icon

Ako zabrániť trčiacemu palcu zo siloniek?

lauraa06
14. apr 2026

Ahojte baby, idem si k vám po radu, lebo som už zúfalá. Na výške sa niekedy musíme v učebniach vyzúvať, čo samo o sebe nevadí ale môj problém sú silonky. Skoro každý deň nosím tenučké (15/20 DEN)silonky, lenže sa mi v kuse stáva, že sa mi na palci urobí diera a ten mi potom trčí von. Je to hrozná hanba, keď sa musím pred všetkými vyzuť.
Myslím si, že je to tým, že mám dosť chudú nohu a v čižmách sa mi ten palec proste šúcha o špičku, až kým sa neroztrhnú. Máte nejaké overené tipy, ako tie silonky ochrániť, aby vydržali dlhšie? Alebo čo robíte v tej chvíli, keď sa už tá diera urobí a vy sa proste musíte pred ľuďmi vyzuť? Budem vďačná za každú radu, fakt mi to ničí outfity aj sebavedomie. Ďakujeeeem! 🫶

Strana
z2
lauraa06
autor
Včera o 10:09
@januska12323

Ja nejak nechápem aké "autfity" nosíš do školy na prax keď k nim nutne musíš mať silonky a čižmy. Tie si nechaj na obyčajný deň a na prax si obuj ponožky s nohavicami.

@januska12323 ahoj ako som už vyššie písala, to, že sme v labáku neznamená, že máme prax. Je to úplne klasická hodina ako na gympli len v priestore labáku

mk1111111111
Včera o 10:22

ja to mám presne, ako Ty, najradšej nosím 15 DENky, vydržia až 1x nosenia 🙈😅 Ale je pravda to, že ak si ostrihám dostatočne palec, sklbe sa to menej a treba mať dobrú veľkosť - dĺžku pančúch, aby sa to v lodičke zbytočne veľmi nenapínalo na palci, teda, aby boli v topánke také skôr, akoby som napísala, také "povolené". Aj ponožka pomôže, ale len v čižme, inak nie😖😎

cacianka
Včera o 10:40
@lauraa06

@cacianka
@cacianka neviem prečo si taká nepríjemná, neviem o akých triumfoch hovoríš😂😂 a ešte, že chcem vyzerať najlepšie- a kto nechce? Neviem ako som fiflena keď jediné čo riešim je, že nechcem aby mi trčali “palčeky” z mojich” super tuper jemnuckych siloniek”-sú to úplne obyčajné tenké silonky, neviem prečo z toho robíš jako keby to bol niaký luxus. Bola to úplne klasická otázka a ty si to nafúkla na hádku- asi závidíš alebo neviem. Ps: labák neznamená, že tam pobehujeme v skafandroch, máme tam úplne klasickú hodinu a pre to sme tam oblečení ako do mesta. Veľmi ťažké

@lauraa06 ja sa nehádam, ani nechcem na teba útočť, ale ked riešiš takú triviálnu otázku na koni, nečuduj sa aj iným - nepritakávacím komentom,
Máš veľa možností, ale tebe sa dve-tri najzákladnejšie nepáčia, " lebo outfit"

lauraa06
autor
Včera o 10:52
@mk1111111111

ja to mám presne, ako Ty, najradšej nosím 15 DENky, vydržia až 1x nosenia 🙈😅 Ale je pravda to, že ak si ostrihám dostatočne palec, sklbe sa to menej a treba mať dobrú veľkosť - dĺžku pančúch, aby sa to v lodičke zbytočne veľmi nenapínalo na palci, teda, aby boli v topánke také skôr, akoby som napísala, také "povolené". Aj ponožka pomôže, ale len v čižme, inak nie😖😎

@mk1111111111 dakujeeeem aspon niekto ma chape😂, skusim sa pozriet na tie velkosti.

lauraa06
autor
Včera o 10:55
@cacianka

@lauraa06 ja sa nehádam, ani nechcem na teba útočť, ale ked riešiš takú triviálnu otázku na koni, nečuduj sa aj iným - nepritakávacím komentom,
Máš veľa možností, ale tebe sa dve-tri najzákladnejšie nepáčia, " lebo outfit"

@cacianka prepáč, aj ja som to prehnala ale už som bola z toho nervózna, chcela som proste niake iné riešenie ako ponožky lebo keď mám na sebe niaký zlatý jarný outfit tie ponožky strašne kazia celý ten výzor

cacianka
Včera o 11:04
@lauraa06

@cacianka prepáč, aj ja som to prehnala ale už som bola z toho nervózna, chcela som proste niake iné riešenie ako ponožky lebo keď mám na sebe niaký zlatý jarný outfit tie ponožky strašne kazia celý ten výzor

@lauraa06 prosím ťa, nerieš, iba si kazíš nervy, ja už som dotrhala toľko siloniek, že by sa dali matrace vypchať. palce, päty, zaprela som o stôl na stehne, prsty mi prešli pri obliekaní durch, často aj troje naraz umreli na diery, očká a rýchliky ako u bezdomovcov, zosilnené prsty aj päty, aj tak umreli, niekedy 2-3x vydržali, niekedy aj troje za deň !
ale nebudem sa rúcať zo siloniek, začala som nosiť nohavice a ponožky, nech sa svine trhajú inde 🙂
PS daj si zlaté ponožky 🙂

sisa_s
Včera o 11:06

drachsie kusky a niaky outfit? 😵

lauraa06
autor
Včera o 11:55
@cacianka

@lauraa06 prosím ťa, nerieš, iba si kazíš nervy, ja už som dotrhala toľko siloniek, že by sa dali matrace vypchať. palce, päty, zaprela som o stôl na stehne, prsty mi prešli pri obliekaní durch, často aj troje naraz umreli na diery, očká a rýchliky ako u bezdomovcov, zosilnené prsty aj päty, aj tak umreli, niekedy 2-3x vydržali, niekedy aj troje za deň !
ale nebudem sa rúcať zo siloniek, začala som nosiť nohavice a ponožky, nech sa svine trhajú inde 🙂
PS daj si zlaté ponožky 🙂

