Štýl obliekania pre štíhle a moletky. Aké sú rozdiely?
Baby poďme trochu zmeniť tému od tých zúfalých tu na MK. Mali sme s kamarátkami a ich mužmi na chate takú debatu typu, že štíhlym ženám pristane všetko. Dajú si džínsy, bielu košeľu, basic tričko, mokasíny alebo sandále, okuliare, kabelku a sú jednoducho šik. Napríklad Simona Krainová, Dara, Meghan Markle, Soňa Müllerová. Nemusia mať žiadne vzory, nápisy, prečačkané outfity a stále vyzerajú pekne. Naopak, ženy ktoré majú väčšie proporcie, tu trčí, tam sa prelieva, inde sa maskuje, záhyby, zárezy. Veľmi ťažko sa kombinuje a oblieka. Zhodli sme sa na tom, že tým štíhlejšim pristane všetko a oblieka sa jednoduchšie. Čo vy na to? Prosím žiadne urážky na moletky, alebo štíhle ženy.
Praveze ja si myslim, ze aj moletkam viac pristanu jednoduchsie veci, ziadne vzory, napisy ani precackane outfity. Ano, jasne, ze stihla ma viac moznosti, ale podla mna to nie je vzdy len o vahe. Aj chuda sa dokaze riadne dogabat.
@andrea_82 napríklad herečka Čvančarová má takú iskru vyžarovania, ale ak sa pozrieme z blízka, tiež má faldíky a dosť maskuje. Štíhle ženy, napríklad aj v Lets dance pôsobia tak, že čo chytia do ruky, hneď im sadne. Napríklad aj Peťa Polnišová je krásna do tváre, telo má, aké má z ochorenia ŠŽ, ale jej sa asi horšie kupujú veci a kombinujú. Tiež maskuje a prekrýva. Preto tá úvaha. A dobre hovoriš, dogabat sa vie aj štíhla, to je vec nevkusu. Skôr sme v debate mysleli na šik štíhle v porovnaní s moletkami.
aj tie štíhle nosia veci ktoré lichotia ich postave… teda, ak sa bavíme o ženách ktoré sú chic. aj meghan by nevyzerala tak dobre v nejakej sukni s 3 radmi volánov 🤷♀️ je postava typu jablko, tak odvádza pozornosť od brucha a je relatívne nízka tak nenosí také sukne ako som spomínala… taká darina vie úplne presne čo jej pristane, ju som videla zle oblečenú hádam asi len 2x…
anonym_autor nie je to vo velkosti (kilach), ale v proporciach.
Zena s vyraznejsim pasom oproti bokom (ak aj prsia, este lepie) ma najviac moznosti.
No cim vyraznejsi pomer pas-boky, tym opat tazsie hladanie moznosti. Nie je to vzdy automaticky vyhra.
Zena s viac chlapcenskou postavou ma tych moznosti menej, ale stale si vie pas a boky vycarovat (vid napr. princezna Katherine).
Zena typu jablko (ziaden pas, naopak pas vacsi ako boky, velke brucho a velke prsia, alebo dokonca male prsia, len velke brucho) to ma najtazsie.
A cim vacsie nafuknutejsie brucho, tym tazsie. Lebo iluziu vycaruje napriklad ako-tak spredu, ale zboku uz tazsie. To brucho jednoducho trci. S tym nic nenarobi.
Tu zohra este velku roku (a vie hodne pomoct) pomer medzi castami tela a ako pekne vystreta chodi.
Postava typu jablko, podporena skoliozou (chrbtica v pase prehnuta dopredu, ktora este zdoraznuje trciace brucho) - to je slusna vyzva obliect tak, aby vznikli pekne proporcie. Da sa to. Ale je to vyzva najst vhodne kusky. A tych strihov sa uz drzat. Menit len farby, potlac, doplnky, ale nevybocovat uz z toho zakladu.
Takze nejde o kila. Ide o proporcie. Preto sa hovori, ze niektore zeny vedia aj tie kila krasne nosit. A ine stihle ani tu stihlost nie.
