Je mi zle z toho, čo sa deje u nás doma so svokrou

28. dec 2022

Musím si tady ulevit, protože co se děje u nás doma s tchýní a švagrovou, z toho mi je úplně zle.
Byl tady příspěvek od paní, kdy tchýně kupuje dětem hračky a pak je děti musí nechat u ní.. Tak tohle moje tchýně praktikuje už dlouhá léta. Začala už u svých synů. Má 2 kluky rok po sobě a potom 3. kluka po 18 letech. Když chtěl můj manžel prodat lyže, které dostal k narozeninám, tak mu vynadala, že to ještě bude potřebovat ten nejmladší. (Nebude, protože už jsou xy let starý a bude chtít nové...) To samé dělá s hračkama, má jich doma fakt hodně. Dcera teď měla dino období, které trvalo asi půl roku. Tchýně má doma celou obrovskou bednu dinosaurů, ale opravdu přes 150 kusů. Dcera si chtěla půjčit nějaké domů, a místo toho aby jí tamhle 10 dinosaurů dala, ať to vrátí až si s nimi nebude hrát, tak jsme to hned další návštěvu museli dovézt a volala nám kvůli tomu 4x 😖 Veškeré hračky které dá dceři a teď i synovi musí zůstat u ní aby si prý měli s čím hrát. Takže u odchodu většinou řev dětí..
Dokonce když byla dcera maličká tak mi domů dala asi 3 kusy oblečení po manželovi. Ale to byly opravdu hadry, vypadalo to, jak kdyby s tím někdo 5 let vytíral, takže malá to nikdy neměla na sobě a hned to šlo do krabice na půdu, že to pak zlikviduji. Nojo, jenže ona si za rok vzpomněla a chtěla to strašně zpět, protože to chtěla schovat dalším vnoučatům 🙄
A ještě do toho švagrová, která byla vždycky celkem v pohodě, nebo aspoň jsme nějak vycházeli, jenže posledních 5 let se stáhla, musel se stáhnout i její manžel (starší brácha manžela, kterého jsem měla jako švagra fakt ráda), nesmí chodit s námi na pivo, k nám domů, musel odstřihnout pomalu všechny kamarády a jenom ty její jsou dobří, ale to je tak jako jejich problém. Spíš s čím me opravdu vytočil a točí mě s tím už 3 roky. Nemůže už cca 6 let otěhotnět, je jí 35let, ale nic navíc proto nedělá, byla tedy na vyšetření, kde jí zjistily určité problémy, a děti nebude mít pravděpodobně vůbec. Čekali jsme tedy že zkusí umělé oplodnění nebo tedy adopci.. Její manžel by moc chtěl ale ona ne . Čeká na zázrak. Nikdy jí nedělo problém žádné miminko. Ale jak se nám narodila dcera, 3 roky zpět, tak vypadalo že se složí. Jasně, chtěla miminko, bylo jí to líto a její manžel je starší, tak chtěla mít dítě první.. Když jsne to oznámili a ona celé odpoledne probrečela, tak mi to bylo líto. Ale pak se dcera narodila, pustili mě domů a oni se přišli se švagrem podívat. Přišla, začala brečet, oznámila nám, že se teď nesmíme potkávat než se uklidní, že nám strašně závidí, nic malé nepřinesla.. to potom až švagr na tajňačku.
Veškeré akce které se konaly, tak jsme museli dělat 2x nebo půlit. Místo dítěte si pořídila psa, ridbecka, takže cca 40 kilo, má to opravdu jako dítě, doma, všude s ním jezdí, chodí, i na návštěvy... Když se nám narodil syn musela si koupit 2. psa.
Teď už se sem tam na nějaké oslavě potkáme, jenže ona na děti kouká tak strašné škaredě, nikdy jim nic nedala, k narozeninám, k Vánocům, nic. Když vidí naše děti, tak si vždycky chytne psy a začne je hladit, pusinkovat a skoro brečí. Švagr chce aby si skočila někam za psychologem, jenže nechce a on neví co má dělat, tak zatím spíš poslouchá.. Ostatní děti jí nevadí, jen ty naše.
A tchýně, jelikož jí švagrová lezla do zadku už od začátku, jako všem. Tak ta jí v tomhle ještě podporuje. Říká těm jejim psům vnoučata, takže když se jí někdo zeptá, tak má 4 vnoučata, z toho 2 psy ale to nevadí...
Teď jsme jeli na návštěvu k manželové prababičce, která má opravdu maličký obývák a mělo nás tam být hodně a tchýně švagrové vykomunikovala, že si může vzít psy s sebou. (To nám pak říkal, praděda, že babičce volali, že když si nebude moct vzít psy, tak nepřijede, tak co jim měla říct..)
Mně je z téhle celé situace úplně špatně. Nevím co mám dělat, se švagrovou se nebavíme, moc nestýkáme, i když mi je to líto kvůli švagrovi. Tchýni mají děti rády a my ty návštěvy sem tam přežijeme. Ale tak strašně mě tohle jejich chování se*e a je líto.. Musela jsem si někde ulevit, snad pochopíte.