@cacianka ano ano, vyriesim to tak ze si kupim pekne silonkove ponozky a budem to tak nosit a uz sa mi ziadne gadzovky nebudu smiat za trciaci palec

lauraa06
autor
Včera o 11:59
@sisa_s

drachsie kusky a niaky outfit? 😵

@sisa_s ???

cacianka
Včera o 12:11
@lauraa06

@cacianka ano ano, vyriesim to tak ze si kupim pekne silonkove ponozky a budem to tak nosit a uz sa mi ziadne gadzovky nebudu smiat za trciaci palec

@lauraa06 maj v kabelke zo 2 páry a v prípade potreby, diery na palci , si ich natiahni ako módny doplnok a zamaskuj dieru. Kto jer aspoň štipku príčetný, chápe takéto nehody, a nerehoce sa, ako kobyla. je to ich vizitka, ale dosť primitívna povaha.
PS: nauč sa slovcenčinu : Niaké = žiadne. (správne - nejaké)

lauraa06
autor
Včera o 12:21
@cacianka

@lauraa06 maj v kabelke zo 2 páry a v prípade potreby, diery na palci , si ich natiahni ako módny doplnok a zamaskuj dieru. Kto jer aspoň štipku príčetný, chápe takéto nehody, a nerehoce sa, ako kobyla. je to ich vizitka, ale dosť primitívna povaha.
PS: nauč sa slovcenčinu : Niaké = žiadne. (správne - nejaké)

@cacianka nehovorím, že sa mi za to vyslovene smejú ale vidím tie pohlady a podobne a dosť ma to vytáča kedže si myslím, že sa nemajú za čo smiať

andreatytler
Včera o 14:16
@lauraa06

@andreatytler áno lebo ako som už písala, väčšinu času to nikdo nevidí a nemám chuť vyhadzovať každý druhý deň peniaze na nové silonky. Ale máš pravdu začnem do topánok nosiť ponožky

@lauraa06 Ved to. Kupovat kazdy druhy den nove by ta stal kopu penazi. Tie ponozky by to mohli vyriesit. Ak sa aj tie budu deravit, vyhod tie cizmy, alebo ako uz vraveli odsleduj si tu pedikuru ci nie je ten nech ostry na hrane a vyhod vsetky derave silonky.

sticker
bielasovicka
Včera o 14:22
@lauraa06

@cacianka
@cacianka neviem prečo si taká nepríjemná, neviem o akých triumfoch hovoríš😂😂 a ešte, že chcem vyzerať najlepšie- a kto nechce? Neviem ako som fiflena keď jediné čo riešim je, že nechcem aby mi trčali “palčeky” z mojich” super tuper jemnuckych siloniek”-sú to úplne obyčajné tenké silonky, neviem prečo z toho robíš jako keby to bol niaký luxus. Bola to úplne klasická otázka a ty si to nafúkla na hádku- asi závidíš alebo neviem. Ps: labák neznamená, že tam pobehujeme v skafandroch, máme tam úplne klasickú hodinu a pre to sme tam oblečení ako do mesta. Veľmi ťažké

@lauraa06 a ty ešte nosíš čižmy?

anonym_fd6a54
Včera o 14:39

Keď chceš vyzerať tip top, k tým bielym pracovným topánkam by sa hodilo nosiť ešte biely plášť. Na štandardnej hodine v labáku budeš vyzerať síce asi trošku premotivovane, ale isté riešenie situácie to je.

anonym_d5aaeb
Včera o 15:42
@lauraa06

@sisa_s ???

@lauraa06
drahy drahsie najdrahsie
nejaka nejaky nejake
Nechcem tu zase vytahovat tu skolu, ale dnes uz aj medicinu studuju ziaci s takymto vyraznym deficitom zakladnych znalosti jazyka 😅

lauraa06
autor
Včera o 15:45
@andreatytler

@lauraa06 Ved to. Kupovat kazdy druhy den nove by ta stal kopu penazi. Tie ponozky by to mohli vyriesit. Ak sa aj tie budu deravit, vyhod tie cizmy, alebo ako uz vraveli odsleduj si tu pedikuru ci nie je ten nech ostry na hrane a vyhod vsetky derave silonky.

@andreatytler dakujeeeem

lauraa06
autor
Včera o 15:45
@bielasovicka

@lauraa06 a ty ešte nosíš čižmy?

@bielasovicka ano take oversized kozačky na jar/jeseň

lauraa06
autor
Včera o 15:46
@anonym_fd6a54

Keď chceš vyzerať tip top, k tým bielym pracovným topánkam by sa hodilo nosiť ešte biely plášť. Na štandardnej hodine v labáku budeš vyzerať síce asi trošku premotivovane, ale isté riešenie situácie to je.

@anonym_fd6a54 aj tak sa da😂

lauraa06
autor
Včera o 15:47
@anonym_d5aaeb

@lauraa06
drahy drahsie najdrahsie
nejaka nejaky nejake
Nechcem tu zase vytahovat tu skolu, ale dnes uz aj medicinu studuju ziaci s takymto vyraznym deficitom zakladnych znalosti jazyka 😅

@anonym_d5aaeb ano-nestudujem slovensky jazyk🙂))))

Strana
z2