icon

Ako predĺžiť životnosť plaviek?

23. aug 2025

Ahojte baby chcem sa spýtať, ako je to u vás s plavkami Bikini. Mne sa zdá, že vždy po jednej sezóne sú už nepoužiteľné – vyťahané, vyblednuté alebo jednoducho nesedia ako nové 😅. Každý rok si kupujem nové a už ma to začína dosť štvať. Je to normálne, že plavky vydržia tak krátko, alebo len ja mám smolu na materiál? Ako dlho vám vydržia Bikini a máte tipy, ako sa o ne lepšie starať, aby vydržali viac sezón?

gribka1
23. aug 2025

Možno také nekvalitné kupuješ. A kde si ich kupuješ? Koľko stoja?

alica110
23. aug 2025

Aku znacku kupujes?

anonym_1f4fd5
23. aug 2025

@anonym_autor záleží či chodíš aj do mora či len tu.Ano, často tie lacnejšie nič nevydržia.Od mora zblednu, časom sa vytahaju gumičky treba kupovať drahšie, lvalitnejsie

dettilv
23. aug 2025

@anonym_autor no ja mám od astratexu a beponu a už roky sú rovnaké.

marca12
23. aug 2025

@anonym_autor Kup si kvalitne a vydrzia ti niekolko rokov. Minuly rok som kupovala v obchode s kvalitnym spodnym pradlom a su ako nove a to prezili 2x more,wellnesy,bazeny,bazen doma kazdy den. Tento rok som si tam kupila dalsie a verim,ze posluzia dlhe roky pokial nepriberiem 😁

anonym_653e02
23. aug 2025

@anonym_autor Speedo ti vydržia určite dlhšie ako jednu sezónu. Ja mam vždy aspoň patore plavky, už len preto, že keď ideme na wellness na jeseň alebo na jar, keď sa ešte nekuri v hoteloch, tak nestíhajú uschnut, ak idem denne viac krát do bazéna, vírivky a pod

denkabemommy
23. aug 2025

Mám doma Bondi Born, Hunza G, ale aj lacné plavky z tesca, tezenis,… a ani jedny nestratili tvar ani sa nevyťahali po sezóne, ale vždy hneď ako prídem domov tak plavky idú do prania a keď sme na hoteli, že nemám práčku, tak ich riadne vysprchujem, aby chlór/slana voda neoslabila vlákna

lucikos
23. aug 2025

Dcéra pláva 2-3x týždne v bazéne, plavky má Speedo a ročne kupujem 3 plavky, lebo sú úplne vyťahané. Úprimne, od značky by som očakávala viac.

snowflakenel
23. aug 2025

Litex......mam dlho. Objednala som ao od nicj aj leginy na sport a.take sportovo elegantne cierne rozsirene nohavice.

anonym_653e02
23. aug 2025
@lucikos

Dcéra pláva 2-3x týždne v bazéne, plavky má Speedo a ročne kupujem 3 plavky, lebo sú úplne vyťahané. Úprimne, od značky by som očakávala viac.

@lucikos tak to som prekvapená, môj muž iné nekupuje už roky. Tie, co si kúpil počas pandémie, sú ako nové. Obidvoje

zmrzlinka2021
23. aug 2025

@anonym_autor mám z Bonprix a vydržia dlheee roky

anonym_76c70b
23. aug 2025

@anonym_autor mam obyčajne lacné (lacné ako lacné) od Číňana, lebo len tam si viem kúpiť, aby sedeli. Po kúpaní periem normálne v práčke. Vydržia mi dlho. Keď ideme k moru, tak to rovno aj tam nechám. Včera som si práve kúpila spodok za 3e a vrch za 5e, zobrala som si rovno po 3ks.budem mat na dlho, keď ne priberiem, alebo neschudnem 🫣

diewcatqoo
23. aug 2025

Tak ja mam jedny snad 10 rokov. Nie su vobec vyblednute a co sa tyka vytahania, tak ako rokmi priberam, to vytahanie je presne na moju postavu 🙂

michaelam2
23. aug 2025

Co ja viem, ja kupujem vo vypredaji za par eur v obchodoch ako gate a podobne a vzdy vydrzia minimalne tri leta. Jedny co mam maju uz aj zo 5-6 rokov a nic im nie je

anonym_dac8d8
23. aug 2025

@anonym_autor ja mám väčšinu plaviek fakt kvalitných a mám ich už roky ale raz som si skúsila objednať zo shein a príjemne ma prekvapili. Vydržali už dva roky po sebe more, piesok, jazero, bazén, kopu praní v práčke a sú ako nové. Farba drží a aj tvar. Za to keď som raz kúpila v obyčajných dostupných obchodoch tak púšťali farbu a museli rovno letieť do koša.

autor
23. aug 2025
@alica110

Aku znacku kupujes?

