icon

Aké obrúčky si zvoliť pre dlhú životnosť?

10. aug 2024

Vyberame si obrucky a mam v tom hokej. Niekto radi nedavat si biele zlato, ini pisu ze zirkony vypadaju, treti zas cosi ine. Som z toho blazon. Ake mate obrucky vy? Menili by ste za iny typ/vzor? Nasla som este tieto, su asi upravene diamantovou frezou alebo niecim takym. Ale vydrzia take pekne?

Aké obrúčky si zvoliť pre dlhú životnosť?
rumba01
30. máj 2025
@momi1_1

@ciola ale toto asi nebude najlacnejsia zalezitost si myslim ked su robene na mieru 😀 cize to tam nejako navrhnu aj sirku aj profil aj vsetko tak aby nam to sedelo?

@momi1_1 a co je v dnesnej dobe lacne ? 😀 ako prepac ale ja uz len ked do potravin idem tak tam miniem pomaly kazdy druhy den okolo 20eur..a toto je predsa len raz za zivot (v lepsom pripade 😀 ) Cena sa ti pohybuje podla hodnoty zlata na trhu. No ovplyvnuje ti to prave aj ta sirka, hrubka, detaily. A ceny su uvedene za par nie za jednu 😉

danka808
2. júl 2025

Ahojte zienky, tak nam sa to konecne blizi tiez 😄 Po rokoch sme sa dohodli, ze do toho buchneme a zaciname tak riesit vsetko mozne okolo svadby..Uprimne som netusila, ze vyber obrucok bude taka dilema a uz mame z toho v hlave gulas 😅 Nevieme sa rozhodnut, chceli by sme nieco jednoduche, ale zaroven nech to ma aj nieco to svoje. Ci dat robit na mieru alebo vybrat v beznom zlatnictve.. Tak ocenim kazde rady a tipy ❤

momi1_1
3. júl 2025
@danka808

Ahojte zienky, tak nam sa to konecne blizi tiez 😄 Po rokoch sme sa dohodli, ze do toho buchneme a zaciname tak riesit vsetko mozne okolo svadby..Uprimne som netusila, ze vyber obrucok bude taka dilema a uz mame z toho v hlave gulas 😅 Nevieme sa rozhodnut, chceli by sme nieco jednoduche, ale zaroven nech to ma aj nieco to svoje. Ci dat robit na mieru alebo vybrat v beznom zlatnictve.. Tak ocenim kazde rady a tipy ❤

@danka808 nam tu kocky dobre poradili 🙂 skus prescrollovat diskusiu, mozno sa ti nieco bude pacit z fotiek a obrazkov co tu podavali, ze sa mozes nechat inspirovat 😉

hallka
7. júl 2025
@danka808

@danka808 jeej, tak gratulujem, ze sa to blizi! ❤️ My mame uz po svadbe a obrucky sme riesili fakt dlho 😅 Nakoniec sme si davali robit na mieru uplne jednoduchy dizajn. Ja mam tensi prstienok s jednym mini kamienkom a muz cisto hladky. Ale hlavne mysli pri vybere na pohodlie. Budes to nosit kazdy den, takze ziadne ostre hrany a podobne.

ciola
8. júl 2025
@hallka

@danka808 jeej, tak gratulujem, ze sa to blizi! ❤️ My mame uz po svadbe a obrucky sme riesili fakt dlho 😅 Nakoniec sme si davali robit na mieru uplne jednoduchy dizajn. Ja mam tensi prstienok s jednym mini kamienkom a muz cisto hladky. Ale hlavne mysli pri vybere na pohodlie. Budes to nosit kazdy den, takze ziadne ostre hrany a podobne.

@hallka uplne s tebou suhlasim. My mame obrucky uz skoro 8 rokov a isli sme tiez do klasiky. Biele zlato, jemne zaoblene, ziadne vystrelky. Vtedy som este premyslala nad matnym povrchom, ale som rada ze sme dali nakoniec leskly. Matne sa vraj dost rychlo "osupu" a uz to potom nevyzera tak pekne. My sme skusali asi 10 roznych typov a niektore ma hned rezali medzi prstami 😅

aliii3
9. júl 2025

Prežívala som to Podobne 😀 Tiež sme behali po zlatníctvach, skúšali všetko možné, pozerali Instagramy a Pinteresty... a nakoniec sme skončili pri úplnej klasike 😅
@hallka @ciola pohodlie je fakt základ. Ja napríklad som si najprv zamilovala hranatý tvar, ale po 5 minútach na ruke som vedela, že to nedám celý život 😅
@danka808 držím palce pri výbere. Hlavne asi choď podľa seba a nie podľa toho, čo letí. A keď máš čas, choď si ich fakt osobne vyskúšať 🙂

sima234
9. júl 2025
@ciola

@hallka uplne s tebou suhlasim. My mame obrucky uz skoro 8 rokov a isli sme tiez do klasiky. Biele zlato, jemne zaoblene, ziadne vystrelky. Vtedy som este premyslala nad matnym povrchom, ale som rada ze sme dali nakoniec leskly. Matne sa vraj dost rychlo "osupu" a uz to potom nevyzera tak pekne. My sme skusali asi 10 roznych typov a niektore ma hned rezali medzi prstami 😅

