icon

Ako rozoznám značkové tričká od fake?

2. sep 2025

Zdravím.
Chcela by som sa opýtať, ak je tu niekto kto sa vyzná, alebo ako rozoznať značkové tričká od fake? Chcela som pár kvalitných tričiek, ktoré nezmenia tvar už po pár praniach. Tak som kúpila tieto, drahšie po 27 eur. Pani to predáva samozrejme ako originály, má tam toho strašne veľa. Včera mi balík prišiel. Ja sa v tom nevyznám, no ešte to guess tričko je celom fajn, aj materiál je kvalitný. Ale Tommy Hilfiger sa mi nezdá ako originál. Zdá sa mi, že sú veľmi dobre prešite štítky, a materiál nič moc. Viem nejak overiť pravosť?
Viem, je to moja chyba, ak som sa dala odr💩ať. Ale ak sú fake, tak aspoň tej žene naložím tak, že by ju to podnikanie prešlo.

Ako rozoznám značkové tričká od fake?Ako rozoznám značkové tričká od fake?Ako rozoznám značkové tričká od fake?Ako rozoznám značkové tričká od fake?Ako rozoznám značkové tričká od fake?Ako rozoznám značkové tričká od fake?
Strana
z2
anonym_1a8d61
2. sep 2025

značkové tričká nekupujem cez Internet, ale normálne v obchode...myslím, že je to fake

klarissa25
2. sep 2025

Ked ma niekto takychto veci vela tak uz len zo smrdi fejkami

20erika07
2. sep 2025

Ja si teda taketo značky nekupujem, takze sa moc nevyznám, ale toto kričí fejkom, iba slepý by si to nevšimol, teda možno aj ten, podla kvality.

negymama
2. sep 2025

ja ked chcem, kvalitne a dlho vydrzatelne veci, kupujem slow fashion, najlepsie slovenske, z lanu alebo bavlny alebo z muselinu. Su to drahsie veci, ale pomaly si dokupujem, a staci mi len par kusov.
mna nejaky stitok znacky ci "znacky" nedojme.

maranco
2. sep 2025

Aký by malo zmysel kúpiť značkové tričko a potom ho predávať ako nové na inzerát? Veď ak nesedí veľkosť môže vrátiť do eshopu. Ak chce predávať nové veci, nech si založí riadne eshop a poskytuje záruku v súlade so zákonom.

mameha7
2. sep 2025

@anonym_autor no to šitie je už len z týchto obrázkov dosť krivé. A to lajdácke obnitkovanie.... 🤦‍♀️.

anonym_4ba6c1
2. sep 2025

Guess je originál. Mám rovnakú visačku na tričku guess, ktoré mám na cvičenie

autor
2. sep 2025
@anonym_4ba6c1

@anonym_4ba6c1 nebude asi originál. Teraz poriadne pozerám štítok a pekne vidno, že je to prešite. Dokonca dve nitky v dvoch odtieňoch hnedej sú použité. No nič, nechala som sa obabrať, mám ponaučenie. Nech jej padnú zarobené peniažky na úžitok.

To druhé tričko je určite fake, to už teraz pekne vidieť, čím dlhšie naň pozerám.
Ale musím uznať, že prešila to kvalitne

januska12323
2. sep 2025

Keby si nekupovala z bazáru alebo z kade od "pani" nemusela by si riešiť fejky.

klarissa25
2. sep 2025
@anonym_4ba6c1

@anonym_4ba6c1 to ze visacka je “rovnaka” nic neznamena

autor
2. sep 2025
@januska12323

Keby si nekupovala z bazáru alebo z kade od "pani" nemusela by si riešiť fejky.

@januska12323 tak áno, ja uznávam ze je to moja chyba. Nakoľko ich predáva pod značkou Tommy Hilfiger a Guess, recenzie na 100% pozitívne tak som sa nechala nachytať.

olimuc
2. sep 2025

Ten stitok TH a celkovo to sitie je zvlastne … moje tricka su 99% z outletov, takze starsie modely, ale ani jedno nema podsitu znacku (ale su to modely aj 5-8 rocne… a uzasna kvalita aj ked uz je vidiet, ze nie su nove) - ale zase TH islo dost dole s kvalitou …. Ale fake su cim dalej tym autentickejsie na internete jnerozoznas … hlavne tie z Turecka ….

anonym_4ba6c1
2. sep 2025
@anonym_autor

@anonym_4ba6c1 nebude asi originál. Teraz poriadne pozerám štítok a pekne vidno, že je to prešite. Dokonca dve nitky v dvoch odtieňoch hnedej sú použité. No nič, nechala som sa obabrať, mám ponaučenie. Nech jej padnú zarobené peniažky na úžitok.