@andrea_82 napríklad herečka Čvančarová má takú iskru vyžarovania, ale ak sa pozrieme z blízka, tiež má faldíky a dosť maskuje. Štíhle ženy, napríklad aj v Lets dance pôsobia tak, že čo chytia do ruky, hneď im sadne. Napríklad aj Peťa Polnišová je krásna do tváre, telo má, aké má z ochorenia ŠŽ, ale jej sa asi horšie kupujú veci a kombinujú. Tiež maskuje a prekrýva. Preto tá úvaha. A dobre hovoriš, dogabat sa vie aj štíhla, to je vec nevkusu. Skôr sme v debate mysleli na šik štíhle v porovnaní s moletkami.
@anonym_autor čvanča je schudnuta teraz oproti tomu co bola.
inak netreba sa bát farieb ani sperkov. pozri na FB a asi ma aj IG
styling studio M.K.zemanova co ona vie zo šedých myšiek vykúzliť
Rozdiel je akurát v Tom , že štíhle majú viac na výber. Ostatok záleží skôr od proporcií a od zvoleného oblečenia či zvýrazní prednosti a zakryje nedostatky alebo naopak
anonym_autor nie je to vo velkosti (kilach), ale v proporciach.
Zena s vyraznejsim pasom oproti bokom (ak aj prsia, este lepie) ma najviac moznosti.
No cim vyraznejsi pomer pas-boky, tym opat tazsie hladanie moznosti. Nie je to vzdy automaticky vyhra.
Zena s viac chlapcenskou postavou ma tych moznosti menej, ale stale si vie pas a boky vycarovat (vid napr. princezna Katherine).
Zena typu jablko (ziaden pas, naopak pas vacsi ako boky, velke brucho a velke prsia, alebo dokonca male prsia, len velke brucho) to ma najtazsie.
A cim vacsie nafuknutejsie brucho, tym tazsie. Lebo iluziu vycaruje napriklad ako-tak spredu, ale zboku uz tazsie. To brucho jednoducho trci. S tym nic nenarobi.
Tu zohra este velku roku (a vie hodne pomoct) pomer medzi castami tela a ako pekne vystreta chodi.
Postava typu jablko, podporena skoliozou (chrbtica v pase prehnuta dopredu, ktora este zdoraznuje trciace brucho) - to je slusna vyzva obliect tak, aby vznikli pekne proporcie. Da sa to. Ale je to vyzva najst vhodne kusky. A tych strihov sa uz drzat. Menit len farby, potlac, doplnky, ale nevybocovat uz z toho zakladu.
Takze nejde o kila. Ide o proporcie. Preto sa hovori, ze niektore zeny vedia aj tie kila krasne nosit. A ine stihle ani tu stihlost nie.
@moonlight1210 toto si úplne vystihla ja celý život mám BMI v norme ale obliecť si niečo normálne keď mám brucho najväčšie (mám zle držanie tela a aj ochorenie čriev a ešte som aj pazrava 🤦) to je fakt problém. Ešte aj svadobné šaty som si musela ísť pozčat do vedľajšieho väčšieho mesta aj keď u nás máme asi 7 rôznych možností, vo všetkom som si pripadala ako torta. A bedrové nohavice o Tom radšej pomlcim tak som sa tešila že prišli do módy zase vyššie pásy.
@anonym_autor ja len na margo, aj ja mám ochorenie ŠŽ, od mojich 22rokov, mne moja žľaza už nefunguje vôbec a nevyzerám ako Petra Polnišová a nikdy som ani nevyzerala. Ak človek dodržiava striedmosť v strave a cvičí, tak nebude vyzerať takto. Nehovorím, že nemám 3 kg navyše, ale určite nie 30. Áno, musíme sa snažiť 2x toľko ako zdravý človek, ale toto nie je z ochorenia ŠŽ.
