icon

Narážky na obliekanie

14. feb 2026

Ja som človek ktorý vníma teplo trosku inak ako ostatní cize keď je ostatným horko mne je akurat. Proste som asi viac zimomriva a podľa toho sa aj obliekam aby mi nebola zima. No neustále sa stretávam s vysmeskami hlavne od mojej rodiny neskutočne mi to vadí. Kedysi som mala ešte aj problém s mojou postavou cize som v lete nosila len dlhé nohavice a voľne tričká ale teraz sa proste oblecem podľa toho ako mi je horko. No nenormálne ma to štve keď si dám dlhé nohavice a krátke tricko v lete je mi úplne vpohode a niekto na to musí neustále upozorňovať. Môj otec ešte aj takým spôsobom že sa vytočí a je na mňa naštvaný že sa obliekam ako blázon, pritom väcsinou keď tak idem von tak stretnem veľa ľudí čo sú podobne obleceni. Minule mi tak nadával že čo si nedám kratase že chodím ako neviem čo a prišla hneď na to sesternica ktorá mala tiež rifle a tej nič nepovedal. Veľa krat som im to hovorila ale im to je jedno robia mi to naschvál. Neskutočne ma to unavuje a vie má to nesmierne vytočiť hlavne keď viem že som sa obliekla úplne normálne pretože aj ostatni sú tak oblečený okrem mojej rodiny.

anonym_557448
14. feb 2026

@anonym_autor ty si tu uz dnes dala prispevok o tom, ze mas uzkosti z leta, ze? Lebo horko... inak po slovensky je, ze je teplo, horuco. Horko - je keď ti niečo chutí horko. Pokiaľ teda nie si z ČR.

anonym_c4da50
14. feb 2026
@anonym_557448

@anonym_autor ty si tu uz dnes dala prispevok o tom, ze mas uzkosti z leta, ze? Lebo horko... inak po slovensky je, ze je teplo, horuco. Horko - je keď ti niečo chutí horko. Pokiaľ teda nie si z ČR.

@anonym_557448 presne tak .... vonku je horúco/teplo .... žiadne horko preboba

minenkaa
14. feb 2026

@anonym_autor ved nedávno v inej téme máš traumu z leta,si vyber

januska12323
14. feb 2026

Prečo ich nepošleš doprdele?

anonym_6d865e
14. feb 2026

@anonym_autor ty budeš asi ešte mladučká 🙂. Takto ti poviem, keď som bola v puberte, mala som trošku komplexy kvôli postave ( spätne ich hodnotím ako úplne neodvovodnene) a tiež som behala v zime v lete v dlhých nohaviciach. Časom som si to v hlave upratala a tebe radim to iste, dôležité je aby si sa cítila príjemne a pohodlne ty, nikto iny v tvojej koži chodiť nebude. A reči okolia si nevšímaj, ak ma niekto poznámky povedz mu že tebe je akurát a vyhovuje ti to takto, ak to nepochopí/neakceptuje, je to jeho problém, nie tvoj.

7miriam77
14. feb 2026

Koľko máš rokov? Normálne im povedz, že sa obliekas tak ako uznas za vhodné a hotovo. Nerieš. Keď budú vidieť, že to máš na háku, tak s tým prestanú. No aj tak divné od tvojich rodičov 🤔

domka222
14. feb 2026

Presne som si aj myslela,že tá trauma z leta nebude len teplom,ale aj postavou.

kiki68
14. feb 2026

Mam to opacne a ludia na to tiez reaguju “ Tebe neni zimaaa “, no neni 😂

autor
14. feb 2026
@anonym_557448

@anonym_557448 nedávala pardon no písala som to rýchlo

autor
14. feb 2026
@domka222

Presne som si aj myslela,že tá trauma z leta nebude len teplom,ale aj postavou.

@domka222 aká trauma z leta, ja mám leto rada

autor
14. feb 2026
@7miriam77

Koľko máš rokov? Normálne im povedz, že sa obliekas tak ako uznas za vhodné a hotovo. Nerieš. Keď budú vidieť, že to máš na háku, tak s tým prestanú. No aj tak divné od tvojich rodičov 🤔

@7miriam77 bude mať 21

autor
14. feb 2026
@anonym_6d865e

@anonym_autor ty budeš asi ešte mladučká 🙂. Takto ti poviem, keď som bola v puberte, mala som trošku komplexy kvôli postave ( spätne ich hodnotím ako úplne neodvovodnene) a tiež som behala v zime v lete v dlhých nohaviciach. Časom som si to v hlave upratala a tebe radim to iste, dôležité je aby si sa cítila príjemne a pohodlne ty, nikto iny v tvojej koži chodiť nebude. A reči okolia si nevšímaj, ak ma niekto poznámky povedz mu že tebe je akurát a vyhovuje ti to takto, ak to nepochopí/neakceptuje, je to jeho problém, nie tvoj.

