Aké šaty pre prvoprijímajúcu matku, ktorá má smútok?
Ahojte ženy,prosím tie,čo mali počas sv.prijímania smútok,aké šaty ste zvolili ako prvoprijímajúca matka?Ide o to,že mám smútok za zomrelého ocina a v máji ma čaká dcérine prijímanie.Prosím reči typu ,,smútok neni v šatách" si odpustite...je to moja voľba a úcta.Ďakujem za rady
keď chceš ísť v čiernom choď v čiernom 🤷♀️ mne keď zomrel otec ja som v čiernom byť nemohla, mňa tá farba až dusila, pritom čiernu bežne nosím -a vtedy som ju na sebe nezniesla.. teda ak chceš čierne, choď v čiernom…
@anonym_autor , mala som letný čierny kostým s trošku bieleho a bielu blúzku.
@anonym_autor tejto otázke nerozumiem... veď si už rozhodnutá, tak o čo ide...čierne šaty, rukáv dlhý podľa toho, či budeš mať aj sako, v máji je už teplo, aspoň tu v BA a keďže neviem z akej si lokality predpokladám, že aj u vás už bude príjemne...btw. v meste nikto nebude riešiť, čo máš oblečené, na dedine sa poznáte, tak ľudia tiež nebudú riešiť, čo máš oblečené lebo budú vedieť prečo...
A keby si si dala na kostým alebo šaty čiernu stužku to by sa ti nepozdávalo?
Tmavomodré šaty
Tmavomodré šaty.
@anonym_autor tmavomodre saty by boli akurat, daj si take. ak ale v ziadnom pripade nechces ine len cierne, tak tazko radit, aspon ale cierne pancuchy si nedavaj a navrch ak by si si dala nejake sako kludne bezovej, svetlosedej farby, tak pamiatku otca urcite tym nepokazis.
Choď v čiernom kľudne. Daj si malé čierne šaty, čierne kratšie sako a máš vybavené.
Ja by som to riešila na tvojom mieste tak mesiac predtým. Ešte máš polrok, dovtedy sa môžeš cítiť ináč a možno nezvolíš priamo čiernu, ale nejakú inú tmavú farbu.
aj cierny outfit moze byt pekny, aj slavnostny, aj ty budes v klude. A podla mna nic nepokazis, ked bude cierna jemne smrcnuta inou farbou alebo niecim v tmavo modrej.
@anonym_45ad4b tie prvé aj druhé šatky sú veľmi pekne a vhodné aj na takúto príležitosť👍
čierna je farba úplne normálna aj na takéto udalosti..
@anonym_autor Tak by si mala mať čierne tričko a čierne legíny - proste komplet všetko čierne. Keď máš smútok, tak si nemôžeš dať iné farby.
ivett1madla60biba_18anonym_46b486dievčatá potrebujem konkrétny strih poradiť na túto príležitosť.Totižto som plnšej postavy,najviac zavadzia brucho🙄
@anonym_autor ved je len december, to dodrziavas 1 rok?
Ja tomu zvyku tu na dedine proste nechapem a mne je proti srsti...lebo co povedia ludia 🤦♀️
Ja by som sla do tmavomodrej, je to moja oblubena farba, takze mala som aj take min.rok pri synovi.
A kludne si daj aj ciernu, ked chces.
ivett1madla60biba_18anonym_46b486dievčatá potrebujem konkrétny strih poradiť na túto príležitosť.Totižto som plnšej postavy,najviac zavadzia brucho🙄
U nás mali mamky čierne šaty a smútok nemali. Je to normálna farba v šatníku. Kúp si nejaké pekné čierne šaty, a čierne lodičky. Tipy ti tu poslali pekne. Uz musíš ty vedieť aký strih ti svedčí

@anonym_autor Tak čo ti poradiť, keď píšeš, že smútok nie je v šatách? Zrejme pôjdeš aj tak v čiernom.
Ale za mňa teda čierny kostým, do toho biela blúzka/top, telové silóny, čierne lodičky, čierna kabelka.
Alebo ešte by mohli byť šaty v tmavomodrej, tmavošedej, prípadne tmavofialovej. Teda tie najtmavšie odtiene. Tu by mohli byť aj čierne silónky.