denkatn
28. dec 2022

chapem tvoje pocity, mas to tazke. neviem ci ti pomoze moja skusenost k tomu, najprv k svagrovej: nemohla som mat tiez dlho dieta a strasne to bolelo, skus to brat tak, ze nie je to osobne voci tebe namierene, len ju to proste strasne boli, kazde tehotenstvo druheho ta velmi rani, ked nemozes otehotnet. takze ako sa ona k tebe sprava, s tebo nema nic a tak ju aj ber, ze ona je proste zranene zviera a ty s tym nic nemas. nic jej nevycitaj, nejak sa od jej spravania odtrni, aj ked teba to moze urazit, naozaj to je o jej bolesti a netyka sa to tvojho spravania. snaz sa to ignorovat, ako s psychicky chorym clovekom co nezvalda nieco. co sa tyka tychne, obdoba. ma nejaku nezdravu fixaciu. ty chces aby sa spravala ako normalny clovek, ale ona v tomto nie je normalna. podla mna jedine co mozes urobit s tychnou, v klude jej rozpravat ako tvoje dieta boli ze si nemoze pozicat tie hracky, a skusaj jej sprostredkovat pocity toho dietata. moc neocakavaj ze zmeni spravanie, len take zablesky u nej sa mozu udiat, ale to len miliym prehovaranim....ked bude dobra chvila, pripadne jej povedz, ze to a to citis inac (ale pozor nekritizuj, kritika rozdeluje ludi, musis o sebe hovorit.) niektori to vzdaju pri takychto vztahoch, ale jedine co sa da robit, je citliva komunikacia o tom ako to citis ty a ked nepadne na urodnu podu, rob len v ramci svojich hranic co zvladnes. drz sa.

0silvia0
28. dec 2022

velmi zaujimave divadlo v rodine. Ja by som sa len pozerala, zila svoje a cakala ako sa vykrystalizuju charaktery jednotlivych hereckych postav. Nasratie vymen za sucit a vsetko bude ok, nic viac nemozes urobit.

doriiis
28. dec 2022

No nechápem.Nechapem prečo sa ty trápiš kvôli sibnutym povaham tvojej svokry a švagrinej.
1.Svokra nech si svoje hračky strčí....nauč deti,že hračky,čo sú u svokry ostávajú u nej.Snad majú aj doma dosť hračiek.Nauc deti nefixovat sa na hmotne veci.Su to iba hračky
2.Svagrovi by som povedala,že má u nás dvere vždy otvorené ale bez tej jeho svihnutej ženy.S ňou by som obmedzila kontakty na minimum.
Žila by som svoj pokojný život a na tvojom mieste by som sa naučila nebrať pocity,reakcie a povahu iných ako tvoj problém.

stanulienkat
28. dec 2022

Su to dve pi..e. -obmedz kontakt. Ak da svokra detom hracky, povedz,ze si ich neprajete. Stare handry jej hned hod naspet, ze ty handru na dlazku mas. Naco si robis zle? Treba ich hned upratat. Je smutne, ze svagrina nemoze mat deti, ale to neznamena, ze jej musi drbat. Treba ich asertivne upratat. Tvoj muz co na to?

autor
28. dec 2022

@stanulienkat muž je na me strane. A švagrova je velice nepříjrmná na me deti, záhledy no s takym škaredym pohledem kouka na ně

denkatn
28. dec 2022

@stanulienkat nemozes sa s kazdym strelenym prislusnikom rodiny prestat bavit, to by si sa nebivila s nikym. treba najst cestu ako s nimi vychadzat, tak aby teba to nebolelo a netrapilo. ked obmedzis kontakt ochudobnis deti. poznam take zeny, co s nikym z rodiny sa nebavia, lebo kazdy spravil nejaku chybu. ich dieta je velmi izolovane, nemoze sa hrat s bratrancom, vobec nikty vidat, lebo niekto v rodine svagrinej spachal sebevrazdu. ale podla mna ublizila viac svojmu dietatu, lebo so sebevrazdou niekoho sa v zivote aj tak stretne.. a tak..

