Ako sa obliekať v lete, keď mám problém pribrať?
Viem, že banálny problém oproti ostatným, ale trápi ma to už roky. Trápi ma, že nech jem akokoľvek veľa, nepriberiem ani gram. Mohla by som hrať utečenca z koncentráku.
Ide leto a je "depky" že zas sa pariť v dlhých gatiach, lebo ani dlhú sukňu si nemôžem dať, keďže to na mne visí. Neviem, ani prečo to tu píšem, možno čakám nejaké povzbudenia prípadne fotky oblečenia, čo nosiť aby som skryla postavu, ale zároveň sa v teple neparila. Som relatívne ešte mladá, a keď vidím baby v mojom veku ako sa pekne obliekajú, šaty, sukne, topy, tak mi je ľúto, že si to nemôžem dať. Mne sa napríklad páčia plnoštíhle ženy, keď si dajú šaty tak podľa mňa v tom vyzerajú skvelo. Na mne to visí ako keď dáte šaty na vešiak. Čo sa týka zdravia, mám všetko už absolvovane a som zdravá
Skús sa pohrať s farbami, strihom. Používaj svetlé farby, vzory. Tie zväčšujú, rozširujú. Nemusíš nosiť predsa minisukne pod zadok, daj si krátke sukne, nohavice nad kolená. A poraď sa aj s googlom, chatGPT 😊
Aha:
Veľmi štíhla žena sa môže obliekať tak, aby pôsobila plnšie a vyváženejšie, pomocou strihov, farieb, vrstiev a materiálov. Tu je niekoľko tipov na letné oblečenie:
1. Voľnejšie, ale tvarované strihy:
Namiesto úplne priliehavých alebo naopak beztvarých vecí voľte kúsky, ktoré majú štruktúru (napr. prešívanie v páse, riasenie, opasok), ale nie sú príliš tesné. Napríklad zavinovacie šaty, topy s volánmi či balónové rukávy.
2. Vrstvenie a objem:
Aj v lete sa dá vrstviť ľahko – vzdušná košeľa na tielko, kimono, dlhšia vesta alebo ľahký šál môžu pridať objem bez prehriatia. Riasenia, volány, mašle či výšivky tiež pridávajú vizuálnu „hmotu“.
3. Svetlé a teplé farby:
Tmavé farby zoštíhľujú, preto voľ svetlé (biela, béžová, pastelové odtiene, teplé tóny ako marhuľová, lososová). Vzory ako horizontálne pásiky, kvety či bodky rozširujú siluetu.
4. Štruktúrované materiály:
Vzdušné, ale pevnejšie látky ako bavlna, ľan so zmesou, viskóza s textúrou či denim pomáhajú vytvoriť formu. Vyhýbaj sa veľmi tenkým, splývavým materiálom (napr. lacnému polyesteru), ktoré môžu visieť.
5. Optické zväčšenie:
Nafúknuté rukávy, ozdobené ramená – pridajú hornému telu objem.
Sukne s áčkovým strihom, široké nohavice – rozšíria boky.
Vysoký pás – predĺži nohy, zdôrazní pás.
Topy s vodopádovým výstrihom, drapériou – pridávajú ilúziu objemu.
6. Príslušenstvo:
Masívnejšie doplnky (šatky, opasky, náhrdelníky) opticky zväčšujú, rovnako ako väčšie kabelky (neproporčne malá kabelka môže štíhlu postavu ešte viac zúžiť).
🌸 1. Šaty s volánmi a viazaním v páse
Šaty s volánmi pridávajú objem v oblasti bokov a ramien, čím vyvažujú štíhlu postavu. Viazanie v páse zvýrazní siluetu a vytvorí ilúziu kriviek.
---
☀️ 2. Voľné šaty s volánikmi
Voľné šaty s volánikmi na rukávoch a spodnom leme pridávajú objem a štruktúru, čo je ideálne pre štíhle postavy.
---
💛 3. Svetlé šaty s volánmi
Svetlé farby a volány pomáhajú opticky zväčšiť postavu a dodávajú letný, svieži vzhľad.
---
🧁 4. Šaty s áčkovým strihom a volánmi
Áčkový strih rozširuje spodnú časť tela, čím vyvažuje proporcie. Volány pridávajú objem a pohyb.
---
🌿 5. Šaty s volánmi a výstrihom do V
Výstrih do V predlžuje krk a volány pridávajú objem v oblasti ramien a bokov.
---
🫐 6. Šaty s volánmi a opaskom
Opasok zvýrazní pás a volány pridajú objem, čím vytvárajú ilúziu kriviek.
---
💗 7. Šaty s volánmi a výraznou farbou
Výrazné farby a volány pomáhajú opticky zväčšiť postavu a dodávajú energický vzhľad.
---
🕊️ 8. Biele šaty s volánmi
Biela farba a volány pridávajú objem a svetlosť, čo je ideálne pre letné dni.
---
🌈 9. Farebné šaty s volánmi
Farebné šaty s volánmi pridávajú objem a živý vzhľad, čo je ideálne pre letné outfity.
---
To podľa mňa nie je vôbec problém. Ty si môžeš obliecť čo chceš, keď si chudá. My tučne ženy sa musíme schovávať
Veď modelky sú chudé ako laty a všetko im pristane ...sa môžeš nimi inšpirovať.. pozri módne prehliadky...nájdi postavu ako máš ty a inšpiruj sa..ja mám opačný problém..musím zhodiť
Ahoj, nechceš radšej poradiť ako pribrať?
Keď teda nechceš radu ako pribrať, najlepšia voľba budú široké letné nohavice. Tiež som to tak minule leto riešila. Ja som mala také z Bonprix z rozparkom, aby som sa úplne nezaparila 😅Mala som aj maxisuknu, tiež na mne visela. Ale zakryť pred ostatnými ti pomôže iba čiastočne. Komplex a nespokojnosť sama so sebou a so svojím telom ti ostane. Aspoň ja som to tak mala.
