icon

Aké prezuvky sa hodia na domáce nosenie?

27. aug 2024

Ahojte,
troška téma na odľahčenie. Do čoho sa doma prezúvate ? Máte nejaké špeciálne prezúvky napr. ortopedické ? Alebo vám na tom až tak nezáleží ?

Strana
z3
lentilka209
28. aug 2024

Že na boso 🙈ženy aspoň tým detičkám kúpte papuče ak vám záleží na ich zdraví.

rk123
28. aug 2024

nemam ziadne chodim bosa, v zime vynimocne ponozky. moje dieta detto

kulumulu123
28. aug 2024

@nini1978 chodiť naboso je super ale keď niekde slapnes z nepozornosti na sklo lebo niekto tam na chodníku roztrepal sklenenú fľašu alebo na osu/vcelu a pod tak to tiež nie je žiadna výhra...

eskop
28. aug 2024

Ja nosím také chlpaté papucky a v lete chlpaté slapky🤣 tiež neznášam keď stupom na nejakú špinku ..a mne je to takto pohodlnejšie.. Aši, ze od detstva som mala papuce na doma🤣

ki__
28. aug 2024

Po novom nosím papuče, len kvôli šmuham na dlážke. Klasické korkové papuče na doma.

@thirstymonk to je super, že chodíte doma na boso bez ponožiek, ale na návšteve sa to nepatrí. Ak vám núkajú papuče pre návštevu tak si ich dajte, ak sa bojíte prípadných plesní tak sa opýtajte či si môžete nechať vlastné papuče, keďže nerád nosíte papuče po iných.

lalilla
28. aug 2024

My nosime papuce z ikei. Stale furt, sj ked pride navsteva hned nukam papuce. Mame vsade v dome lesklu dlazbu, kde su hned stopy.
Ale papuce som nosila aj ked bol koberec aj na navsteve si prosom papuce, mne je chladno

beronsche
28. aug 2024

@lentilka209 "kúpte papuče ak vám záleží na ich zdraví."
Tak toto je riadny nezmysel, čo má zdravie s papucami??
**
Chodíme doma naboso väčšinu roka. Ja a jedno dieťa najradšej aj bez ponožiek.
V zime občas natiahnem vlnene papuče, muž tiež. Deti sa im vyhýbajú, to bezponozkove dieta som rada, ak si dá ponožky.. 🤪

natalka13
28. aug 2024

Peter legwood, naj co som kedy mala

tamta
28. aug 2024

@lentilka209 boze toto je tak zbytočne odsudzujuci príspevok, ze koniec. Ak napíšem, ze JA chodim bosa, automaticky to musí znamenať, ze aj moje dieťa nechávam chodit bosé? 🤦🏼‍♀️
Este, ze si prišla ty a ozrejmila si nam, čo mame so svojimi deťmi robiť 🙃

lilitela
28. aug 2024

@fairyy nechodime cely den v uzavretej obuvi, pouzivame prezuvky. V tom sa nohy vetraju, a tym padom po vyzuti je vsetko ok. Ak nahodou behame po dvore bosi a zaspinia sa nam nohy, tak ano, umyjeme si ich po vstupe dnu. Ak nahodou niekto je nuteny cez den mat cely den uzatvorenu obuv, a po vyzuti doma je to aj citit, tak ano, umyt nohy. A obuv vystriekat sprejom na to urcenym, aby sa zastavil rast plesni. Kedze sa to nedeje denne, ale iba ojedinele, tak v tom nie je problem.
Nie sme sterilni, doma behame prevazne v ponozkach, ktore boli cez den obute v praci a skole v otvorenych prezuvkach.
Avsak mali sme situaciu, ze nam dosiel majster nieco robit a ten si prezuvky nepriniesol a ked si vyzul tie boty, nielenze sme skoro odpadli, ale aj nam nechal na podlahe stopy, takze ked odisiel, bola som nutena to premopovat.

lakebabe
28. aug 2024

Slapky klasické ako plážové klasické slapky . U nás sa nechodí na boso nikdy ani návšteva. Nenávidíme odtlačky od nôh na zemi. Vadí mi to. Mam pre návštevy nové samostatné papuče ktoré aj periem. Keby mi prisiel niekto zvonku cudzí a beha mi po dlážke bosymi nohami no fuj
A aj na návštevách mi bezne núkajú slapky nevidím na tom nič divne.

mk1111111111
28. aug 2024

@lakebabe my tak isto. Doma slapky a navsteve bud jednorazovky, alebo po pouziti operiem take tie pre navstevy. Aspon mi podlahu vylestia.