To druhé tričko je určite fake, to už teraz pekne vidieť, čím dlhšie naň pozerám.
Ale musím uznať, že prešila to kvalitne

@anonym_autor no guess nie je moc kvalita. Mám teplákovú súpravu za cca 200€ a len zmolky aj sa trhá. Niektoré vydržia dlhšie, ale guess taký podpriemer. Takže takéto šitie krivé ma neprekvapuje. Jediné tričká, ktoré držia fazónu a kvalitu sú už potom drahšie značky. Tie môžem prať aj sušiť a stále rovnaké

anonym_4ba6c1
2. sep 2025
@klarissa25

Ked ma niekto takychto veci vela tak uz len zo smrdi fejkami

@klarissa25 toto sú priemerné značky, kde tričko vieš kúpiť aj za 15€. Mám ich niekoľko a to ešte neznamená, že sú všetky fejkove len na základe toho, že ich má dotyčná viac. Akurát to Tommy jeans na fotke je tričko z Turecka fejk

falbala132
2. sep 2025

to si kupila tu? posli link na jej profil..

zuzanita1609
2. sep 2025

...asi je to jedno,či značka,či fake,všetko sa to vyrába v krajinách 3tieho sveta a znečisťujujú sa tým brutálne pitné, spodné vody. (Na jedno biele, čisto biele tričko sa spotrebuje toľko vody,že by človek zaplakal,inde chodia po pitnú vodu km) 😑. Ale hlavne, značky...

klarissa25
2. sep 2025
@anonym_4ba6c1

@klarissa25 toto sú priemerné značky, kde tričko vieš kúpiť aj za 15€. Mám ich niekoľko a to ešte neznamená, že sú všetky fejkove len na základe toho, že ich má dotyčná viac. Akurát to Tommy jeans na fotke je tričko z Turecka fejk

@anonym_4ba6c1 vsetky su fejky…

anonym_4ba6c1
2. sep 2025
@klarissa25

@anonym_4ba6c1 vsetky su fejky…

@klarissa25 keď povieš.

katarinaforever
2. sep 2025
@negymama

ja ked chcem, kvalitne a dlho vydrzatelne veci, kupujem slow fashion, najlepsie slovenske, z lanu alebo bavlny alebo z muselinu. Su to drahsie veci, ale pomaly si dokupujem, a staci mi len par kusov.
mna nejaky stitok znacky ci "znacky" nedojme.

@negymama daj typ na dobrý obchod - najlepšie online

diewcatqoo
2. sep 2025

Neviem, ja mam zopar triciek aj TH, aj Guess, originaly, a ani jedna znacka mi nepride ktovie ako uzasna a ze to oblecenie je super kvalitne. Mam viacero triciek TH a po par praniach sa sprali a vytahali. Takze fakt od tychto triciek nemaj ziadne ocakavania, aj keby boli originaly.

anonym_5f8c3f
2. sep 2025
@katarinaforever

@negymama daj typ na dobrý obchod - najlepšie online

@katarinaforever napr. www.nila.sk
slovenské značky napr. Mile, Vtáčatko, Buffet, české napr. Shark in the park.

denkabemommy
2. sep 2025

Keď si chceš kupovať lacnejšie tieto značky, tak výpredaje oficiálnych stránok, kúpiš tam za pár eur tie veci a v kamenných prejdaniach napr halfprice. 🙂

anonym_a07bdb
2. sep 2025

Tak gues nie je vibec znacka, v amerike bezna lacna konfekcia, od toho vela necakaj. TH v poslednejndobe, tiez nic moc. My uz take veci ani nekupujeme, to sa nosilo pred 20-30 rokmi, ked sem dorazili konecne nejake ine znacky obleceni. Teraz ani neviem, kam by som to obliekla

malorca7474
2. sep 2025

@anonym_autor fake šak už na pohlad

autor
2. sep 2025
@falbala132

to si kupila tu? posli link na jej profil..

@falbala132 Domysli si kde, nechcem to tu písať

autor
2. sep 2025

A kde aké tričká nakupujete aby sa po pár praniach nesprali? Zara ma dobrú kvalitu tričiek?

autor
2. sep 2025

Písala som predavajucej, či si je istá ze mi poslala originál. Uisťuje ma že samozrejme že áno. Neverim. No nechávam to už tak, nechce sa mi to už riešiť. Poučenie mám, moja chyba.

anonym_5f8c3f
2. sep 2025
@anonym_autor

A kde aké tričká nakupujete aby sa po pár praniach nesprali? Zara ma dobrú kvalitu tričiek?

@anonym_autor Zara je kvalitou hrozná, podobne ako väčšina iných fast fashion a ultra fast fashion značiek. Kúpila som tam raz synovi 4 tričká s dlhými rukávmi rovnakej veľkosti, rovnakého strihu, len potlač bola na tričku iná. Každé tričko malo rukávy inak dlhé, obrázok sa po pár praniach spral, tričká šli po sezóne do smetiaka. Odvtedy tam nekupujem. Bolo to pred 10r.
Keď kúpim deťom slow fashion oblečenie, tak po staršom to vynosí mladší a potom to ešte posúvam kamarátke alebo rodine a tam to vynosia ešte ďalšie 2 alebo 3 deti. To oblečenie je drahšie, ale naozaj vydrží roky. Ja si kupujem okrem riflí všetko slow fashion, ale nekupujem si kvantá oblečenia. Keď niečo doslúži, kúpim si nové, nepotrebujem mať 50 tričiek, 50 nohavíc, 20 šiat a pod.

domka222
2. sep 2025

Tá guess visačka s piktogramom prania už bola raz niekde našitá, keďže má dierky po šití na opačnej strane?

ariannazara
2. sep 2025
@anonym_autor

Písala som predavajucej, či si je istá ze mi poslala originál. Uisťuje ma že samozrejme že áno. Neverim. No nechávam to už tak, nechce sa mi to už riešiť. Poučenie mám, moja chyba.

@anonym_autor zara je kvalitou otras, vsetky tricka po páru praniach ako handry.
Ja som si asi 2 roky dozadu kupila tricko dlhý rukáv a krátky obyčajne cierne a biele tezenis akoze do dnes ich mam práčka sušička vkuse nosené super. Idem pozriet ci maju nech si objednám ďalšie

Strana
z2