icon

Ako sa obliekať v lete, keď mám problém pribrať?

29. apr 2025

Viem, že banálny problém oproti ostatným, ale trápi ma to už roky. Trápi ma, že nech jem akokoľvek veľa, nepriberiem ani gram. Mohla by som hrať utečenca z koncentráku.
Ide leto a je "depky" že zas sa pariť v dlhých gatiach, lebo ani dlhú sukňu si nemôžem dať, keďže to na mne visí. Neviem, ani prečo to tu píšem, možno čakám nejaké povzbudenia prípadne fotky oblečenia, čo nosiť aby som skryla postavu, ale zároveň sa v teple neparila. Som relatívne ešte mladá, a keď vidím baby v mojom veku ako sa pekne obliekajú, šaty, sukne, topy, tak mi je ľúto, že si to nemôžem dať. Mne sa napríklad páčia plnoštíhle ženy, keď si dajú šaty tak podľa mňa v tom vyzerajú skvelo. Na mne to visí ako keď dáte šaty na vešiak. Čo sa týka zdravia, mám všetko už absolvovane a som zdravá

Strana
z2
januska12323
29. apr 2025

Prestaň sa schovávať, prijmi sa aká si a kúp si pekné krátke šaty. Jediný kto tvoje telo rieši si ty sama.

vler
29. apr 2025

Kolko vazis a merias?

heminepa
Autor odpoveď zmazal
tina1549
29. apr 2025

mne tiež všetci na okolí hovoria, že či nejem aká som chudá a žeby som sa mala najesť lebo na mne všetko visí :D a fakt by ma nikdy nenapadlo sa nejako schovávať (a to nie je zase ani až taká chudá, len neviem čo už ludia chcú)
Normálne si obleč pekné letné veci, ak si aj nízka nakupuj v detskom (to robím aj ja) a nebude na tebe nič visieť. Alebo sa nauč šiť a zúž si veci

domak2
29. apr 2025

Ja mam síce opačný problém, ale myslím ze riešenie je rovnaké. Nos veci v ktorých sa cítiš pohodlne a ktoré ti sedia, najmä skus ktoré farby a strihy sa ti hodia. A kvôli ostatným sa neobmedzuj, čo ta je po nich.

autor
29. apr 2025
@vler

Kolko vazis a merias?

@vler 166/43

lindous
29. apr 2025

Roky rokúce som mala s cca tvojou výškou rovnakú váhu (aj keď viem že na každom to môže vyzerať inak), teraz sa mi podarilo síce pribrať na nejakých 50, ale vždy som nosila všetko čo som chcela, šaty, sukne, kraťase, tielka… fakt, nikdy som neriešila a jasne, že sú ľudia čo majú potrebu komentovať že či mi doma jesť nedávajú a podobne, ale to púšťam jedným uchom dnu, druhým von, takí si vždy nájdu niečo ako človeka “zhodiť”, väčšinou som sa stretávala ale skôr naopak s tým, že na mne bude aj vrece dobre vyzerať 😅… jediné teda čo ma zvyklo trápiť boli veci s výstrihom, ale aj to už som prijala na sebe… chod do obchodu a nájdi šaty, ktoré ti sadnú a budeš sa cítiť dobre, poskúšaj čo to 😊

madeincssr
29. apr 2025

AUTORKA, niekedy je dobre poriadne preskenovat aj sekace (vo velkych, ale aj mensich mestach, v SR aj v CR) - niekedy v nich byvaju poklady (aj celkom nove). A prave nekonfekcne velkosti sa nevypredaju ihned, takze len si urob vylet, zober trpezliveho poradcu (partacku, partaka) a skusajte. A nezabudaj, mnohym muzom sa pacia velmi stihle zeny (poznam podla seba 😉). Nebojoval by som so svojou stihlou postavou, keby som ju mal. 🍀

tinkavvv
29. apr 2025

Absolutne si oblec, co sa ti paci a reci neries.
Silovy trening si neskusala?

simca06022011
29. apr 2025

Normalne sa oblec a neries blbosti, vobec nemas dovod sa skryvat. A tiez ti odporucam silovy trening vyskusat, ako sa pise nado mnou.

ketrin1984
29. apr 2025

Zajdi do opravovne odevov alebo k nejakej krajcirke a jednoducho si daj veci upravit a zuzit.Za par eur.Ja mam sice 58 kg ale casto si davam upravovat oblecenie,lebo vsade same oversize kusky co vyzera otrasne.

bielasovicka
29. apr 2025

Ja ti s radosťou dám par kíl. Zadarmo. 🤣

autor
29. apr 2025

Ja mám podobnú postavu ako má shopaholic adel. A na takej postave nič nevyzerá dobre. Naozaj neviem ako to nastavenie zmeniť. Nie všetko čo je chudé je pekné

tilly
29. apr 2025

Široké tenké nohavice, k tomu voľnejší top, ideálne hodvábny, alebo aspoň v hodvábnom vzhľade. Biela, krémová farba, ak teda nie si aj príliš bledá

nynia
29. apr 2025

Ja mam 167/53 a presne viem o com hovoris a to nemusi byt ani leto ale vsetky nohavice, sukne, kratasy zo mna zvyknu padat. Najlepsie na mne sedi vel. 32 ale tu je takmer nemozne zohnat 😵‍💫 Snazim sa to riesit satami aj ked aj tie na mne vacsinou vyzeraju ako vrece zemiakov 🥴 ale uz som si nato nejak zvykla 🤣 nic ine mi ani neostava.