@alica110 H&M, Reserved, New Yorker

zuzubb007
23. aug 2025

Z new Yorker a som mala raz a po týždni pri mori ostala z nich vyťahana, vyblednuta handra, kúp si drahšie v Calzedonia mám od nich veľa lebo milujem vydržia roky také isté, výber brutálny, teraz maju megazlavy

alica110
23. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Tak to sa ani nedivim, ze nevydrzia. Tam kvalitu nehladaj.

sovica
23. aug 2025

Asi 6 rok mám dvoje plavky z Decathlonu. Vždy, keď prídem z mora alebo bazéna, ručne ich preperiem a nechám uschnúť. Keď som doma, že mám k dispozícii práčku, dám ich do vrecúška na podprsenky a operiem na 30 s ostatným prádlom. Aj po 6 rokoch majú rovnaký tvar a nie sú vôbec vyblednuté. Predtým som mala z H&M a tiež mi vydržali niekoľko rokov.

nevenka
23. aug 2025

No ja mam vzdy take drahsie plavky, zohnala som teraz podla velkosti podprsenky, lebo sme sli po 13 rokoch na dovolenku k moru, tak reku doprajem si a aj tak som nasla za 45 z alegra, u nas bezne okolo 70 stali tie iste. Ale to je vystuzeny kosik 85F, aby bolo jasne, o ake plavky ide. Tieto byvaju drahsie. A teda ja ich vyuzijem tu jednu dovolenku a potom ciste idu do skrine, tak nema sa im co stat, este max. daky wellness zaziju. A mam aj jedny z Tesca, mozno aj 6 rokov maju a nic im nie je, len ja som z nich "vyrastla" 😅.

kiki68
23. aug 2025

Zalezi na znacke a tiez zlozeni vody v ktorej sa kupes. To Ti poviem rovno, ze niektore vody proste nicia aj odolne neopreny len taky fukot

majkamajusqa
23. aug 2025

Ja mam obyc z H&M uz asi 4roky a stale su ako nove

domkakvet
23. aug 2025

@anonym_autor nevydrzali mi iba jedny, lebo som ich vyprala v pracke.

olimuc
23. aug 2025

Calvin Klein … neviem kolko maju rokov … vela a zila som s nimi velmi dlho pri mori. Stale su krasne, len sa do nich momentalne nezmestim. Ine znacky tolko nevydrzali. Speedo 3 sezony slanej vody asi nedaju

anonym_01a379
24. aug 2025

Mám aj 10 ročné plavky. Žiadne extra značky. Tezenis, Tesco. Normálne ich periem v práčke a nič im nie je. Akurát niektorē som vyhodila, lebo mi už boli malé a boli nemoderné.

zuzanaam
24. aug 2025
@lucikos

@lucikos dcéra plávala niekoľko rokov, tréningy mali 2x do týždňa. Mali sme Seedo aj Areny a žiadne nemala menej ako rok, aj to len kvôli tomu, že z nich vždy vyrástla. Prali sme len v rukách.

katkaseiner
26. aug 2025

Raz som si kupila za takmer 100€ a za tyzden vybledli a vytahali sa. Takze odvtedy vacsinou v bonprixe kupujem a vydrzia dlho. Čo som si vsimla tak virivka im nerobí dobre (prilis horyca voda) a po pouziti by sa mali vzdy preprať čistou vodou - na kazdodenne prepratie som ale lenivá, cize sa zničia od soli

nikiki29
26. aug 2025
@anonym_autor

@anonym_autor od týchto značiek nečakaj, že vydržia dlhšie. Ak vydržia 2 sezóny už je to zázrak. Hlavne pri mori…