Čo sú RCS správy a ako ich využívať?
Lebo neviem či má telekom ale mne raz niečo ukazovalo že budú nejaké RCS správy cez dáta ale iMessage mám vypnuté lebo to len medzi ajfónmi ide a ona nemá ajfón. A potom by blbli SMS-ky lebo nemám stále dáta iba niekedy. Ale to RCS aj iní operátori majú? Lebo ja neviem akého má operátora ale keď píše hýbu sa 3 bodky a to pri klasickej SMS nebolo by. Lebo nemá ako tie spätné odozvy robiť že je pripojené.
Áno lebo doteraz to blblo lebo jeden ma iphone a druhý niečo iné a potom nechodili správy a také. Konečne RCS to vyriešilo.
SMS funguje aj keď si v lese a je slabý signál, RCS funguje len keď máš funkčné dáta, takže RCS správu bez dát nepošleš ani nedostaneš.
To ako rýchlo ťa operátor identifikuje že si bez dát a prepne príjem z RCS na SMS je otázne.
SMS funguje aj keď si v lese a je slabý signál, RCS funguje len keď máš funkčné dáta, takže RCS správu bez dát nepošleš ani nedostaneš.
To ako rýchlo ťa operátor identifikuje že si bez dát a prepne príjem z RCS na SMS je otázne.
@anonym_10dd99 presne tento problém mám. Keďže paušál mať nemôžem, som na kredit a dáta vypínam/zapínam podľa pozreby, alebo sú obdobia keď nemám peniaze = nemám kredit tým pádom ani dáta. A potom sa mi stáva že nepríde dôležitá SMS len preto že výribcovia telefónov automaticky prednastavia tieto blbosti ako iMessage, Google správy, RCS a potom to je nekompatibilné, nepríde to, alebo raz som mal niečo objednané v predajni a že pošlú SMS, nič neprichádzalo, a potom mi volali. Dig idem tam a tá pani že už to tam je a že poslala mi SMS a žiadna reakcia. Já rekú nič mi nedošlo, a predstavte si tá SMS mi prišla nejak deň po tom. A to všetko len kvôli tomuto.
More naštvem sa a budem používať tlačidlový mobil lebo toto už neni normálne snima. Musá myslet aj na chudobných čo večne nemajú kredit, nemajú dáta, semtam sa jak správny žebráci pripoja na free wifi verejnú a tak. Pre takých tie RCS-y sú pohroma.
@anonym_10dd99 presne tento problém mám. Keďže paušál mať nemôžem, som na kredit a dáta vypínam/zapínam podľa pozreby, alebo sú obdobia keď nemám peniaze = nemám kredit tým pádom ani dáta. A potom sa mi stáva že nepríde dôležitá SMS len preto že výribcovia telefónov automaticky prednastavia tieto blbosti ako iMessage, Google správy, RCS a potom to je nekompatibilné, nepríde to, alebo raz som mal niečo objednané v predajni a že pošlú SMS, nič neprichádzalo, a potom mi volali. Dig idem tam a tá pani že už to tam je a že poslala mi SMS a žiadna reakcia. Já rekú nič mi nedošlo, a predstavte si tá SMS mi prišla nejak deň po tom. A to všetko len kvôli tomuto.
More naštvem sa a budem používať tlačidlový mobil lebo toto už neni normálne snima. Musá myslet aj na chudobných čo večne nemajú kredit, nemajú dáta, semtam sa jak správny žebráci pripoja na free wifi verejnú a tak. Pre takých tie RCS-y sú pohroma.
@unbeholfen preto si netreba RCS ani zapínať a nechať len štandardné SMS, v Google sa to pýtalo či zapnúť
Však to lebo máme rúzné telefóny čo nepasujú si. To je hrozné. Kedysi každý telefón s každým pasoval. Posielali sme si cez blútút fotky, mo3-ky, hocičo a bolo jenno že či mám Sony Ericsson, Nokia, Samsung, Alcatel, a išlo. Teraz iPhone nechce s neiphonom a medzi nima neprejde cez blútút fotka a furt dačo. Velice sa hnevám na títo telefóny. Najlepší telefóny boli v rokoch 2008-2010 zhruba. To bolo super. Šecko ze šeckým pasuvalo.
Na a tam máte! Iba MMS-ky som nahal zapaté. Nebudete mi posílat cez kadzejaké internety, pekne si zaplacíte esemesku jak sa patrí. Ak ma naserete dám simkartu do starej Nokie a móžete íst šecci doriti.
Však to lebo máme rúzné telefóny čo nepasujú si. To je hrozné. Kedysi každý telefón s každým pasoval. Posielali sme si cez blútút fotky, mo3-ky, hocičo a bolo jenno že či mám Sony Ericsson, Nokia, Samsung, Alcatel, a išlo. Teraz iPhone nechce s neiphonom a medzi nima neprejde cez blútút fotka a furt dačo. Velice sa hnevám na títo telefóny. Najlepší telefóny boli v rokoch 2008-2010 zhruba. To bolo super. Šecko ze šeckým pasuvalo.
@unbeholfen nepasovala nabíjačka, nemohol si požičať niekomu nabiť sa ak mu dochádzala šťava lebo mal inú koncovku
a telefóny boli blokované nemohol si dať SIM kartu akú si ty chcel
@unbeholfen nepasovala nabíjačka, nemohol si požičať niekomu nabiť sa ak mu dochádzala šťava lebo mal inú koncovku
a telefóny boli blokované nemohol si dať SIM kartu akú si ty chcel
@anonym_10dd99 já vím tá stará Nokia je blokovaná na Orange tak som musel preniesť číslo aby som tam dal simkartu. Ale pokál som na kredit a väčšinou ho ani nemám tak je jedno kerého operátora používam.
Aj teraz je to tak. Preto mám taký kábel že má 3 druhy koncoviek, aby sme mohli šecci šecko nabíjat.
A ešte na bazoši som zehnal nabíjačky na staré samsungy a nokie lebo tie si v záložni a bazáre kupujem. Jediné tlačidlové telefóny čo sa mi lúbia.
A mám aj univerzálnu nabíjačku so sadou koncoviek aj na PSP, Gameboy, a všeličo možné čo existovalo pred 20 rokmi.
Lebo očúvaj toto: Sluchátká majú typ-C, smartfón má Lightning, a tlačidlový má Micro USB a reprák má Mini USB takže 4 druhy koncoviek mám aby som si všetko mohol nabiť.

RCS majú viacerí operátori
keď píše a hýbu sa 3 bodky to ide cez dáta RCS správa
RCS už funguje aj medzi iMessage a Adroidom