@ciola matné sa neošúpe, ale mat sa stratí a zostane to lesklé.

danka808
10. júl 2025
@aliii3

Prežívala som to Podobne 😀 Tiež sme behali po zlatníctvach, skúšali všetko možné, pozerali Instagramy a Pinteresty... a nakoniec sme skončili pri úplnej klasike 😅
@hallka @ciola pohodlie je fakt základ. Ja napríklad som si najprv zamilovala hranatý tvar, ale po 5 minútach na ruke som vedela, že to nedám celý život 😅
@danka808 držím palce pri výbere. Hlavne asi choď podľa seba a nie podľa toho, čo letí. A keď máš čas, choď si ich fakt osobne vyskúšať 🙂

@momi1_1 ako jasne uz som aj to urobila, ale predsa len som radsej ked sa takto niekto so mnou podeli o svoje skusenosti, pride mi to take osobnejsie 😅
@hallka dakujem krasne ❤️ Ako tiez mam obavy z toho, ze nieco objedname len podla obrazku a potom to uz nebude ono..Cize asi fakt pojdeme osobne skusat.
@ciola wau, 8 rokov, to uz nieco vydrzalo 😄 Mne sa ten matny povrch celkom paci do kelu..Tak to asi este zvazime.
@sima234 no cize v konecnom dosledku matne nezostanu tak ci tak 😄
@aliii3 dakujem, si zlata 😘 Pinterest ma tiez znicil 😅 Asi to chce fakt zlatu strednu cestu.

sima234
10. júl 2025
@danka808

@momi1_1 ako jasne uz som aj to urobila, ale predsa len som radsej ked sa takto niekto so mnou podeli o svoje skusenosti, pride mi to take osobnejsie 😅
@hallka dakujem krasne ❤️ Ako tiez mam obavy z toho, ze nieco objedname len podla obrazku a potom to uz nebude ono..Cize asi fakt pojdeme osobne skusat.
@ciola wau, 8 rokov, to uz nieco vydrzalo 😄 Mne sa ten matny povrch celkom paci do kelu..Tak to asi este zvazime.
@aliii3 dakujem, si zlata 😘 Pinterest ma tiez znicil 😅 Asi to chce fakt zlatu strednu cestu.

@danka808 nie nezostanú matné..nakoniec budú tak či tak lesklé 😁

michaela329
10. júl 2025

@anonym_autor máme široké hladké z bieleho zlata, len na hornej polovici dve vyfrezovane drážky. Nebudem si dávať predsa obrúčky zo žltého zlata, ak mi nepristane a snubak je tiež z bieleho.

hallka
11. júl 2025
@danka808

@danka808 jasne, my sme napriklad uplne zmenili nazor 😅 a to nakoniec az tak, ze sme si davali na mieru spravit, lebo sa nam aj pacilo viacej stylov.

momi1_1
14. júl 2025
@danka808

@danka808 chápem veď tiež som tak robila sama 😀 My sme mali najskôr svadbu len takú na úrade o dvoch svedkoch, ale tento rok sme do toho buchli na plno že to ideme poriadne osláviť a v kostole sa vziať 🙂 A obrúčky sme si preto dávali tiež na mieru robiť 🙂

ciola
16. júl 2025
@danka808

@danka808 akoze ono sa to mozno da nejako po case obnovit, ale to uz nie je moja salka kavy 😀 ako mozes sa o tom skusit v zlatnictve poinformovat, ale hovorim my sme si to radsej rozmysleli a isli sme radsej na odporucania zlatnika. @hallka no ved ono to je niekedy tak aj najlepsie, lebo vies si to tam kadejako pokombinovat 😀

alchemilkazltozelena
16. júl 2025

@anonym_autor my máme biele zlato, sú krásne aj po 11 rokoch.. ja mám aj s kamienkom

aliii3
17. júl 2025
@ciola

@danka808 akoze ono sa to mozno da nejako po case obnovit, ale to uz nie je moja salka kavy 😀 ako mozes sa o tom skusit v zlatnictve poinformovat, ale hovorim my sme si to radsej rozmysleli a isli sme radsej na odporucania zlatnika. @hallka no ved ono to je niekedy tak aj najlepsie, lebo vies si to tam kadejako pokombinovat 😀

