas ma vie naštvať keď niekto vypne router lebo si myslí že celý dom spí a ja pozerám film…