Ako sa vyrovnať s kritikou oblečenia od žiakov?
Jsem mladá učitelka a musím se s vámi podělit o jednu věc, která mě poslední dobou trochu trápí. Do školy nosím pořád dokola pár jednoduchých outfitů. Mám ráda spíš základní barvy, klasiku, nic extra výrazného. Jenže děti si toho samozřejmě všímají. Jsem v oblékání velký mininalista, ale zároveň hodně dbám o to, aby oblečení bylo vždy čisté, vyžehlené a voňavé. Mám moc ráda jednoduché linie a střihy.
Nedávno jsem vešla do třídy a slyším od holčiček ze čtvrté třídy: "Zase to samé." Upřímně, nebylo to moc příjemné. Ne že bych kvůli nim chtěla každý den měnit šatník, ale člověka to prostě trochu bodne. Nemám z toho dobrý pocit a jsem z toho dost špatná...😔
Máte to někdo podobně?
@anonym_autor je to tvoja práca,nos to čo máš rada,je slusne a v čom sa citis dobre
@anonym_autor
teba ako ucitelku fakt trápia názory 9-10 ročných dievcat?? Co keby si namiesto noveho outfitu pracovala na tom, aby povedali : www ta vie super naučiť!
A teda dospej a dozrej.
@anonym_autor chora doba tento kult materializmu, znackove snobstvo atd. Deti robia to, co vidia robit ludi vo svojom okoli, aj rodicov. Myslime na to, co rozpravame a ako sa chovame.
AUTORKA, zostan svoja, taka aka si. Minimalizmus je v uplnom poriadku, nech si o tom mysli kto chce co chce.
A napadlo ti ze to vobec nemusela byt poznamka na teba a tvoje oblecenie? A ked aj bola, tak co. Ja som do prace striedala dokola par veci, teraz na materskej detto, je to pohodlne, ciste, viac neriesim.
@anonym_145b1d Byla, nebylo to poprvé.
si mlada, ok.. ale ked uz robis ucitelku, fakt by si mohla trochu popracovat na dusevnej vyspelosti.. k tvojej praci by sa to velmi hodilo
si mlada, ok.. ale ked uz robis ucitelku, fakt by si mohla trochu popracovat na dusevnej vyspelosti.. k tvojej praci by sa to velmi hodilo
@reanda Víte, v této práci je toho tak hodně a jsou vysoké nároky, že mám pocit, že i takováhle pitomost dovadí k nepříjemným pocitům. Stále jste na očích.
@reanda Víte, v této práci je toho tak hodně a jsou vysoké nároky, že mám pocit, že i takováhle pitomost dovadí k nepříjemným pocitům. Stále jste na očích.
@anonym_autor musis nadobudnut take sebavedomie, aby si to neriesila. Tiez som raz bola zacinajuca ucitelka, viem, o com hovoris
Naozaj si učiteľka?
@anonym_autor musis nadobudnut take sebavedomie, aby si to neriesila. Tiez som raz bola zacinajuca ucitelka, viem, o com hovoris
@deedol Řeší to i kolegyně...je mi z toho fakt nepříjemně.
@anonym_autor ved ked to pocujes, tak sa obran. Detom primerane veku vysvetli minimalizmus a ekologiu a kolegyniam vlastne tiez. Kolega mal napr asi 3x rovnake rifle aj tenisky a menil len tricka. Myslis, ze to niekto riesil? A keby hej, myslis, ze by ho neupratal?
@anonym_autor namiesto seba by ste s kolegyňami mali riešiť decká,trocha ich vzdelať v tejto oblasti
Ja nosím tričko legíny tepláky, nejaké kúsky furt dookola rovnaké, samozrejme čistota musí byť ale nie som vôbec materialista a na oblečení mi nezáleží a celkovo ani na výzore - učesaná umyta vzdy musím byť ale inak žiadne vonavkovanie ani iné úpravy. Autorka ty máš teda starosti...
@anonym_autor "Nosim stale to.iste, lebo sa snazim chranit planetu, zvierata a je mi luto deticiek ako ste Vy, ze namiesto skoly a hier tvrdo pracuju."
Toto lubia cca od tretiakov az po starsich hovorit. 8.a 9.rocnik sa smeje do oci a primitivne sa, opytaju, ci nemate peniaze ma oblecenie.Deti rodicov, ktori byvaju v socialnych bytoch a skladame sa im na davky.
@anonym_autor "Nosim stale to.iste, lebo sa snazim chranit planetu, zvierata a je mi luto deticiek ako ste Vy, ze namiesto skoly a hier tvrdo pracuju."
Toto lubia cca od tretiakov az po starsich hovorit. 8.a 9.rocnik sa smeje do oci a primitivne sa, opytaju, ci nemate peniaze ma oblecenie.Deti rodicov, ktori byvaju v socialnych bytoch a skladame sa im na davky.
@anonym_8c3e6d Je to tak...
@anonym_8c3e6d Je to tak...
@anonym_autor inak ak ucis 7.-8. rocnik (cca sekunda-tercia), tak to musis len pretrpiet. najnarocnejsia puberta.
no dobre ... tak keď máš teraz 3 tričká, to až aký problém by bol mať k tomu aj 3 blúzky? a nie jedny nohavice, ale 3? veď ti nikto nekáže mať plnú skriňu ...
ale hlavne - možno by to chcelo aj iné fazony, aby to nebolo vždy rovnaké ...