Ver mi, že aj chudé ženy si vedia na seba dať niečo, čo im fakt že nelichotí. Niektoré ženy jednoducho nemajú žiadnu sebareflexiu. A ďalšia vec - aj moletka môže vyzerať dobre. 🙂
och tieto temy chude vs tucne...v minulej teme dali chude zeny svoje foto postavy a jedna horsia ako druha, nevysportovana aj ked chuda ovisnute brucho..potom tie fotky stiahli. Nechapem aj tucna moze vyzerat pekne a aj tucna sa moze vydat za milujuceho chlapa nie za takeho co berie hocico lebo nijaka stihla ho nechce ako tu to je predkladane v kazdej teme pomaly
Tak akurat Meghan Markle u mna nie prototypom sik zeny, vie sa dost zle obliect, neforemne, umackane, zle sediace veci, hlavne, ze su to dizajnerske kusky.
Ale suhlasim, ze v jednoduchosti je krasa, to pristane kazdemu. Problemom u mnohych moletiek je to, ze si oblecu velmi vypasovane veci, pripadne veci z tenkych latok, kde tie spaldiky presvitaju a rysuju sa pod oblecenim. Zena pri tele by viac mala dbat na spravny strih a kvalitu latky ako o to, ze ma na sebe to, co je akurat in. Jedna z mudrosti hovori, ze taka zena bude vzdy lepsie vyzerat v dobre padnucej sukni ci satach, ako nohaviciach a myslim, ze je v tom kus pravdy.
Ano, stihle zeny to maju v obliekani bez debaty jednoduchsie. A aj ked by sa horsie zladila stihla, na pretrcajuce faldy a vytekajuce brucho sa vzdy bude pozerat horsie a vzbudia viac pohorsenia, nech si hovori kto chce - co chce.
Podľa mňa stačí, keď ženy všetkých veľkostí prestanú nosiť legíny ako bežné oblečenie mimo posilnovne. Štíhle ženy obtiahnutú zvýraznenú riť aby všetci videli, že cvičia.
A obézne čierne presvitajúce legíny a na tom široké kardigánové tričko ideálne s ligotavou potlačou.
Strašné jedno i druhé, včera matka s kočíkom, fialové legíny, možno bola 3x behať a mala pocit, že má výstavnú riť, ktorá sa jej natriasala, radšej som išla iným smerom, lebo je to otras a môžete mi tu písať, ako sa nemám pozerať, a že je to každého vec a tak.
@anonym_autor suhlasim s tebou.a co?
@anonym_autor ja myslím , že žena musí vyžarovať pozitívnu energiu,a hlavne úsmev na tvári.... nie ako knedľa v ksichte, že sa bojíš aj niečo opýtať, potom aj oblečenie vnímaš pozitívne..... 🌼
Tak akurat Meghan Markle u mna nie prototypom sik zeny, vie sa dost zle obliect, neforemne, umackane, zle sediace veci, hlavne, ze su to dizajnerske kusky.
Ale suhlasim, ze v jednoduchosti je krasa, to pristane kazdemu. Problemom u mnohych moletiek je to, ze si oblecu velmi vypasovane veci, pripadne veci z tenkych latok, kde tie spaldiky presvitaju a rysuju sa pod oblecenim. Zena pri tele by viac mala dbat na spravny strih a kvalitu latky ako o to, ze ma na sebe to, co je akurat in. Jedna z mudrosti hovori, ze taka zena bude vzdy lepsie vyzerat v dobre padnucej sukni ci satach, ako nohaviciach a myslim, ze je v tom kus pravdy.
@simsalabim mne sa praveze paci jej styl obliekania. Jasne ze aj ona mala nevydarene kusky, pamatam si jej take divne cervene saty ktore mala po porode tusim druheho dietata a tie ju strasne deformovali ale inak sa mi asi 90% jej satnika velmi paci.
Ja sama nemam stihlu postavu a nic mi netrci, nic ma netaha. Staci si obliect svoju velkost. Ked raz nosim 40 nebudem sa pchat do 38. Nosim aj tu nenavidene leginy. 90% mojho satnika mam jednofarebne kusky.
Inak moja suseda ma dobrych 100 kil a ju som este obleceni zle asi fakt nevidela. Aj silnejsie zeny sa vedia obliect vkusne. Ona ma stale sukne a saty, oblieka sa tak zensky co sa mi velmi paci 🙂
@simsalabim tieto som myslela. Ale tu bola naozaj chvilu po porode, ona nema bezne taku okruhlu tvar. Len tieto saty fakt nie su lichotivy postave
@simsalabim mne sa praveze paci jej styl obliekania. Jasne ze aj ona mala nevydarene kusky, pamatam si jej take divne cervene saty ktore mala po porode tusim druheho dietata a tie ju strasne deformovali ale inak sa mi asi 90% jej satnika velmi paci.
