Ako ovplyvňuje čas koženú kabelku a kvalitu kože?
Ahojte, chcem si kúpiť hnedú koženú kabelku. Ako vyzerá časom? Ako sa zmení?
Lebo mám hnedé topánky kožené a neviem či je to zla kvalita alebo prečo tam kde sa ohýbajú, sa mi to nejako vydralo a je tam čierna farba. Akoby pod tou hnedou bola čierna a vidno to tam, kde sa to ohýba.
Neurobí sa to isté aj s hnedou kabelkou? A aké kabelky sú lepšie podla vás? Vystužené pevne také tvrdšie alebo skôr mäkšie?
@ssimusska nie je Čína, chcem pravú kožu od slovenského výrobcu
@ssimusska len topánky stali 80€ a som prekvapená že tsk vyzerajú...tak či nemám kúpiť rovno čiernu kabelku
Čím sú impregnované?
Tie cierne fliacky po dazdi su normalne. To je proste reakcia koze, ale ked uschnu, zmiznu. A ta koza na topanke je jednoducho popraskana nosenim. Topanky su viac namahane ako kabelka, takze zalezi ako sa k nej budes spravat. Ak by si ju dlhodobo ohybala na rovnakych miestach, jasne, ze popraska aj kabelka. Ale predpokladam, ze ju mebudes namahat tak ako topanky.
@lenvam normálne takým impregnacnym prípravkom s vcelim cieľom. Už neviem ako sa presne volá,som v práci teraz a mám ho doma
@ghostsgirl
@ghostsgirl fakt? Ja som nevedela že to sa robia takto fľaky, raz som mala kožené čižmy a fľaky som asi nikdy nemala...možno preto že boli čierne... To popraskané mi nevadí, len že ten presvitá tá čierna farba cez tú hnedú...keby bola čierna tak to myslím tak nevidno...
mazes tie topanky aj kremom? ci len impregnacny? v obuve predavaju aj farebne kremy na kozu ktore ju vyzivuju, hydratuju a hlavne ju udrziavaju pruznu. ja mam kozeny batoh a raz za par mesiacov ho vzdy cely nakremujem. kozene topanky co som nemazala mi normalne popraskali a urobili sa diery v miestach kde sa ohybali
Kabelka nie je namahana a bude vyzerať dobre.Tie topánky vyzerajú dosť zle
@lauruska_sumienka no občas ich natriem modrou indulonou
@eliska13 no a to ich mám len túto zimu
Na to, ze ich mas len tuto zimu, su sialene zanedbane. Nenatieras ich pravidelne indulonou, to by boli ciste a vyzerali inak, na to, ze maju 3 mesiace..
Mam kozene topanky teraz aktualne 2, 3 aj 4 roky, podla toho ci cizmy, ci poltopanky, niekolkokrat do mesiaca umyjem vlkou handrickou, po uschnuti natriem jemnou hubkou vazelinou. Su ako nove, aj tie 4 rocne, nie taketo, ako mas ty. Zakladom je starostlivost, tieto ju nemaju, ziadnu.
Mala som 8rokov poltopanky, mali zoslapanu podrazku, lebo som ich mala nonstop jar, jesen. Tak isli do kosa, ale koza bola este velmi fajn, ked som ich natrela vazelinou.
Kozenej kabelke sa roky nic nestane, tu nevazelinujem ani nekremujem, poslednu mam 2 roky, ale treba kvalitnu, ozaj kozenu. Ani prasklinocku nema, nic.
Vazelinu si kup na kozu, v takom bielom tegliku, aj na jarmokoch to predavaju, ci v Tescu za pokladnami byva taky ujko rozlozeny s malym stankom, aspon v Trencine som ho par rokov dozadu videla, neviem, odkial si. Tak mozno tych predajcov je viac aj inde v obchodoch takto.
@maxik24 no keďže je suchá zima a je tu dosť prach, tak su furt akoby zaprášené...
@maxik24 akú značku kabelky máš?
@maxik24 a nevyzerajú tak strašné naživo ako na fotke. Akurát dom prišla z vonku tak tie bodky sú tie fľaky
@maxik24 ale tie čierne pásy na zhyboch sa mi urobili asi už po týždni dvoch
Moje maju tiez suchu zimu a boli by tiez zaprasene a skarede, keby som ich neudrziavala. Kabelku mam Lubive, maju na eshope veeelmi vela, krasne, kvalitne.
@maxik24 áno jednu malú mám lubive a chcem ešte nejakú shopperku ale od nich má nezaujala žiadna... A tebe sa tiež robia tie fľaky? Ja napr keď ju natriem indulonou tak aj tak nemáju jednotnú farbu, niekde sú svetlejšie, niekde tmavšie... Aj po natreti indulonou. Preto som kúpila ten impregnacnym vosk co tu raz baby odporúčali .. topánky máš aku značku?
Za mna velmi zalezi od znacky kabelky. Mala som napriklad od anglickej znacky, co uz neexistuje asi 10 rokov tmavomodru kabelku a zosuchali sa mierne na nej usi. Ale za tie roky to bolo OK. Teraz nosim intenzivne Michael Kors uz 3-4 roky a je stale ako nova. Koze na taketo kabelky su farbene a potom sa z nich sije, takze to nie je tak, ze je cierna koza a nasledne na to striekana nejaka farba. To su smejdy.
Kozene veci,zvlast svetle sa nenosia do dazda ani naimpregnovane,preto tak vyzeraju. Ja som mala blede a presne do tych ohybov sa dostala spina prach a takto to vyzeralo. Kabelka sa ti nebude ohybat tak ako topanka.
@iwesska no totoa nenapadlo, ja som mala len jedny kožené čižmy a tie boli fakt super, jedny letné šľapky,tiež ok. Ale to boli čierne. A chcela som niečo svetlejšie a ostala som v šoku
@iwesska a ja som si chcela kúpiť kožené poltopánky takto na jar, keď aj prší...tak teraz neviem...nehodí sa to?
@maxik24 ja ich vyčistim a natriem a po dvoch dňoch vyzerajú takto...všade čítam raz za čas naimpregnovat, ale to aby som robila každý deň,aby nejako vyzerali...
Nie kabelka, ale hnedy kozeny vak, prezil 2 deti na materskej, vlacenie milion veci a vyzera ako novy.
Kabelka tiez lubive, ale nema toho tolko zatial za sebou ako ten vak
Na topánku skus balzam na kozu
Na fotke nevyzeraju, že sú z brusenej kože, aby si ich impregnovala. Hladkú kožu treba kremovat.
@pralinka86
@letfenixa no mám balzam na kožu s vcelim voskom značka Philadelphia. Veľmi to tu raz ženy odporúčali. Tak týmto to natieram na striedačku s indulonou...
@letfenixa hladká koža to je
Ja keď to natriem, tak to čierne nezmizne. Ale tak skúsim kúpiť tu kabelku, uvidím ešte aký farbu sa rozhodhem
MK kabelky kožene mi vydrzali roky rokuce ale mam ich viac a striedam .Ine ani v bezny den nenosim vacsinou male crossbody alebo stredne velku .

A o akej značke sa bavíme ? Lebo je rozdiel keď kupuješ od Číňana alebo nejakú kvalitnú značku.