icon

Ako dlho nosíte oblečenie?

15. apr 2025

Ako dlho nosíte jedno tričko a nohavice? Iba jeden deň a hodíte do koša alebo aj viac dni ? Na koľko stupňov periete tričká a nohavice? Periete spolu so spodnými pradlami a alebo všetko zvlášť a vkuse ide práčka?

Strana
z4
sowhat
25. apr 2025

myslim, ze tato tema sa moze uzavriet so zhrnutim, ze kazdy si perie podla seba a je skalopevne presvedceny, ze to robi najlepsie 🙂

miskaska
25. apr 2025

Ja sa riadim presne tým, čo mám napísané na svojich rifliach. 😃

ivanavin
25. apr 2025

Mala som raz spolubývajúcu v zdieľaním byte. Keď sa tam nasťahovala, v jednom kuse išla práčka. Stará pračka, s dvojhodinovým pracim cyklom a ona ešte aj všetko dávala na 60. Zo začiatku sme neriešili, ale keď už dva týždne išla cez deň vkuse práčka (5-6pracich cyklov, čiže 10-12hodin) tak sme sa už trocha popytali že či by to mohla nejako obmedziť, že teda už iní si tam nemáme ani tu jednu-dve várky za týždeň kedy dať 😅 a potom už sa to fakt nedalo nevšímať 🫣 Raz mala na sušiaky zavesené tenunke letné šaty na ramienka oranžovej farby a gaťky rovnakej farby. To bolo všetko a ja som vedela, že kvôli tomu šla dve hodiny práčka na 60stupnov (ak teda neoddelila ešte aj to spodné prádlo)🙆🏻‍♀️, chlpatejsi sveter sa pral zvlášť aby nepustil chlpy, každý odtieň každej farby zvlášť, každý materiál zvlášť, ale všetko na 60 lebo šak baktérie 😅 potom si raz kúpila kožené čižmy a po mesiaci som ich uvidela zavesené na sušiaku. Smiala som sa a zo srandy som sa pýtala že či aj tie dala do práčky ( čakala som že povie že nie, že to ručne oplachovala) ale ona ich tam naozaj dala 🙆🏻‍♀️ keď som raz videla zavesenú koženkovu kabelku a peňaženku, už som sa ani nepýtala... Potom raz šla na turistiku a lyže, večer niečo v práčke strašne búchalo - dala tam také tie echt turistické topánky, samozrejme samostatne 😃 potom nejaké specialne lyžiarske nohavice, ktoré mali v sebe nejaké umelé vlákna alebo vystuž, to sa v tých 60stupnoch roztopilo a zgrclo, takže to vnútro potom nejako trhala aby to vôbec ešte mohla použiť... Raz sa šla môjho muža spýtať ako by mohla vyčistiť slúchadlá - chcel jej povedať že by ich mohla hodiť do práčky 😅 ale teda odpustil si to a na sušiaku sme ich nevideli...

Nedalo sa nevšímať si to, aj z toho dôvodu, že v zdieľanom byte sa aj energie a voda platia zdieľane 😃

Každopádne keď si predstavím rôzne situácie kedy sa snažím ušetriť 1-2-3 litre vody alebi trochu elektriny lebo veď nech strechu šetríme tu planétu a potom si uvedomím, že existuje množstvo takýchto ľudí, tak ma ide cez slzy smiechu tak trochu aj poraziť 😃 a to si myslím, že dnes už bude mať okrem práčky aj sušičku 😃🫣

memma
25. apr 2025

Všetko okrem búnd, rukavíc a čiapok nosíme iba raz. Periem každý deň aj viac x.

wikira
Odpoveď bola odstránená
Strana
z4