lucia13022023
29. apr 2025

Satenove sukne, midi, volne topy, lanové nohavice.. Ono darmo ti tu budú radiť, že obleč sa co sa ti páči keď sa v tom nebudeš cítiť dobre. Aj mne sa páči mnoho vecí, no necítim sa v nich dobre. Je mi ukradnuté co si druhý myslia, ide o môj pocit.. Čiže nos to, v com sa cítiš dobre.

simca06022011
29. apr 2025

podla mna prehanas, s tou vahou a vyskou = vsetky modelky by potom vyzerali v obleceni hrozne. CIze len si asi vyberas zly styl oblecenia, alebo si prilis kriticka. Ak sa v tom citis dobre je to uplne jedno... mozes si dat nohavice/topy s volnymi rukavmi, 3/4 atd.. tolko vela moznosti je.
Ak mas problem s velkostou, skus si detske velkosti. mala som kolegynu co velku cast veci na bezne nosenie vyriesila v detskych obchdooch :D

hama_ba
29. apr 2025

Za seba odporúčam silový tréning. Jedla som hocičo ale sú také typy ako my, ze musíme ísť touto cestou a to naberanim svalovej hmoty. Roky som odmietala, ze nebudem chodiť do fitka. Mávala som chuducke ruky ako paličky. Teraz vyzerám zdravšie a lepsie. S tým cvičením súvisí aj zvýšeny príjem bielkovín. Sú len dve cesty - fitko alebo ako píšu prijať sa (za mňa sú to ale reči, ja som to nevedela prijať a tiež som v lete nikdy nenosila tielka, lebo som sa hanbila).

lucia13022023
29. apr 2025
@simca06022011

podla mna prehanas, s tou vahou a vyskou = vsetky modelky by potom vyzerali v obleceni hrozne. CIze len si asi vyberas zly styl oblecenia, alebo si prilis kriticka. Ak sa v tom citis dobre je to uplne jedno... mozes si dat nohavice/topy s volnymi rukavmi, 3/4 atd.. tolko vela moznosti je.
Ak mas problem s velkostou, skus si detske velkosti. mala som kolegynu co velku cast veci na bezne nosenie vyriesila v detskych obchdooch :D

@simca06022011 inak to je pravda, taka zara a H&M ma super oblečenie v detskom🤣 ta veľkosť 154 ci aká to je sadne aj dospelým ženám ktoré majú problém nájsť svoju veľkosť.

laura164
29. apr 2025

V lete skús nosiť šaty kde je nariasenie, viac vrstiev na sebe, šaty s 3/4 rukávom, voľné nohavice s oversize košeľou/blúzkou. Tiež odporúčam silový tréning, ja cvičím doma s činkami, gumami, stravujem sa v podstate rovnako, a váha mi šla zo 47 na 55 a cítim sa lepšie

struhanka
29. apr 2025

Opticky rozširujú svetlé farby, lesklé materiály, volány, riasenie. Plisované šaty, nohavice s vysokým pásom. Vyhnúť sa úzkemu a cigaretovému strihu nohavíc - pútajú pozornosť práve na štíhlosť.

Pomáha vrstvenie. Oblečenia či doplnkov. Napr. košeľa a obleková vesta. Volány na blúzke, riasenie na šatách…

iwanka222
29. apr 2025

Mam 175cm a 50kg. Nosim aj saty aj sukne. Ruky ma stve ze mam velmi chude.

kathhii
30. apr 2025

Chápem ťa, ja som rovnako vysoká. Pri 50 kg som mala pocit že by som potrebovala kúsok pribrať 😀.
Skús cvičiť silový tréning, keď budeš mať viac svalstva, budeš pôsobiť pevnejšie a zdravšie...
Čo sa týka oblečenia, môžeš skusiť vodorovné pásiky ( všetky vodorovné línie pridávajú na objeme... Oblečenie ani upnuté na telo ale ani príliš oversize... Neviem aký máš vkus, ale kľudne volany, vodorovné riasenie, vyhni sa tmavým farbám, pre teba sú super skôr bledsie a stredne tmavé farby, a farby ako majú športové autá ( červená, žltá, oranžová) tieto farby sa viac opticky rozpínajú ako napríklad modrá a fialová. ( Všetko samozrejme závisí od odtieňa. Vrstvenie môže byť fajn. Kľudne vrstvy farby rovnakej tmavosti ( nie kontrastné kombinácie typu čierna a biela)Ty si môžeš dovoliť aj color bloking, ten tiež pridáva kilá.

kathhii
30. apr 2025

Ešte som zabudla na dvojradové zapínanie a všetky vzory s rovnými líniami, napríklad pásik, kocka...Skús kľudne vzor stredne veľký... ( Malé vzory ti nepomôžu a veľké na chudom vyzerajú čudne...

mantilka
30. apr 2025
zuzanka1390
30. apr 2025
kathhii
1. máj 2025
@zuzanka1390

@zuzanka1390 určite nie tú čiernu... Bude ešte chudšia...

autor
1. máj 2025
@zuzanka1390

@zuzanka1390 slečny majú peknú postavu, sú primerane štíhle a majú zadok aj prsia preto sa im to hodí. Ja nič z toho nemám, skôr by som rada zakryla nohy, takže mozno jedine ten posledný outfit

pralinka86
1. máj 2025

Pozri mozno koselove saty, tie vedia postavu vytvarovat

zuzanka1390
1. máj 2025

Tak tie maxi sukne budu asi najlepsia volba a volnejsi top s rukavmi...🙂🫶

Strana
z2