icon

Prečo sa mi v noci odpája mobil od Wi-Fi?

12. sep 2026

Ahojte.

Ráno som si už párkrát všimla, že mám minuté mobilné dáta, hoci som bola celý večer aj noc doma na Wi-Fi. Vyzerá to, akoby sa mobil počas noci sám odpojil a prepol na dáta.

Mám Samsung Galaxy A55. Dá sa niekde nastaviť, aby to nerobil? Cez deň mi Wi-Fi funguje normálne. Ďakujem.

anonym_7cc4a4
12. sep 2026

Mobilné dáta aj wifi na noc vypnúť. Na čo ich máš zapaté?

anonym_7cc4a4
12. sep 2026

@anonym_autor Ráno som si už párkrát všimla, že mám minuté mobilné dáta, hoci som bola celý večer aj noc doma na Wi-Fi. Vyzerá to, akoby sa mobil počas noci sám odpojil a prepol na dáta.

Mám Samsung Galaxy A55. Dá sa niekde nastaviť, aby to nerobil? Cez deň mi Wi-Fi funguje normálne Áno, v telefóne Samsung Galaxy A55 sa dá nastaviť, aby sa počas noci neprepínal na mobilné dáta. Tento problém najčastejšie spôsobuje funkcia inteligentného prepínania sietí alebo šetriace režimy, ktoré Wi-Fi v spánku vypnú, aby šetrili batériu.Tu sú tri hlavné nastavenia, ktoré tento problém vyriešia:1. Vypnite funkciu "Prepnúť na mobilné dáta" (Intelligent Wi-Fi)Táto funkcia odpojí Wi-Fi a zapne dáta vždy, keď sa signál Wi-Fi hoci len na chvíľu oslabí.Otvorte Nastavenia a prejdite do sekcie Pripojenia.Kliknite na Wi-Fi a vpravo hore klepnite na tri bodky (alebo ikonu nastavení).Vyberte možnosť Intelligent Wi-Fi.Vypnite prepínač pri funkcii Prepnúť na mobilné dáta.2. Vypnite mobilné dáta počas noci automaticky (Režimy a rutiny)Najistejší spôsob, ako zabrániť míňaniu dát počas spánku, je vytvoriť si automatické pravidlo.Otvorte Nastavenia a vyberte Režimy a rutiny.Prejdite na kartu Rutiny a klepnite na ikonu + (pridať novú rutinu).V sekcii Ak nastavte podmienku Časové obdobie (napr. od 23:00 do 06:00).V sekcii Potom zvoľte akciu Pripojenia -> Mobilné dáta -> Vypnuté.Rutinu uložte. Telefón po prebudení dáta sám znova zapne.3. Skontrolujte režim spánku Wi-FiNiekedy telefón odpája Wi-Fi kvôli agresívnemu šetreniu batérie.V rovnakom menu Intelligent Wi-Fi (bod 1) skontrolujte, či nemáte zapnutú možnosť Režim šetrenia energie Wi-Fi. Ak áno, skúste ju vypnúť, pretože môže spôsobovať odpájanie neaktívneho telefónu od domácej siete

anonym_8caa9c
12. sep 2026
@anonym_7cc4a4

Mobilné dáta aj wifi na noc vypnúť. Na čo ich máš zapaté?

@anonym_7cc4a4 lebo ho cez noc normálne nevypínam 🙂 skôr mi ide o to, prečo sa sám odpojí od wifi a začne míňať dáta.

anonym_7cc4a4
12. sep 2026
@anonym_8caa9c

@anonym_7cc4a4 lebo ho cez noc normálne nevypínam 🙂 skôr mi ide o to, prečo sa sám odpojí od wifi a začne míňať dáta.

@anonym_8caa9c vyššie som dala kópiu odpovede Google AI

anonym_95d5a6
12. sep 2026
@anonym_8caa9c

@anonym_8caa9c Ja mám iphone a robí mi to hocikedy aj cez deň aj cez noc. Problém je že my doma nemáme pokrytie operátorom a preto keď nie som na wifi, nikto sa mi nedovolá, nedopíše, smola 🙂
Asi stále len kontrolovať.

martinmmartin
12. sep 2026

masctam mozno nastavebie ze ked wifi nejede dobre tak sa doplnuje zaroven mobilnymi. Plus mozno sa ti to deje cely den ale "zapocitaju" to iba raz v noci.

anonym_2042ca
12. sep 2026

Mobil sam to neurobi, cypla si si data? Mne sa par krat stalo, ze ma pripojilo na wifi a data som zabudla vypnut a ked ma z nej odpojilo - odisla som z domu, vypla som wifi tak mobil hned tahal data.

13uzivatelka11
12. sep 2026
@anonym_95d5a6

@anonym_8caa9c Ja mám iphone a robí mi to hocikedy aj cez deň aj cez noc. Problém je že my doma nemáme pokrytie operátorom a preto keď nie som na wifi, nikto sa mi nedovolá, nedopíše, smola 🙂
Asi stále len kontrolovať.

@anonym_95d5a6 ja mám už druhý iphone za niekoľko rokov a nikdy mi len tak nevypol wifi a ani neviem o nikom v okolí, ktorému by to robilo.🤔 Nemáte slabú wifi ?

anonym_6b177c
13. sep 2026

@anonym_autor mam tiez tento telefon a nerobi mi to

jimmyy128
13. sep 2026

Skor nez zacnes nieco vypinat, pozri sa v Nastaveniach do Pripojenia > Vyuzitie dat > Vyuzitie mobilnych dat. Da sa tam prepnut obdobie a vidis zoznam aplikacii aj to, kolko kazda z nich stiahla cez mobilne data. Ak tam vyskoci jedna appka - typicky zalohovanie fotiek, aktualizacie alebo nieco, co si pusta video - tak sa ti mobil od wifi vobec neodpaja. Len ta jedna appka ma povolene mobilne data a robi to v noci, ked telefon nikto nepouziva.

Az podla toho sa da rozhodnut, co vypinat. Ked je to jedna appka, staci jej zakazat data na pozadi a s nastaveniami wifi sa vobec nemusis hrat. Ked su to vsetky appky rovnomerne, az vtedy ma zmysel pozerat na to prepinanie medzi wifi a datami.

A este jedna vec, ktora sa lahko prehliadne - pozri si aj datum, odkedy sa ta spotreba pocita. Ak ti obdobie zacina v strede mesiaca, ten minuty balik nemusi byt z jednej noci, ale z celeho predchadzajuceho tyzdna.

anonym_95d5a6
13. sep 2026
@13uzivatelka11

@anonym_95d5a6 ja mám už druhý iphone za niekoľko rokov a nikdy mi len tak nevypol wifi a ani neviem o nikom v okolí, ktorému by to robilo.🤔 Nemáte slabú wifi ?

@13uzivatelka11 máme 3 wifi doma...
Od tohto posledného update mi odpája aj sim kartu tak 3x denne