Starý mobil s chybou mikrofónu: Čo teraz?
Ja lúbím tí malé telefóny, a našól medzi haraburdama takú maličkú Nokiu. Velice sa mi zapáčila. No lenže má roky, ale z vonka nevyzerala moc doničená, celkom dobre zachovalo vypadala, tag rekú budem ju používat. No a kedysi dávno mali operátori taký zvyk že blokovali telefóny aby fungovali len ich simkarty, aby ste nemohli použiť konkurenciu. No a ten bol z tej doby. Tak som preniesol číslo do Orange (pri kredite je jedno u ktorého operátora som) a tak konečne som začal používat a vyšlo najavo že rapluje mikrofón. Lebo volám ze Zdenom a on furt že zle ma očuje, že skáče hlas že raz tiššie a tak horedole. Tak som dal kartu do iného (novšieho) mobilu a zavolal som mu a vravel že tu ma už dobre počuje. To je na týcb starých mobiloch že skryté vady, opotrebenie, to sa prejaví. Kedysi dávno boli pekné tlačidlové mobily, vyrábali sa aj prémiové značky. Terajšie tlačidlové mobily sú také iné, také jednotvárne, niche značky, a ešte aj Nokia je taká čudná. Tie sa mi lúbili čo boli samsungy, ericssony, nokie, a také. No ale zistil som že na tú primakartu mi orange podarival gigane ako nejaké uvítanie… Tak je mi lúto to nahat prepannút, tak zase dam tú simkartu do smartfónu, a využijem. Lebo ja som už v marci mal končiť lebo minulý rok som akurát náhodou mal tolko peňazí že som si aktivoval nekonečnú radosť za 240€ na rok. Práve mi skončila. Dá sa to aj mesačne platit, vtedy stojí 23€ mesačne len ja keď mám nestabilný príjem tak nič paušálovitého typu mi nevyhovuje. Proste ak mám peniaze na kredit tak budem mobilovať a keď nemám tak budem len prijímať hovory a prezváňať nech mi zavolaju naspäť. Sociálne slabší to takto robievali. Že len prezvonili a nechali si zavolať naspäť aby neplatili za telefón.