icon

Prepichnúť uši alebo nastreliť náušnice?

miska797
7. apr 2026

Ahojte, aké máte skúsenosti? Uška dať prepichnúť, alebo náušnice dať nastreliť? Ďakujem

anonym_5dfeaa
7. apr 2026

@miska797 Nechaj ju tak, neubližuj jej. Keď bude veľká, sama sa rozhodne, či si chce nechať prepichnúť uši. Už by sme mohli upustiť od tých nezmyselných tradícií.

haley7897
7. apr 2026

@miska797 ak mas moznost, daj prepichnut. Hoji sa to rýchlejšie, vpich je čistý. Predym odporucam kúpiť Emla krem a dat podla návodu.
Inak ja som tiež čakala ked sa deti rozhodnú same, ale teda na to sa nepytas a teda odporúčam ihlu. Nastrelovanie sa moze zdať šetrnejšie lebo je to rýchlo, ale opak je pravdou. Ihla sa hoji čistejšie a rýchlejšie.

rybka1987
8. apr 2026

@miska797 nam doktorka nastrelila plakanie asi 10 sekund potom uz ani nevedela 😊

anonym_080e9e
8. apr 2026
@anonym_5dfeaa

@miska797 Nechaj ju tak, neubližuj jej. Keď bude veľká, sama sa rozhodne, či si chce nechať prepichnúť uši. Už by sme mohli upustiť od tých nezmyselných tradícií.

@anonym_5dfeaa aj upustit od nevyziadanych rad.

anonym_dfb422
8. apr 2026

Dali sme nastreliť, záležitosť aj s plačom na pol minuty. Za pár dni pekne vyhojene.

glorikarebeka
8. apr 2026

Nastreliť

dadis
8. apr 2026

Ja som davala nastrelit v skolkarskom veku. (dcera mala vela zdravotnych komplikacii ako babatko, 3 operacie a nemala som to svedomie ju trapit.) Ale nakoniec si to vypytala sama, isli sme aj s jej kamaratkou a bolo to sup-sup, ziadna trauma. Keby viem, dam jej to aj ako malickej spravit.

weruska1311
8. apr 2026

Prepichnúť

zuzana2910
8. apr 2026

Nastreliť.

anonym_b37010
8. apr 2026

Ja mam skusenost aj s prepichnutim aj s nastrelenim, aj u dcery aj u mna. Nastrelenie u dr, nastrelila jej jednu nausnicu uplne mimo. Vybrala som, nechala mesiac zahojit a isla som jej to dat prepichnut.
Tiez mam prepichnute usi, aj nastrelene cca v 12 rokoch. Pri dcere aj pri mne som si vsimla, ze prepichnutie malo krajsie hojenie a to ucho nebolo take zdurene ako po mastreleni. Odporucam prepichnut.

vikusjk
8. apr 2026

Dcére nastreľovala sestrička u detskej lekárky. Bola som prekvapená, že jej nevyšla ani kvapka krvi, samozrejme začala plakalať, lebo sa zľakla, mala som pripravené mlieko vo fľaši a ako som jej ju podala, už bolo aj po plači. Teraz má 14 a min. rok si dala nastreliť ešte tri ďalšie dierky a povedala mi, že to vôbec nebolí, len raz cítila také ako keby pulzovanie v tom uchu. Aj to ma presvedčilo, že nastreliť je lepšie. Je to rýchle, bez krvi a hojenie v pohode, moja teda ani raz nemala žiaden problém. Ale nastreľujú sa neskôr, ako prepichujú, zvyčajne okolo 5. - 6. mesiaca.

anonym_5dfeaa
8. apr 2026
@anonym_080e9e

@anonym_5dfeaa aj upustit od nevyziadanych rad.

@anonym_080e9e Nie je to nevyžiadaná rada, ale prezentácia názoru a kampaň proti barbarstvu. Ale viem, že tradície sú silnejšie. Ani nerátam s tým, že sa s tým prestane, ale nie je zakázané prezentovať aj takýto názor.

anonym_080e9e
8. apr 2026
@anonym_5dfeaa

@anonym_080e9e Nie je to nevyžiadaná rada, ale prezentácia názoru a kampaň proti barbarstvu. Ale viem, že tradície sú silnejšie. Ani nerátam s tým, že sa s tým prestane, ale nie je zakázané prezentovať aj takýto názor.

@anonym_5dfeaa a moja prezentacia nazoru a kampan je, ze kazdy by sa mal starat sam o seba a o svoje usi.

anonym_5dfeaa
8. apr 2026
@anonym_080e9e

@anonym_5dfeaa a moja prezentacia nazoru a kampan je, ze kazdy by sa mal starat sam o seba a o svoje usi.

@anonym_080e9e Presne si to teraz povedala. Tak prečo sa rodičia starajú o uši svojich detí????

A potom, keď dieťa v puberte si zmyslí, že chce piercing do pupku alebo na obočie, tak rodičia vystrájajú ako šialení.

anonym_080e9e
8. apr 2026
@anonym_5dfeaa

@anonym_080e9e Presne si to teraz povedala. Tak prečo sa rodičia starajú o uši svojich detí????

A potom, keď dieťa v puberte si zmyslí, že chce piercing do pupku alebo na obočie, tak rodičia vystrájajú ako šialení.

@anonym_5dfeaa lenze to je vztah rodic-dieta. Nie uplne cudzia osoba-cudzia osoba. A to je sakra rozdiel.

anonym_5dfeaa
8. apr 2026
@anonym_080e9e

@anonym_5dfeaa lenze to je vztah rodic-dieta. Nie uplne cudzia osoba-cudzia osoba. A to je sakra rozdiel.

@anonym_080e9e Aký rozdiel? Že keď rodič bude chcieť, tak decku môže kľudne spraviť aj obriezku?

anonym_080e9e
8. apr 2026
@anonym_5dfeaa

@anonym_080e9e Aký rozdiel? Že keď rodič bude chcieť, tak decku môže kľudne spraviť aj obriezku?

@anonym_5dfeaa ved samozrejme, v niektorych krajinach bezna vec. Ako u nas nastrelenie nausnic.