Skús sa pohrať s farbami, strihom. Používaj svetlé farby, vzory. Tie zväčšujú, rozširujú. Nemusíš nosiť predsa minisukne pod zadok, daj si krátke sukne, nohavice nad kolená. A poraď sa aj s googlom, chatGPT 😊
Aha:
Veľmi štíhla žena sa môže obliekať tak, aby pôsobila plnšie a vyváženejšie, pomocou strihov, farieb, vrstiev a materiálov. Tu je niekoľko tipov na letné oblečenie:
1. Voľnejšie, ale tvarované strihy:
Namiesto úplne priliehavých alebo naopak beztvarých vecí voľte kúsky, ktoré majú štruktúru (napr. prešívanie v páse, riasenie, opasok), ale nie sú príliš tesné. Napríklad zavinovacie šaty, topy s volánmi či balónové rukávy.
2. Vrstvenie a objem:
Aj v lete sa dá vrstviť ľahko – vzdušná košeľa na tielko, kimono, dlhšia vesta alebo ľahký šál môžu pridať objem bez prehriatia. Riasenia, volány, mašle či výšivky tiež pridávajú vizuálnu „hmotu“.
3. Svetlé a teplé farby:
Tmavé farby zoštíhľujú, preto voľ svetlé (biela, béžová, pastelové odtiene, teplé tóny ako marhuľová, lososová). Vzory ako horizontálne pásiky, kvety či bodky rozširujú siluetu.
4. Štruktúrované materiály:
Vzdušné, ale pevnejšie látky ako bavlna, ľan so zmesou, viskóza s textúrou či denim pomáhajú vytvoriť formu. Vyhýbaj sa veľmi tenkým, splývavým materiálom (napr. lacnému polyesteru), ktoré môžu visieť.
5. Optické zväčšenie:
Nafúknuté rukávy, ozdobené ramená – pridajú hornému telu objem.
Sukne s áčkovým strihom, široké nohavice – rozšíria boky.
Vysoký pás – predĺži nohy, zdôrazní pás.
Topy s vodopádovým výstrihom, drapériou – pridávajú ilúziu objemu.
6. Príslušenstvo:
Masívnejšie doplnky (šatky, opasky, náhrdelníky) opticky zväčšujú, rovnako ako väčšie kabelky (neproporčne malá kabelka môže štíhlu postavu ešte viac zúžiť).
🌸 1. Šaty s volánmi a viazaním v páse
Šaty s volánmi pridávajú objem v oblasti bokov a ramien, čím vyvažujú štíhlu postavu. Viazanie v páse zvýrazní siluetu a vytvorí ilúziu kriviek.
---
☀️ 2. Voľné šaty s volánikmi
Voľné šaty s volánikmi na rukávoch a spodnom leme pridávajú objem a štruktúru, čo je ideálne pre štíhle postavy.
---
💛 3. Svetlé šaty s volánmi
Svetlé farby a volány pomáhajú opticky zväčšiť postavu a dodávajú letný, svieži vzhľad.
---
🧁 4. Šaty s áčkovým strihom a volánmi
Áčkový strih rozširuje spodnú časť tela, čím vyvažuje proporcie. Volány pridávajú objem a pohyb.
---
🌿 5. Šaty s volánmi a výstrihom do V
Výstrih do V predlžuje krk a volány pridávajú objem v oblasti ramien a bokov.
---
🫐 6. Šaty s volánmi a opaskom
Opasok zvýrazní pás a volány pridajú objem, čím vytvárajú ilúziu kriviek.
---
💗 7. Šaty s volánmi a výraznou farbou
Výrazné farby a volány pomáhajú opticky zväčšiť postavu a dodávajú energický vzhľad.
---
🕊️ 8. Biele šaty s volánmi
Biela farba a volány pridávajú objem a svetlosť, čo je ideálne pre letné dni.
---
🌈 9. Farebné šaty s volánmi
Farebné šaty s volánmi pridávajú objem a živý vzhľad, čo je ideálne pre letné outfity.
---
@maya_hi fajn odporúčania, až na veľkosť doplnkov, môžu byť väčšie ale vyvážené k objemu tela, takže taká veľká shoperka nebude vyzerať dobre, skôr to bude pôsobiť divne... Nesmie tam byť veľký kontrast medzi veľkosťou doplnkov ( vzorov) a objemom tela. Čiže áno, mini kabelka nie, osobne by som išla do stredných a kúsoček väčších... Určite nie do maxi veľkostí... Vyzeralo by to takisto divné ako na dáme 3XL mini kabelka...

S každou postavou sa dá pracovať 🙂 Neviem, čo sa ti páči, aký je tvoj štýl, ako si stará,ale napr.keby si sa inšpiroval u azijatiek, kórejčaniek, K-pop. Všetko veľmi chudulinké žienky a vedia sa riadne nastajlovať. Aspoň si z toho zobrať inšpiráciu, že ako vedia sa takou postavou pracovať, neboja sa práveže ukázať bruško a pod. aj keď sú veľmi chudunké.
Skús sa pohrať s vrstvením, oversized strihmi, volánmi. A mne sa páčia aj na veľmi štíhlych ženách obtiahnuté veci 🙂 musíš len ty začať sama sebe veriť. Je jedno, kto si čo myslí, ty sa obliekaš pre seba. Nie pre nich.
A ako tu už niekto písal, pobehaj sekáče. Tam nájdeš také poklady v malých veľkostiach, že mňa to ani nevieš koľkokrát naštve, že chytím do ruky dobrý kus a potom kukám, že to XXS 😅