Ja sama nemam stihlu postavu a nic mi netrci, nic ma netaha. Staci si obliect svoju velkost. Ked raz nosim 40 nebudem sa pchat do 38. Nosim aj tu nenavidene leginy. 90% mojho satnika mam jednofarebne kusky.
Inak moja suseda ma dobrych 100 kil a ju som este obleceni zle asi fakt nevidela. Aj silnejsie zeny sa vedia obliect vkusne. Ona ma stale sukne a saty, oblieka sa tak zensky co sa mi velmi paci 🙂
@jablkovastrudla ked to na tvojej fotke v profile nie je stihla postava, tak ja uz potom neviem.. 🙃
@anonym_autor podla mna to nie je ani o farebnosti satnika, skor o vhodnosti... proste na stihlej zene vyzera dobre uplne vsetko... pretoze "staci" sa skombinovat... kdezto ta plnsia uz musi hrat s tym, co a ako ide zakryt, co jej nepridava kila atd...
@jablkovastrudla ked to na tvojej fotke v profile nie je stihla postava, tak ja uz potom neviem.. 🙃
@anonym_80cf68 mam 70 kil, aj to vcera pisala. Vrch tela mam v pohode ale nohavice nosim velkost 40 co je L (large)
Pre mna je stihla postava S alebo XS. Za stihlu by som sa naozaj neoznacila..
@anonym_80cf68 jablkovastrudla je podla mňa postava akurát, nie štíhla postava. Asi je vysoká, takže to má akurátne rozložené.
Polnišová je super herečka a nech má oblečené čokoľvek, má super vyžarovanie. To nie je len o oblečení, ale aj o vyžarovaní a ako sa prezentuje.
Za mňa ona super.
@simsalabim tieto som myslela. Ale tu bola naozaj chvilu po porode, ona nema bezne taku okruhlu tvar. Len tieto saty fakt nie su lichotivy postave
@jablkovastrudla ano, tieto saty boli nestatna volba atakych bolo viac, casto na cervenom koberci. Akoby len chcela mat na sebe dizajnera... Lebo v neformalnej situacii jej rifle a biela kosela pristanu, to uznavam.
Inak - velkost 40 je podla mna normalna velkost dospelej zeny. Nie kazda je od prirody cverna, zeny maju rozne postavy a v. 40 naozaj nie je nijaka extra nadvaha. Skor normal u mnohych zien, s normalnym BMI.
A suhlasim s nazorom, ze leginy su odev do posilovne, nie na bezne nosenie. Niekedy nevychadzam z udivu, co si niektore zeny na seba oblecu, uplne nekriticky. Najhorsie je, ak to je tenky "flimsy" material legin, to uz moze ist rovno au naturel.
@anonym_autor predávam dámsku konfekciu, a ja si práveže myslím, že moletky majú väčší záujem sa pekne obliekať. Ako píšeš, chudá hodí na seba všetko, myslí si, že jej sadne všetko, ale nie vo všetkom aj dobre vyzerá. Narozdiel od moletky, keď sa všetko dobre skombinuje, farby, strih, dĺžka, vyzerá oveľa lepšie.
@anonym_autor predávam dámsku konfekciu, a ja si práveže myslím, že moletky majú väčší záujem sa pekne obliekať. Ako píšeš, chudá hodí na seba všetko, myslí si, že jej sadne všetko, ale nie vo všetkom aj dobre vyzerá. Narozdiel od moletky, keď sa všetko dobre skombinuje, farby, strih, dĺžka, vyzerá oveľa lepšie.
@anonym_dd6bb9 ano, vsetko sa da vyhovorit na vyzarovanie a ako "vie nosit" oblecenie. Len to velmi nefunguje.Pri Polnisovej sa vzdy zlaknem, do akych rozmerov sa vyjedla. Je to az sokujuce. A to ju mam ako herecku velmi rada.
