icon

Ako ste našli svoj štýl obliekania?

Včera o 12:23

Ženy, ako ste našli na svoj štýl obliekania ? Som mladá a vôbec neviem čo sa mi vlastne páči. Doma točím stále pár veci dookola, ktoré ma už omrzievaju. V obchodoch sa mi nikdy nič nepáči :| a na nete býva realita úplne iná

Strana
z2
oceanahory
Včera o 12:30

@anonym_autor Tak nie kazdeho musi bavit moda 🤷, kludne obmienaj par basic kuskov v satniku a sustred sa na veci, ktore ta zaujimaju. Pre mna je moda dolezita, vidim v tom kreativitu, vyhrat sa s kuskami, farbami, stylmi, priestor na to, aby som aj oblecenim "ukazala svoje ja"... Nikdy som nic nehladala, vsetko prislo samo a postupne.

anonym_7f9640
Včera o 12:35

nosím to čo sa mi páči a čo mi pristane. Vzhľadom k veku už si nemôžem obliecť úplne všetko.

biba_18
Včera o 12:40

nevieš čo sa ti páči? to môže byť problém - lebo minimálne to by si mala vedieť…

martinkatinka
Včera o 12:43

Ja som rokmi dospela k takemu basic stylu. Mam ozaj iba par vyraznejsich kuskov.

klotildabazarik
Včera o 12:47

@anonym_autor ja sa obliekam vzdy podla prilezitosti, na ktoru idem, tazko vravieť o nejakom style, proste nos co chces a co sa ti páči

koniarova
Včera o 13:08

Nechápem. Veď keď pozrieš na modelku na eshope, musíš vedieť, či sa ti páči, čo má na sebe.

anonym_e88c89
Včera o 13:32

Ja tiez nemam žiadny štýl, nakupovanie ma nebavi, v móde sa nevyznám hoci by som sa rada obliekala pekne. V obchodoch sa mi nikdy nic nepáči takze dookola iba rifle, tričká, mikiny, kosele

anonym_d25c8d
Včera o 14:17

@anonym_autor nemám žiaden vlastný štýl. V obchode si kúpim aj také oblečenie, ktoré sa mi nie vždy páči, ale niektoré príležitosti si vyžadujú aj také oblečenie. A ak mám náhodou niekedy náladu, oblečiem si hocičo na seba, aj keď sa mi to nepáči. Napr elegantne, široké nohavice, saty… nič pre mňa.

petronelag
Včera o 14:27

Nemusí mať nejaký vlastný štýl, ale oblečenie dotvára osobnosť, mne sa nepáči, keď niekto stále chodí oblečený v čiernom, mám rada farby, oblečenie treba prispôsobiť aj práci, aj ostatným príležitostiam. Väčšinou som kupovala oblečenie z katalógov, aby to farebne ladilo, aj veľkosť som mala tam overenú.

gloriadeville
Včera o 14:29

Skus zacat napriklad s tym co sa ti najviac hodi na postavu..je dobre nosit oblecenie co ti pristane, zvyrazni to co chces zvyraznit pripadne zakryje nedostatky, ktore nechces ukazovat. Dobre je vediet aspon orientacne svoje farby ake ti pristanu k pleti, ociam, vlasom..lepsie sa potom nakupuje.
Ked ides po ulici vidis nejake dievca/zenu co ta zaujme oblecenim? Skus si to rozobrat na drobne co sa ti na nich paci a skus rozmyslat nad jednotlivymi kuskami, ci mas nieco podobne doma, chcela by si dokupit.
Dobre inspiracie su aj na pintereste..zaujme ta fotka kde ma baba tenisky a mikinu a take streetwear? Alebo sa pozastavis nad fotkou kde ma baba sacko z bukle a maslu vo vlasoch?