lakebabe
28. aug 2024

@mk1111111111 u nás s tým nikto problém nikdy nemal, ale všade u koho sme boli mi dávali papuče. Moj muz by normálne navsteve povedal nech sa obuje, jemu to vadi este viac ako mne.
Ani si neviem predstaviť u niekoho na návšteve chodiť na boso. By mi to bolo aj nepríjemné.

cina1
28. aug 2024

sandale/slapky protetika vzor T09 🙂

mk1111111111
28. aug 2024

@lakebabe ani nasi hostia, ani my s tym nemame problem, my sme cistitni, aj nasi kamarati, tak papuckujeme o stosest. Podlaha nikdy nie je na 100% cista, neviem si predstavit dat taku nohu do topanok a mat spinave topanky z vnutra.

dominikamacakova
28. aug 2024

Neviem si predstaviť, že chodím bosá a stúpam na smeti (deti behajú dnu von obuté aj bose) Mám obyčajné šľapky a ortopedické šľapky. Deti chodia bosé, alebo v ponožkách.

cina1
28. aug 2024

@lakebabe obdobne, prisla navsteva, ze budu bosi, no neboli, nebudu mi tapkat po plavacke naboso...keby mali ponozky, ich volba, ale naboso nie

blackcat8885
28. aug 2024

Nosim papuče vždy doma od jesene do leta proste je mi zima na nohy a nosím akoby balerinky tie mäkké papuče z Pepca.

tianna
28. aug 2024

Naboso rozhodne nie, veď ma z toho nohy bolia len keď si papuče nechám na druhom konci izby 😆 ja mám crocsy, asi nie ideál, no mne vyhovujú. Ale teda originál, nie od Číňana 😁

lakebabe
28. aug 2024

@cina1 už tie ponožky by som asi oko zavrela, až sa nehadam, ale raz mal muž kamaráta u nás na návšteve a ten nám pobehal doma od hora dole naboso v lete , skoro ma drblo aj keď mal nachystané papuče. Hneď ako odišiel sa mopovalo s dezinfekciou. Nam sa to proste hnusi.

ki__
28. aug 2024

@lakebabe aj mne sa to hnusí. Mne sa hnusí aj to že ja by som u niekoho bola na boso. My tiež máme nachystané papuče pre návštevy. Ale napríklad môj otec si nerád obúva papuče po iných, aj keď to bolo prané, tak on ma odpustené tu byť vo svojich papučiach..

tiezjedna
28. aug 2024

máme doma vždy čisto, návštevy tiež nie sú žiadni humusáci, takže pokojne na bosáka... neznášam papuče, potia sa v nich nohy. A predstava, že si na návšteve mám obuť niečo, v čom sa potila bohviekomu noha predtým...🤮

lakebabe
28. aug 2024

@ki__ inak aj moja sestra s deťmi a mužom chodia s vlastnými všade ale to preto ze ich je sest a málokto ma toľko kusov 😄 môžeš byť osprchovana ako chceš ale noha sa aj potí a tie odtlačky ostávajú.

asocial
28. aug 2024

Bosá v lete, inak ponožky. Ja v lete aj okolo domu aj na ulicu bosá. Deti tiez doma. Muž zas musí mať take dôchodcovske papuče.

dominikamacakova
28. aug 2024

Tvl k niektorým radosť ísť na návštevu

btus
28. aug 2024

protetika dreváky. Občas na boso, ale nie vždy

sisska96
28. aug 2024

Všelijaké mäkké teplé. Nosím aj mega hrubé ponožky. Cez leto obyčajne šľapky

romanadam1626
28. aug 2024

Ja mám aj ortopedické,tie skôr nosím ,ked je chladno
V lete šľapky Adidas, veľmi príjemne sa mi v nich chodí

evansova
29. aug 2024

@zafir01 Presne tak. Nohy si zasluxie chodzu na boso, ale nie po tvrdych rovných podkladoch. U nas ortopedické slapky, pre mna a pre manzela. Hostí, rodinu a priateľov zasadne nevyzuvame, nechodia predsa z pola v zablatenych baganciach. Navstevy si vazim, tesia ma a nemam problem upratat, ked odidu.

hrasocek12
3. sep 2024

Ja som rada keď k nám niekto príde a mu môžem ponúknuť čisté ľahké šľapky látkové ,také pre návštevy. Nie je to zo žltého úmyslu,ale človek môže upratovať koľko chce a stále tu bude prach. Na druhej strane ak príde niekto v tejto horúčave a má vonku šľapky a špinavé spodky nôh alebo prepotené ponožky ,tak určite mu nedovolím aby chodil po podlahe a zanechával stopy mokré. 🤮
Doma nosím šľapky obyčajné s nápisom Lidl ,sú pohodlné 😃 a dcéra nosí tiež ,muž croksy 😋

Strana
z3