Wi-Fi volanie: Pomohlo vám pri slabom signáli?
Ahojte. Doma máme v jednej izbe dosť slabý mobilný signál.
Internet cez Wi-Fi ide normálne, ale hovory mi občas vypadávajú alebo ma druhá strana zle počuje. Niekto mi spomínal Wi-Fi volanie, len som to nikdy nepoužívala a ani poriadne neviem, či to treba nejako špeciálne nastavovať.
Máte to zapnuté? Pomohlo vám to pri slabom signáli doma?
Wi-Fi volanie ti presne na tento pripad pomoze, len je okolo neho par podmienok, na ktorych to najcastejsie padne.
Prva je SIM karta. Musi byt 4G LTE, na starsich to nenabehne vobec a operator ju vymeni zadarmo na predajni. Druha je aktivna VoLTE, Wi-Fi volanie na nej stoji a bez nej sa neda zapnut.
Samotna aktivacia nie je len prepinac v telefone. U Telekomu bud posles bezplatnu SMS v tvare VoWiFi ZAP na 12323, alebo si funkciu zapnes v nastaveniach, zapnes letecky rezim, v nom zapnes wifi, minutu pockas a letecky rezim vypnes. Telefon si o aktivaciu poziada sam a potvrdzujuca SMS chodi zvycajne az na dalsi pracovny den. O2 to ma automaticky, ked zariadenie funkciu podporuje a mas aktualny softver, pri iPhone treba iOS aspon 15.4 a potvrdit aktualizaciu nastaveni operatora.
A teraz to, co je pri tvojej izbe najpodstatnejsie. Telefon nema wifi ako prvu volbu, prednastavene poradie je VoLTE, potom VoWiFi a az potom 2G. Cize aj so slabym signalom sa este stale moze snazit volat cez nu. Na Androide sa da priorita prehodit na wifi, na iPhone to Apple menit nedovoli, tam sa telefon rozhoduje sam podla kvality.
@anonym_c7613f ma pravdu s tym vypadavanim, ma to ale jeden hacik. Doma to telefon vie prehodit na mobilnu siet, ale ked volas cez wifi v zahranici a vyjdes z jej dosahu, Telekom hovor zamerne prerusi, aby ti druhu polovicu nezauctoval ako roaming.
A dve veci, o ktorych sa nepise: na linku 159 sa cez wifi volanie zavolat neda a tiesnove volanie zo zahranicia cez VoWiFi tiez nie.

Áno pomáha to ak je dobrý signál WiFi, jedine počas telefonátu ak idem inde preč kde už nejde WiFI tak sa seká hovor