@anonym_6d865e ja chápem že to môže vyznieť tak že nie som spokojná so svojou postavou ale ako som písala som. Ja to tak mám aj v zime. Napríklad teraz ešte nosím zimný kabát pretože mi zatiaľ v ňom je úplne ideálne a aj na to už mali narážky pritom ostatní tiež nosia zimné bundy. Ja im to hovorím vždy že mne je dobre prečo by som sa mala obliekať podľa nich ale oni aj tak pokračujú

autor
14. feb 2026
@januska12323

Prečo ich nepošleš doprdele?

@januska12323 nie je to také jednoduché keď je to moja rodina s ktorou som denne

anonym_6d865e
14. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_6d865e ja chápem že to môže vyznieť tak že nie som spokojná so svojou postavou ale ako som písala som. Ja to tak mám aj v zime. Napríklad teraz ešte nosím zimný kabát pretože mi zatiaľ v ňom je úplne ideálne a aj na to už mali narážky pritom ostatní tiež nosia zimné bundy. Ja im to hovorím vždy že mne je dobre prečo by som sa mala obliekať podľa nich ale oni aj tak pokračujú

@anonym_autor môj dôvod som uviedla len ako príklad, chápem že tebe je tak skratka príjemne. Všetko ostatné čo som napísala platí. Viem že ľahko sa povie nevšímaj si ich, ale iny liek na to ozaj nie je 🙂.

7miriam77
14. feb 2026
@anonym_autor

@7miriam77 bude mať 21

@anonym_autor ...keď ti otec povie, prečo máš dlhé nohavice, opýtaj sa ho tiež..."a ty máš prečo krátke"? Keď povie, lebo mi je teplo, povedz že tebe je zima. Skús zakaždým reagovať otázkou naspäť. Možno im to dôjde.

anonym_051d8a
14. feb 2026

Možno ešte musíš kúsok dospieť aby si si uvedomila že toto problém nie je. Jednoducho odpoviem ja sa takto cítim dobre. A na druhej strane musíš rátať s takýmito poznámkami. Akurát musia ísť jedným uchom dnu a druhým von.

anonym_3c2141
14. feb 2026

Mam 23, tiez som mlada, no mam usta.
Mami, oci, som zimomrava, ked vam je teplo, mne je zima, prosim, nemusíte mať stále na narazky k môjmu oblečeniu. Dakujem.

Ked nepochopia, dookola rozprávať to iste. Co je na tom ťažké? Ak ti robia velmi napriek, prerus kontakty

anonym_2a479e
14. feb 2026

Myslím si že by si sa nad tým nemala vôbec rozčuľovať nech sa každý oblieka ako chce a hlavne tebe aby bolo pohodlne

anonym_80b851
15. feb 2026

"KratasE" si ani obliect nemozes, pretoze to su kratasY

januska12323
15. feb 2026
@anonym_autor

@januska12323 nie je to také jednoduché keď je to moja rodina s ktorou som denne

@anonym_autor ale je,
Prečo máš toto a toto na sebe? Lebo mi je v tom dobre. Koniec debaty

anonym_557448
15. feb 2026
@anonym_80b851

"KratasE" si ani obliect nemozes, pretoze to su kratasY

@anonym_80b851 kraťase, podľa vzoru kekse 😀

rozculena
15. feb 2026
@anonym_autor

@anonym_autor máš neskutočne divnú rodinu,to som nezažila vo svojom okolí,aby rodina niekomu nadávala za to,čo má niekto oblečené.Pošli ich do riti.Kým sa ostro neohradíš,tak ti budú stále hovoriť tie somariny.

anonym_d56c3c
15. feb 2026

Neznášam keď sa niekto nemá k čomu vyjadriť tak sa tu aspoň vygrcá na nespisovnom slovíčku alebo gramatike. 😏

autor
15. feb 2026
@anonym_d56c3c

Neznášam keď sa niekto nemá k čomu vyjadriť tak sa tu aspoň vygrcá na nespisovnom slovíčku alebo gramatike. 😏

@anonym_d56c3c ďakujem❤️. Ja som si vedomá toho že moja gramatika je hrozna ale nechápem potrebu ostatných to neustále pisat