Mobil s výnimočným fotoaparátom do 600 eur
Ahojte, viete poradiť mobil ktorý má výnimočný foťák? Ktorý foti krásne prírodu, nočné mesto, makro...? Niečo čo je trošku porovnatelne so zrkadlovkami? Cenovo tak do 600€ som ochotná dať. Pozerala som Samsung, Xiaomi, alebo Google pixel? Viete odporučiť čo nie, čo áno?? Vdaka
@mia2906 môj známy má xiaomi " za pár" a fotí nádherne 🙂
@ivicatolic no pozerali sme xiaomi 14. Nevieš aký má presne? Vďaka
Ziadny mobil z principu nie je dobry fotak, najma v noci nie, maly snimac ma obrovsky sum. Na take ucely len plnohodnotny objektiv a zrkadlovku alebo bezzrkadlovku na stative s dialkovym ovladanim.
Tie rozne "XY foti krasne" je len prznenie dat zo snimaca algoritmami.
Na bezne fotenie je ok napriklad Samsung rad A5x za 300 - 400 eur.
Mam pekne fotky aj z mobilu, ale za denneho svetla, sam takto fungujem napriklad pri lezeni na skalach, kde je komfortne tasit placku z vrecka na stehne a nie zrkadlovku z batohu.
Ziadny mobil z principu nie je dobry fotak, najma v noci nie, maly snimac ma obrovsky sum. Na take ucely len plnohodnotny objektiv a zrkadlovku alebo bezzrkadlovku na stative s dialkovym ovladanim.
Tie rozne "XY foti krasne" je len prznenie dat zo snimaca algoritmami.
Na bezne fotenie je ok napriklad Samsung rad A5x za 300 - 400 eur.
Mam pekne fotky aj z mobilu, ale za denneho svetla, sam takto fungujem napriklad pri lezeni na skalach, kde je komfortne tasit placku z vrecka na stehne a nie zrkadlovku z batohu.
@patrike Máme zrkadlovku aj bezzrkadlovku ale na hory a cykloturistiku neplánujem bravat, preto hľadám alternatívy 🙂 Samsung - niekto hovorí že A rada nie, vraj S rada...potom sme pozerali porovnanie mobilov na YouTube a lepšie vyšiel Xiaomi ...🤣
@mia2906
To ci hladas je Xiaomi 17 ultra ten ma 1 inch 2.54 Leica sensor ale stoji viac ako 600
@patrike Máme zrkadlovku aj bezzrkadlovku ale na hory a cykloturistiku neplánujem bravat, preto hľadám alternatívy 🙂 Samsung - niekto hovorí že A rada nie, vraj S rada...potom sme pozerali porovnanie mobilov na YouTube a lepšie vyšiel Xiaomi ...🤣
@mia2906 Necakaj zazraky, ono tych vyrobcov snimacov je par a vela mobilov obsahuje vnutri to iste.
Ja mam xiaomi 15 a foti dobre
Tiež mám Xiaomi -Redmi Note sériu a skvelé fotky. Celkovo má Xiaomi a Huawei najlepšie recenzie na foťáky, lepšie ako Iphone.
Samsung jedine. Ale tie vyssie rady do 600 eur tazko
Najlepsie je, ze vsetky premiovky maju vychvalene fotaky, Kupis, skusis a priemer. Nechyta sa to stale na 10-15 rokov stare zrkadlovky s priemernym objektivom. No max este portret s rozmazanim to urobi dobre. Mam Xiaomi 14T pro, nefoti najhorsie, ale ani nejak premiovo nie. A to ako na tom Xiaomi laguju a nefunguju casto bezne aplikacie (internet banking,..), to nerobi ani 7 rokov starsi Huawei mate 10 light. Xiaomi uz nie.
Najlepsie je, ze vsetky premiovky maju vychvalene fotaky, Kupis, skusis a priemer. Nechyta sa to stale na 10-15 rokov stare zrkadlovky s priemernym objektivom. No max este portret s rozmazanim to urobi dobre. Mam Xiaomi 14T pro, nefoti najhorsie, ale ani nejak premiovo nie. A to ako na tom Xiaomi laguju a nefunguju casto bezne aplikacie (internet banking,..), to nerobi ani 7 rokov starsi Huawei mate 10 light. Xiaomi uz nie.
@anonym_18053b Ved logicky, nad fyzikou sa vyhrat neda.
@anonym_18053b Ved logicky, nad fyzikou sa vyhrat neda.
@patrike no zase ale technologia pokrocila, lepsie cipy, lepsie rozlisenie,...
@patrike no zase ale technologia pokrocila, lepsie cipy, lepsie rozlisenie,...
@anonym_18053b Nie. Viac pixelov je marketingovy odrb. A cim viac pixelov das na tu malu plochu v snimaci mobilu, tym vacsi sum dostanes.
Nad tym sa naozaj zvitazit neda. Nie je nahoda, ked profi aparaty maju tzv "full frame" senzor a sadu vymennych objektivov.
Navyse ludi asi predstavuju "dobre fotiaci" mobil tak, ze stlacia spust a hotovo. Nie nahodou maju profi aparaty mnozstvo parametrov na nastavenie a aj v mobiloch to byva skryte hlbsie. Casto staci chapat principy a aj aj "horsi" mobil urobi lepsiu fotku.

@mia2906 môj známy má xiaomi " za pár" a fotí nádherne 🙂