Ako riešiť kúpu topánok pre vysoký priehlavok?
Ahojte, prosím vás tí/tie, čo máte vysoký priehlavok, ako si kupujete topánky? Manžel má extrémny problém kúpiť si topánky nakoľko 99% eshopov má uvedenú iba dĺžku stielky, prípadne šírku ale to nestačí. Manžel si kupuje napríklad Adidasy aj o 4-5 čísel väčšie, lebo sa mu tam nezmestí noha. Podľa dĺžky chodidla by mal mať 41tky, možno dokonca menšie - má dĺžku chodidla 25.3 cm. Teraz sme objednávali z eobuvi ešte špeciálne sme pozerali také aby mali napísané, že sú široké veľkosť 45 a 1/3. Na nárt síce dobré ale vyzúvajú sa mu extrémne. Skúšali sme ísť do eobuvi na to meranie s 3D modelom a ten sme priamo nahrali na stránku ale vôbec to nepomohlo, dalo mu to odporúčanie na veľkosť 42 a to ani len neobul tú topánku.
Máte nejaký typy na topánky alebo eshopy, ktoré nevyzerajú absolútne príšerne?
@ms_green popozerajte sa po barefoot. Skús dať dotaz do tejto skupiny na FB. Tam ti hneď poradia aké značky pozerať. Len nech si obkresli nohu, zmeria dĺžku a šírku a odfoťte zboku priehlavok. Kvôli priehlavku kupovať topánky až o 5 čísel je fakt nezmysel. 😱 Veď v tom musí hrozne čaptať.
ahoj, neviem či si už niečo našla. ja mám širokú nohu s vysokým priehlavkom a dlhé roky som nosila barefoot obuv zn. Beda, Protetika (rada barefoot ale iba nízke boty), Merrell niektoré modely a gúmáky Bundgaard či Enfant. Teraz prechádzam na klasickú obuv s hrubšou podrážkou a zatiaľ som vyčmuchala že sú dobré niektoré modely Reima, BeLenka má nové modely na hrubšej podrážke čo vyzerajú celkom sľubne, Ahinsa má tiež nejaké modely na hrubšej podrážke čo vyzerajú sľubne. Ešte mi boli odporúčané zn. Hoka, Altra a Sprandi a obuvnadmerna. Ale najviac sa mi pozdávajú diabetické topánky zn. DiaWin na ktoré som natrafila nedávno.

@ms_green neviem či nebudem moc od témy, ale synčekovi 2 ročnému kupujem protetika barefoot, či majú aj dospelácke som nikdy neskúmala 🤷 ale malý ma tiez vysoký nart aj širokú nôžku a beznu obuv neobuje🙂 barefooty úplne v pohode.