@ciola ale nie vsade sa to da len tak jednoducho. Ono je dobre ked ma to zlatnictvo aj nejaky pocitac alebo proste nejaku technologiu, kde si to vies vizualizovat. Lebo nie ze ti daju len vedla seba tri prstene z ktoreho si vyberies nieco a potom cakaj na vysledok 😀

danka808
31. júl 2025

Kocky tak sme nieco pogooglili a dopracovali sme sa k 3D Zlatnictvu. Mate skusenosti s nimi? Celkom sa nam pozdava 🙂

ciola
1. sep 2025

@aliii3 neviem, ci by som isla do zlatnictva, ktore ma len tri prstene 😅 Nam pekne vsetko ukazali v pc. Je fajn mat istu predstavu, ked uz idete vyberat, ale nedrzat sa jej asi uplne zubami-nechatmi. Dobre je si nechat aj poradit zo skusenosti. Ja som chcela hlavne nadcasovost.

aliii3
3. sep 2025

@ciola ja som tiez povodne mala uplne inu predstavu. No ked sme to dali dokopy v pc, tak to bolo uplne ine. 3d vizualizacie su fakt super vec.
@danka808 my mame od nich obrucky a mozem len odporucit. Kludne sa pytaj, co by ta zaujimalo...

ciola
5. sep 2025

@aliii3 moju predstavu tiez trochu upravil zlatnik, kedze som chcela povodne matny povrch a ten by sa mi casom asi osupal...

aliii3
8. sep 2025

@ciola ja som chcela povodne hranaty tvar, ale to by dopadlo. Skusila som si ho nechat na prste par minut, ale uz po chvili ma tlacil. Okrem toho som si podla pinterestu vymyslela zdobenie....no proste cele zle, az v zlatnictve som pochopila o com to je....

danka808
11. sep 2025

@aliii3 super, ako to cele prebiehalo? Vy ste tam prisli uz s nejakym napadom, alebo oni vam nieco poukazovali a z toho ste si vybrali? Na prvy dojem sa nam pozdavali.

ciola
12. sep 2025

@aliii3 hranaty tvar by veru nebola vyhra. To by sa ti asi aj zachytaval do oblecenia alebo trhal silonky. Pinterest je fajn na inspiraciu, ale niekedy aj velky nepriatel v takychto veciach, lebo len da chrobaka do hlavy a realita je potom inde. Pri com ste nakoniec skoncili v tom zlatnictve?

aliii3
16. sep 2025

@danka808 dohodli sme si termin a prisli sme tam s istou predstavou, ktora bola samozrejme uplne mimo reality 😀 dali ten nas navrh do pc a zistili sme, ze niektore veci sa nam uz az tak nepacia. Niektore nas zas oni upozornili na prakticku stranku. @ciola no to som veru zistila. Ale bola sranda porovnat fikciu so skutocnostou. Ako vsetko vyzera dokonalo.

renirv
17. sep 2025

prisiel rad aj na mna, teda na nas s vyberom obrucok. doteraz sme to nejako neriesili, sustredili sme sa na babatko, ale asi je na case to posunut zo zasnubenia vyssie 🙂 a ktovie, mozno nam to pomoze sa trosku aj odreagovat od toho stresu a tlaku, ze sa nam nedari. ako sa hovori, ved rodina su aj dvaja nie?

danka808
19. sep 2025

@aliii3 to je super. Ved tak nejako si to predstavujem, Tiez sa nechcem silou mocou drzat predstavy, ale skor nech mi aj poradia z praktickeho hladiska.
@renirv samozrejme, ze rodina su aj dvaja. A ktovie, mozno sa odreagujete, pridete na ine myslienky... V kazdom pripade super, ze ste sa rozhodli posunut 😉

nicoli02
26. sep 2025

@renirv och, tak trochu ti aj závidím, že ideš riešiť tie obrúčky. ja veľmi rada na to spomínam, to bolo super obdobie, tak si ho vychutnajte obaja 😉
@danka808 určite si aj poradiť nechajte, aj my sme na nich dali.

danka808
4. nov 2025

@nicoli02 uvidime veru, co vymyslime. Istotne bude lepsie, ak to aj uvidim v PC, alebo mi povedia z vlastnej skusenosti co ano a co nie. Lebo takto si ulietavam celkom slusne 😂

aliii3
5. nov 2025

@danka808 istotne, nam sa to potvrdilo. Ak si si vymyslela nerealny extrem aj ti to povedia, nasmeruju ta 🙂 Toho sa obavat nemusis. Mne sa za tie roky nezunovala moja obrucka vobec, stale sa mi paci rovnako.

rumba01
7. nov 2025

@danka808 ak mate napriklad doma aj nejake stare zlato, kludne ho vezmite so sebou, oni robia aj vykup, takze to viete takto jednym vrzom vybavit 😉

hallka
10. nov 2025

@aliii3 my ked sme si pozerali povodne v obchodoch obrucky, na kazdej sa nam nieco pacilo, nieco nam vadilo, ani pri jednej sme si nevedeli povedat, ze toto je ono. Tak sme si veru dali spravit na mieru a spojili do jedneho prstena vsetko to, co sme chceli 😉