autor
28. dec 2022

švagr se s námi o tom normální baví a většinou chce poradit co má dělat. Do té doby dokud jsme neměli miminko my, tak jí o to ani tolik nešlo, jak zjistila že jsem těhotná, tak honem rychle chtěla taky. A hlavně ostatní miminka jí nevadí, normálně chodí po kamarádkách co mají děti. Vadí jí jen ty naše, protože chtěla být ta první..
Víte, mě jí bylo na začátku taky strašně líto a trošku jsem si vyčítala, že i když jsme tedy mladší, máme děti dřív. Ale s tím co slyšíme od švagra, tím co předvádí.. teď už mi je tak nějak jedno a spíš mě tím štve. Hlavně mi je strašně líto švagra. Protože ten neví co dělat, k psychologovi jí chtěl vzít, na umělé chtěl jít nebo se zkusit přihlásit na adopci, dokonce i na to vyšetření jí dokopal on, jinak ne ona nikam nepůjde.

autor
28. dec 2022

Já bych to chápala kdyby jí vadily i ostatní miminka, ale jí vadí jen naše děti. Jinak co má kamarádky a mají miminka tak za nimi normálně chodí

autor
28. dec 2022

@denkatn jenomže je tu další problém a to ten že jsem znovu tehotná
Mě už taky není 30let

denkatn
28. dec 2022

ano, moze to tak byt, ze prave vase dieta ju zranuje, lebo sa s tym stotoznuje, ze prave na tvojom mieste chcela byt a neni. je to jej bolest. s tebou to nic nema,daj si hranice, drzo sa spravat nemoze, ale ostatne ber ze proste zranene zviera zazera... a preco ty sa mas tym trapit?

autor
28. dec 2022

@denkatn dekuji

stanulienkat
28. dec 2022

@denkatn ja viem, ze sa neda s kazdym obmedzit kontakt. Ani to nie je ziaduce. Ovsem deti z tej svagrinej nemaju ziaden benefit- hlavne nie psychicky. Skor naopak. Viem, ze sa deti nemaju ochudobnovat, no v tomto pripade je to skor ziaduce. A to nie som precitlivela na deti.

denkatn
28. dec 2022

este si povedz ze mozes byt stastna, ze mas taky zivot, ze niekto by chcel byt na tvojom mieste, gratulujem aj k druhemu otehotneniu, to bude pre nu velmi tazke. ber to ze proste je psychicky v tejto oblasti na tom zle, ty naozaj s tym nic nemas, v tvojom vnutri jej skus dat sucit a dakuj bohu, ze mozes byt stastna.

denkatn
28. dec 2022

@stanulienkat lenze ked prerusis kontakt a raz tam tie deti budu, tak potom tazko nadvazovat, rodina je rodina. v ramci hranic treba byt s nimi v kontakte, nepripustat si ich problemy, odsudzovat niekoho tiez nie je zdrave ani pre toho kto to robi...

stanulienkat
28. dec 2022

@denkatn rodina je rodina-strasne klise. Sorry. S toxickymi ludmi nemusia nic nadvazovat. Vidis, ze mnohokrat je rodina horsia ako cudzi ludia.

autor
28. dec 2022

@denkatn bude to naše třetí dítě. Předtím si koupila psa když jsem čekala dítě prvne a potom když jsem byla tehu podruhé tak si koupila dalšího psa č.2
Jenomže čekám další miminko 🙄

denkatn
28. dec 2022

ano je to super, mas super zivot, aj ja ti trochu zavidim 3 deti, ale ti ich doprajem, naozaj mas byt na co v zivote pysna, prosim bud aj velkorysa.