@anonym_2f586e priznajme si, ze takych moletiek vidis na ulici velmi malo. A je pravda, ze na stihlej vyzera dobre, alebo aspon normalne vsetko, kym tie moletky vyzeraju ako keby si obliekli stan. Niekdy ani ta snaha o kombinovanie a farby nepomoze.
Nečítala som všetko, ale prikláňam sa k názoru, že to ani nie je o váhe, ako o tom vedieť, čo ti svedčí- a nikto nie je taký, aby mu pristalo všetko. Samozrejme, štíhle ženy bez výraznejších kriviek ( žiadne veľké prsia, boky, zadok) to majú asi najjednoduchšie. Ja napríklad ako jablko s veľkými prsiami a štíhlymi nohami sa držím sa svojich overených véčkových výstrihov, puzdrových strihov šiat a vysokých podpätkov.
Btw., sledujem všelijaké bloggerky a influencerky ohľadom obliekania a mne teda príde, že obliekať sa basic a jednoducho, takým kapsulovým šatníkom, je strašná nuda. Je fajn mať v skrini kúsky, ktoré ti stopercentne pristanú a podržia ťa, keď zboha nevieš, čo si obliecť, ale skladať z toho outfit týždeň čo týždeň, no neviem. A k tomu musíš doladiť doplnky, vlasy a makeup, nech to celé spraví ten správny efekt.
Áno, ja si myslím, že štíhle to majú v obliekaní jednoduchšie. Ja to sama vidím na sebe...keď som mala nadváhu, nie veľkú,no mala som 72 kg pri 172 CM, nevedela som sa obliecť, furt mi dačo "trcalo", teraz mám 59-60 kg a hocičo čo si oblečiem, tak som spokojná a páči sa mi to
@anonym_autor samozrejme ze sa im oblieka lepsie, maju aj vacsi vyber... a okrem toho, ak uz niekto vbehne do nejakeho moletka obchodu, tak neviem ci sa smiat ci plakat :DDD to su vzorovane, divne vzory, strihy.. ako z roku 1990. Nekupila by som tam ani pyzamo, cize som odsudena na nakupy v beznom obchode, kde vyber basic veci je obmedzeny... a dalsia vec, ak niekto fakt nie je vykysnuty, siroky, ale aj tak potrebje napr 44velkost, ma problem.. tie veci su velakrat sirokanske, ale kratke.. a pod nedostatky maju tie oblecenia :D o aktualnej mode ani nehovorim..
mne sa Meghan paci vzdy, ako sa oblieka. aj tie cervene sayt s ami pacia.
zas sa mi nepaci Darin styl. taky preplacany, citim z toho, ze chce strasne drzta prst na tepe mody😀
take upenlive mi to pride.
kazdy ma iny vkus, nuda by bola, keby sme boli rovnaki.
ja som postavou ok, tak 38, S, ale mam rada volne, tak kupujem L😀 mne tato oversize moda velmi vyhovuje. a keby som bola moletnejsia, obliekam sa rovnako, len kupim vacsie cislo. a prave som ten typ s nudnymi farbami, jednoduchymi strihmi a takym tym kapsulovanym satnikom.
No nemyslite si že štíhle to maju lahšie.Napr ja (vek 40+)165/53 male cici,ani riť ale brucho to ano po detoch,pás tiež nevýrazný...Keď chcem oblečenie volnejšie aby zakrývalo tak to buď je velké alebo UNI velkosť-čo je tiež velké na mňa.Strašne zle sa mi kupuje oblečenie.Všetko len priliehavé/úzke strihy a take vôbec nemám rada a ani mi to nepristane.Kupovala som to uni-a krajčirka mi to prešívala.Ale tak mi oblečenie vyšlo drahšie.Pred par mesiacmi som začala cviciť a troška inak sa stravovať. To ako tak mi pomaha na to brucho aby netrčalo.

Praveze ja si myslim, ze aj moletkam viac pristanu jednoduchsie veci, ziadne vzory, napisy ani precackane outfity. Ano, jasne, ze stihla ma viac moznosti, ale podla mna to nie je vzdy len o vahe. Aj chuda sa dokaze riadne dogabat.