icon

Ako sa naučiť chodiť na podpätkoch?

dqqq
26. apr 2025

Ahojte, mam 15 a v máji ideme na svadbu. Všetko už mám kúpené, topánky mam na malom podpätku a tu nastáva trochu problém, keďže ja niesom veľmi zvyknutá chodiť v takých topánkach tak chodím pomaly ako kačka🤣😅. Ako sa v nich naučiť chodiť?

januska12323
26. apr 2025

Trénovať alebo kúpiť menší opätok.

dqqq
autor
26. apr 2025
@januska12323

@januska12323 práveže ja mam menší

patka06
26. apr 2025

Trénovať ... to sa ti bude hodiť aj neskôr v živote

dqqq
autor
26. apr 2025
@januska12323

@januska12323 chodiť napríklad po dome alebo po vonku?

dqqq
autor
26. apr 2025
@patka06

Trénovať ... to sa ti bude hodiť aj neskôr v živote

@patka06 chodiť napríklad po dome alebo po vonku?

jaskolka
26. apr 2025
@dqqq

@dqqq skúšaj to doma,snaž sa pri chôdzi prenášať váhu "dozadu" na podpätky a nehrbit sa

patka06
26. apr 2025
@dqqq

@patka06 chodiť napríklad po dome alebo po vonku?

@dqqq Po dome, ideálne kde máš aj zrkadlo a vidíš sa

viestta
26. apr 2025
@dqqq

@dqqq zacni po byte, ked nadobdnes istotu tak aj vonku po krivych chodnikoch

mameha7
26. apr 2025

@dqqq Teraz je to už také ,
,, na rýchlo,,. Nemyslím, že to stihneš natrénovať. Skús sa v budúcnosti prihlásiť na tanečnú (štandardné alebo latinskoamerické tance). Zíde sa ti to a na podobných akciách nebudeš,, šlapať kapustu,,. Učíš sa tam najskôr tancovať v teniskách a neskôr keď získaš sebadôveru v krokoch, tak aj na špeciálnych tanečných opätkoch. Mne to veľmi pomohlo, tiež som nevedela vôbec chodiť na vyššom opätku a tobôž tancovať. Mimochodom na takéto akcie si kupuj tanečné topánky. Sú oveľa pohodlnejšie, ako klasické, sú protišmykové, stabilné v päte a majú rôzne výšky opätkov (podľa tanečného štýlu).

mameha7
26. apr 2025

@dqqq Ináč kľudne sa vykašli na podpätky, keď sa máš trápiť a nezabávať sa. Dajú sa kúpiť aj pekné elegantné baleríny, aspoň pre tentokrát.

kiki68
26. apr 2025

Trenovat, jeminecku co si robila od 9 rokov? 😀😀 Ja som si rozdrbala kolena na asfalte pri jednom ostrejsom treningu 😂 Ja som dlho nosila vysoke opatky, az teraz posledne roky ich vynechavam. Ale jie vzdy

mamamasama
26. apr 2025

Kedze ja v opatkoch pracujem, tak poradim to, co pomohlo mne. Co najmensie kroky, pomaly a doslap na patu, nie spicku. 🙂

tanyan
26. apr 2025

Neviem aké máš držanie tela, ale mala by si byť vystretá, stiahnuť brucho a podsadiť panvu.

yelena159
26. apr 2025

A to sú menšie opätky. Nechápem ako niekto dokáže chodiť v tenkých štekľoch.

nikanika97
27. apr 2025

Ja mam veľa lodičiek aj na veľmi vysokom opätku. Zo skúsenosti viem, že zaklad je mať presne padnúcu topánku a správnu veľkosť. Keď je topánka väčšia, bude sa ti vyzúvať a aby ti z nej noha nevykĺzla za chôdze, je to boj. Je to nepohodlné a vyzerá to zle, nemôžeš pekne prirodzene kráčať, lebo cieľom je udržať topánku na nohe. Samzorejme, mať ju o číslo menšiu a ze tlačí celý čas, je príšerne bolestivé. Takže najlepšie je lodičky si riadne vyskúšať. V každom obchode alebo každá značka ti môže sadnúť iné číslo. S Reserved mam topánku 37, inde musím mať 36. Držím palce 🙂

martinadomianova
27. apr 2025

@dqqq a neboli by lepšie sandále alebo balerínky ? Inak Ti ostáva len trénovať. Kľudne aj doma.

bobacik88
28. apr 2025
@mamamasama

Kedze ja v opatkoch pracujem, tak poradim to, co pomohlo mne. Co najmensie kroky, pomaly a doslap na patu, nie spicku. 🙂

@mamamasama tak tak,presne,asi budes niekde v kancliku robit,nie je to az take strasne vysoke opätky