cacianka
28. dec 2022

No asi si švagriná teraz kúpi 3.psa, a to už jej zašvitorí poriadne. Ona normálne závidí tebe a tvojmu mužovi, takže aj dôjde k nejakým poznámkam, už ju slušne uprac. Iné deti nevadia, ale vaše, ako prvé v rodine nevie spracovať. A to je zlé, zaco však nemôžete vy.
Švagra podpor, slušne mu vysvetlí aký máš pocit, ak si rady vyžiada poraď,inak sa nestaraj, to on sám musí poriešiť svoj vzťah so ženou. Čo ešte vydrží a čo nie.
Svokru - asi by som deti naučila že veci u babky sú babkine, doma sú ich, a keď babka takto vyšiluje, obmedzila by som kontakt. Nech sa hrá so svojimi hračkami sama, bláznivá dora. A handry by som v mihu letu vrátila, že neprosím, mám svojich dosť.
A hlavne gratulujem k 3. bábätku 🌹🍀🌷

denkatn
28. dec 2022

@stanulienkat ano, je to klise ze rodina je rodina, ale zevraj zrely clovek zvazuje okolnosti. a vlastne tym rasties aj ty smerom k zrelemu cloveku, ktory zvlada emocie. tym nehovorim, ze ja vsetko dokazem, len ideal je tam kde neodsudzujeme nestastnikov, ale nenechame si od nich ublizovat, to je jasne. takze nieco medzi tym.

doriiis
28. dec 2022

@denkatn ...ale čo by si nemohla prerušiť kontakt s každým toxickym človekom? Môžeš! A vtedy,keď to urobíš sa len začnú diať pekné veci a do tvojho života vojdú tí správni ľudia.Vyskusaj

autor
28. dec 2022

@denkatn přesne tak
Mě to bylo líto doteď jenomže už sa to nabaluje už je to na chování neunosné

autor
28. dec 2022

@cacianka dekuji ❤️

denkatn
28. dec 2022

dobre, tak si daj pohov od nich, ak je to uz cez tvoju hranicu.

sidicek
28. dec 2022

Nechápem, čo sa tak rucas z jednej nešťastnej svagrinej a z pár hraciek, čo zostávajú u svokry.Zo škaredého pohľadu raz za čas na nejakej oslave, sa tvojim deťom nič nastane, navštevovať ju nemusíš a švagor je snáď dospelý svojpravny aby si problémy doma poriesil.

autor
28. dec 2022

@denkatn já tedy nevím je mi z toho ouzko
Dcera na oslavě se motala kolem švagorvé, neco ji řikala a tá na ni mě to nezajima běž prič 😒😡

autor
28. dec 2022

@sidicek švagr má k nam zákaz návštev 🙄🙄

heln
28. dec 2022

teda fakt pribeh ako zo zleho filmu,
svokra je aka je, nezmeni sa, tak ju tak ber, deti musis naucit nejak spracovat, aby to zvladali s tymi hrackami, chapem, ze ta to stve, ze si nemozu ani zobrat domov.
svagrina, preziva stratu, ze nemoze mat dieta, nepochopitelne, ze nic pre to nerobi, a to ze zazera na vase deti, je urcita rivalita, chcela byt skratka ta prva co prinesie vnucata, chcela byt hore v hierarchii neviest, a to miesto ste jej vzali, ked vidi vase deti, citi strasnu bolest, ze nema to, co by chcela. to tiez nezmenis, psycholog by jej pomohol. jedine co mozte je zit si svoj stastny zivot, podporovat svagra a udrziavat s nim dobry vztah, lebo to urcite nema lahke.
gratulujem k babatku, no co, tak svagrina kupi tretieho psa.

denkatn
28. dec 2022

fakt hnusne od tej svagrinej.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lula313
28. dec 2022

U nás je to opacne, u mojich rodičov nemame nechávať žiadne hracky, lebo sú už vraj zapratani nimi😀 ale tiež chcem, nech sa tam majú s čím deti hrat a my uz doma nemame kam dávať hracky, takze by pomohlo mat skladisko aj u nich, ale teda by som dodržiavala u nej jej pravidla.
A k švagrinej. Tak my sme problem otehotnieť nemali, ale bratrancova žena Ano, v tom čase, čo som otehotnela, potratila. Potom skúšali umelé oplodnenie a nevyslo. Tiež sme sa odvtedy nevideli, ani na našu svadbu nedošla, lebo vraj kvôli potratu plakala. Ja to plne chapem. Záleží od osobnosti, ale asi by som si na jej mieste tiež projektovala, že som mohla minat teraz take veľké dieťa a aké to mohlo byt. Takze vo vztahu k švagrinej by si mala prejaviť viac empatie a pochopenia a nie sa posmievať s tých psov, že ich má ako deti.