Je mušelínové oblečenie náchylné na vyblednutie?
Minulý rok som si dosť obľúbila mušelínové oblečenie a nakúpila som si viac kúskov na leto 🙂
Len ma teraz trochu sklamalo, že viaceré veci po čase akoby vyšediveli a už nevyzerajú tak pekne ako na začiatku. Prané boli normálne podľa štítkov, preto ma to celkom prekvapilo.
Je to pri mušelíne bežné a časom to robí väčšina kúskov, alebo som len kúpila lacnejšie veci/slabšiu kvalitu?
Chcela som si ešte niečo dokúpiť na leto, tak rozmýšľam, či sa zamerať na inú značku alebo materiál.
Kazda farbena bavlna je nachylna na vyblednutie, biela na zasedivenie. Treba dokladne triedit biele prat ho samostatne s bielym, vyhybat sa avivazi, pretoze na nej sa usadza vodny kamen a ten sposobuje zasednutie
Mám kopec vecí z mušelínu, nič nezmenilo farbu ani kvalitu. Periem v pracom géle na jemnú bielizeň, nepoužívam žiadne aviváže ani parfumy do prania, suším na sušiaku v byte - nikdy nie von a vôbec nie na slnku.
Mne zažltli všetky biele veci z mušelínu,čo som nosila cez leto-z opaĺovacieho mlieka. Niečo zišlo po namočení do perkarbonátu a viacnásobnom praní.

Pranie je jedna vec - a čo prášok samotný? Ako si sušila? 🙂