- jedny široké hnedé nohavice, jedny tmavomodré rovné rifle a čierne cigaretové nohavice
- hnedá puzdrová sukňa, čierna áčková, možno nejaká sivá
- biele tričko, nejaké modré, možno hnedé, belasá blúzka či košeľa, biela košeľa, ružová košeľa
- pár svetríkov - čierny, off white, nejaké sako ktoré sa dá kombinovať s blúzkami a tričkami čo máš doma ...
možno dvojo šiat ... a máš oblečenie na mesiac ...
(farby som dala ako mám v šatniku ja ...)
@anonym_autor no prave.. ked ta uz takato pitomost dovadza k neprijemnym pocitom, ako si potom schopna zvladat tie vysoke naroky?
A čo máme povedať my, čo nosíme predpísané pracovné oblečenie?
Tak toto som jakživ zo strany žiakov nepočula a neriešim ani kolegov/kolegyne, ako často majú aký outfit.
mozno ta to preto zasiahlo, lebo by si sa aj chcela obliekat a citit inak, ak si myslis, ze to bolo mierene na tvoje oblecenie a mozno ani nebolo, ak by si to zapocula opat, skus im polozit otazku - a co by sa vam na mne pacilo? Zivot je hra...
Asi by si sa mala vedieť samej seba viac zastať, urobiť si prípadne aj pred druhými zo seba srandu.... Dnes je hodnotený tvoj šatník, zajtra to bude určite niečo iné. Hádam sa nechceš dokola prispôsobovať iným, aby si ich umlčala.
@anonym_autor skusit sa porozpravat s detmi o minimalizme,menej plytvat, setrit planetu a vysvetlit to na konkretnych prikladoch. Mozno pochopia aj tvoju striedmost v obleceni.
Ja som zasa mala ziaka co si vsimol aj najmensi kusok na mne ked som mala nieco prvy krat. To znamena, ze tiez ma mal ocekovanu. Ale pochvalil, povedal vzdy svoj naxor- tiez prvy stupen. Nebrala som to v zlom, mal vkus, bude navrhar.😁
Podľa mňa je to tiež super príležitosť porozprávať sa o fast fashion, minimalizme a hlavne o tom, že sa druhým nesmejeme kvôli tomu čo nosia a podobne, lebo o tebe si to pošomrú, ale si dospelá, vieš sa s tým vyrovnať, aj keď je ti to nepríjemné, ale aké nepríjemné a o koľko horšie to bude medzi sebou v triede…
Dievčatá opis čo to je kapsulovy šatník(nemám len som to on počula🙂a že ako si sama so sebou spokojná tak ako si(aj keď podľa toho čo hovoríš asi nie si)a bohužiaľ v ženskom kolektíve je to tak. S tým nič neurobia aj keby si prišla v Gucci teplákoch. TY v prvom rade zmeň seba nie druhých. Svoje myslenie o sebe a ak si takto spokojná čo máš čo komu vysvetľovať.
Ja som deťom raz na triednickej hodine púšťala dokument o fast fashion, aké množstvo handier sa produkuje, a potom kde to končí na skládkach v krajinách tretieho sveta, ako trpia ľudia vo fabrikách, kde pracujú v neľudských podmienkach za pár centov od nevidím do nevidím, ako im to ničí zdravie tie výpary a toxíny. Dosť to bolo emotívne, aj ich to zasiahlo. Potom sme mali diskusiu, že ako tomu pomôcť, a sami prichádzali s nápadmi, že kupovať menej, kupovať lokálne, second hand.....keby som si spomenula názov dokumentu, napíšem, ale neviem si ani za pána spomenúť. Nedá sa ti to zakomponovať na hodinu? Toto by sa hodilo aj na občiansku, geografiu, angličtinu keďže je to s titulkami, triednicka hodina - mohla by si niečo také zorganizovať.
Ja neviem, mám dcéru v začiatkoch puberty , ona a jej kamarátky čo si všímam nosia tiež dokola furt isté a nikto to neriesi.
A áno, treba byť sebavedomý,.a zasmiať sa aj na sebe, a dať najavo, že ty si so sebou spokojná tak, ako to je. Ja mám tiež minimalistický šatník a dokonca som celkom donedávna bola na tlačítkovom telefóne. Tiež si z toho robili žiaci srandu, ale ja som sa smiala s nimi, koľkokrát mi ten telefón spadol a rozobral sa, batéria vyletela, ale vždy to prežil, ja som sa smiala, že ako dobre že nemám smartfón, ja už by som dávno skrachovala, kebyže mi padá neustále. A ešte sa predbiehali, kto mi ho dá dohromady 😄 skús si pripraviť nejaké vtipné sebavedomé odpovede, ktoré im dajú najavo pri nejakom takom komentári, že ty si úplne nad vecou. Napríklad keby povedali že "zas to isté", tak by som nahlas povedala, že "no aspoň nemusím stáť denne pol hodinu pred zrkadlom a vyberať si, čo na seba" alebo "aspoň kvôli mne netrpia deti v tretích krajinách sveta".
@anonym_autor Co presne znamena “ nosím pořád dokola pár jednoduchých outfitů”? Čo je v tvojom prípade pár/jednoduchých?
Veľa ľudí ma dnes kapsulovy šatník, nevidím na tom nic zvláštne, prave naopak, príde mi to veľmi šik koncept. Je to aj tvoj prípad? Asi nie, však? Že ta komentujú deti, by som ešte pochopila, lebo aj my sme boli taki… Ale aj kolegyne? Ozaj? Nebude tam nejaké “ale”, ktoré si nespomenula?

A napadlo ti ze to vobec nemusela byt poznamka na teba a tvoje oblecenie? A ked aj bola, tak co. Ja som do prace striedala dokola par veci, teraz na materskej detto, je to pohodlne, ciste, viac neriesim.