icon

Je mušelínové oblečenie náchylné na vyblednutie?

17. máj 2026

Minulý rok som si dosť obľúbila mušelínové oblečenie a nakúpila som si viac kúskov na leto 🙂

Len ma teraz trochu sklamalo, že viaceré veci po čase akoby vyšediveli a už nevyzerajú tak pekne ako na začiatku. Prané boli normálne podľa štítkov, preto ma to celkom prekvapilo.

Je to pri mušelíne bežné a časom to robí väčšina kúskov, alebo som len kúpila lacnejšie veci/slabšiu kvalitu?

Chcela som si ešte niečo dokúpiť na leto, tak rozmýšľam, či sa zamerať na inú značku alebo materiál.

mauduska
17. máj 2026

Pranie je jedna vec - a čo prášok samotný? Ako si sušila? 🙂

anonym_6e8723
17. máj 2026

Kazda farbena bavlna je nachylna na vyblednutie, biela na zasedivenie. Treba dokladne triedit biele prat ho samostatne s bielym, vyhybat sa avivazi, pretoze na nej sa usadza vodny kamen a ten sposobuje zasednutie

anonym_461ed0
17. máj 2026

Mám kopec vecí z mušelínu, nič nezmenilo farbu ani kvalitu. Periem v pracom géle na jemnú bielizeň, nepoužívam žiadne aviváže ani parfumy do prania, suším na sušiaku v byte - nikdy nie von a vôbec nie na slnku.

andrejka2424
17. máj 2026

Mne zažltli všetky biele veci z mušelínu,čo som nosila cez leto-z opaĺovacieho mlieka. Niečo zišlo po namočení do perkarbonátu a viacnásobnom praní.