Prečo sa mi v noci odpája mobil od Wi-Fi?
Ahojte.
Ráno som si už párkrát všimla, že mám minuté mobilné dáta, hoci som bola celý večer aj noc doma na Wi-Fi. Vyzerá to, akoby sa mobil počas noci sám odpojil a prepol na dáta.
Mám Samsung Galaxy A55. Dá sa niekde nastaviť, aby to nerobil? Cez deň mi Wi-Fi funguje normálne. Ďakujem.
@anonym_autor Ráno som si už párkrát všimla, že mám minuté mobilné dáta, hoci som bola celý večer aj noc doma na Wi-Fi. Vyzerá to, akoby sa mobil počas noci sám odpojil a prepol na dáta.
Mám Samsung Galaxy A55. Dá sa niekde nastaviť, aby to nerobil? Cez deň mi Wi-Fi funguje normálne Áno, v telefóne Samsung Galaxy A55 sa dá nastaviť, aby sa počas noci neprepínal na mobilné dáta. Tento problém najčastejšie spôsobuje funkcia inteligentného prepínania sietí alebo šetriace režimy, ktoré Wi-Fi v spánku vypnú, aby šetrili batériu.Tu sú tri hlavné nastavenia, ktoré tento problém vyriešia:1. Vypnite funkciu "Prepnúť na mobilné dáta" (Intelligent Wi-Fi)Táto funkcia odpojí Wi-Fi a zapne dáta vždy, keď sa signál Wi-Fi hoci len na chvíľu oslabí.Otvorte Nastavenia a prejdite do sekcie Pripojenia.Kliknite na Wi-Fi a vpravo hore klepnite na tri bodky (alebo ikonu nastavení).Vyberte možnosť Intelligent Wi-Fi.Vypnite prepínač pri funkcii Prepnúť na mobilné dáta.2. Vypnite mobilné dáta počas noci automaticky (Režimy a rutiny)Najistejší spôsob, ako zabrániť míňaniu dát počas spánku, je vytvoriť si automatické pravidlo.Otvorte Nastavenia a vyberte Režimy a rutiny.Prejdite na kartu Rutiny a klepnite na ikonu + (pridať novú rutinu).V sekcii Ak nastavte podmienku Časové obdobie (napr. od 23:00 do 06:00).V sekcii Potom zvoľte akciu Pripojenia -> Mobilné dáta -> Vypnuté.Rutinu uložte. Telefón po prebudení dáta sám znova zapne.3. Skontrolujte režim spánku Wi-FiNiekedy telefón odpája Wi-Fi kvôli agresívnemu šetreniu batérie.V rovnakom menu Intelligent Wi-Fi (bod 1) skontrolujte, či nemáte zapnutú možnosť Režim šetrenia energie Wi-Fi. Ak áno, skúste ju vypnúť, pretože môže spôsobovať odpájanie neaktívneho telefónu od domácej siete
Mobilné dáta aj wifi na noc vypnúť. Na čo ich máš zapaté?
@anonym_7cc4a4 lebo ho cez noc normálne nevypínam 🙂 skôr mi ide o to, prečo sa sám odpojí od wifi a začne míňať dáta.
@anonym_7cc4a4 lebo ho cez noc normálne nevypínam 🙂 skôr mi ide o to, prečo sa sám odpojí od wifi a začne míňať dáta.
@anonym_8caa9c vyššie som dala kópiu odpovede Google AI
@anonym_8caa9c Ja mám iphone a robí mi to hocikedy aj cez deň aj cez noc. Problém je že my doma nemáme pokrytie operátorom a preto keď nie som na wifi, nikto sa mi nedovolá, nedopíše, smola 🙂
Asi stále len kontrolovať.
masctam mozno nastavebie ze ked wifi nejede dobre tak sa doplnuje zaroven mobilnymi. Plus mozno sa ti to deje cely den ale "zapocitaju" to iba raz v noci.
Mobil sam to neurobi, cypla si si data? Mne sa par krat stalo, ze ma pripojilo na wifi a data som zabudla vypnut a ked ma z nej odpojilo - odisla som z domu, vypla som wifi tak mobil hned tahal data.
@anonym_8caa9c Ja mám iphone a robí mi to hocikedy aj cez deň aj cez noc. Problém je že my doma nemáme pokrytie operátorom a preto keď nie som na wifi, nikto sa mi nedovolá, nedopíše, smola 🙂
Asi stále len kontrolovať.
@anonym_95d5a6 ja mám už druhý iphone za niekoľko rokov a nikdy mi len tak nevypol wifi a ani neviem o nikom v okolí, ktorému by to robilo.🤔 Nemáte slabú wifi ?

Mobilné dáta aj wifi na noc vypnúť. Na čo ich máš zapaté?