nattyond
Včera o 14:30

Podľa mňa nie je zlé popozerať nejaké outfity na Pintereste a skúsiť si nejaký štýl vytvoriť. Ja mám módu rada, ale sama vidím, že nakupujem veľa štýlov, farieb, strihov a mám plnú skriňu. Po MD plánujem ísť na farebnú analýzu a nákupy s osobnou stylistkou, chcem sa trochu viac zamerať na to, čo pristane mne a nie to čo sa nosí aktuálne 🙂

biba_18
Včera o 14:30

@anonym_d25c8d aj na rôzne príležitosti môžeš mať veci ktoré sa ti páčia 😏

biba_18
Včera o 14:33

@gloriadeville začať by mala presne naopak - mala by vedieť štýl, farby a až nakoniec strih 😏 ona ani nevie čo sa jej páči 🤷‍♀️

gloriadeville
Včera o 14:42
@biba_18

@gloriadeville začať by mala presne naopak - mala by vedieť štýl, farby a až nakoniec strih 😏 ona ani nevie čo sa jej páči 🤷‍♀️

@biba_18 nemyslím si, to obliekanie potom nemá žiadnu logiku. Môže sa mi akokoľvek páčiť top s Vckovým výstrihom a môže byť zrovna úplne trendy, keď mám kostnantý dekolt nebudem ho nosiť, pretože mi nepristane.
Keď sa oblečenie prispôsobí postave začne sa v ňom človek cítiť dobre a vie postupne aké kúsky ďalej hľadať.

gloriadeville
Včera o 14:44
@biba_18

@biba_18 teda práve keď ani nevie čo sa jej páči, mala by aspoň začať s tým čo s jej hodí.

jesenzima
Včera o 14:47

@anonym_autor pre mňa to bolo asi od 14 rokov jasné, ako facka ... Mne sa strašne páči punk/rock/grunge móda, takže inšpiráciu mám odtiaľ a prispôsobujem si, čo sa mi páči ... 🙃

biba_18
Včera o 14:48

@gloriadeville takže si nájde niečo so správnym výstrihom, ale nebude jej sedieť farba alebo vzor? ja nepíšem že si má kúpiť niečo čo jej nepristane - ale ako má začať… najprv farba a štýl, potom správny strih…

biba_18
Včera o 14:50

@gloriadeville poviem príklad - nepáčia sa mi široké rifle - nebudem na ne ani pozerať ak aj by mi sedel strih… naopak, páčia sa mi široké rifle - budem hľadať správny strih…

oceanahory
Včera o 14:57
@jesenzima

@anonym_autor pre mňa to bolo asi od 14 rokov jasné, ako facka ... Mne sa strašne páči punk/rock/grunge móda, takže inšpiráciu mám odtiaľ a prispôsobujem si, čo sa mi páči ... 🙃

@jesenzima U mna napodobne, sice to uz nie je taky extrem, ako v puberte a tmavo hnedy ruz si uz nedavam 😅. Ale tricka mojich oblubenych kapiel si stale rada nakombinujem aj k saku a elegantnym nohaviciam do officu 😎.

gloriadeville
Včera o 15:03
@biba_18

@gloriadeville poviem príklad - nepáčia sa mi široké rifle - nebudem na ne ani pozerať ak aj by mi sedel strih… naopak, páčia sa mi široké rifle - budem hľadať správny strih…

@biba_18 áno presne tak, však strih, farba, vzory to ide ruka v ruke. Akurát keď mám 150cm tak aj keď sa mi páčia, asi sa nebudem na široké nohavice ani pozerať..

anonym_3db280
Včera o 15:48

@anonym_autor tiež mám tento problém. Stále obmieňanie len trička a rifle, nič one sa mi na mne nepáči, neveim kombinovať. A to mám 22 😅

jesenzima
Včera o 16:08
@oceanahory

@jesenzima U mna napodobne, sice to uz nie je taky extrem, ako v puberte a tmavo hnedy ruz si uz nedavam 😅. Ale tricka mojich oblubenych kapiel si stale rada nakombinujem aj k saku a elegantnym nohaviciam do officu 😎.

@oceanahory ja som upustila iba od dotrhaného oblečenia 😀 a čo sa týka líčenia, tak som stále verná rozmazanej ceruzke pod očami, alá preflamovaná noc 😀 a milujem tielka s džínsami, v lete šortky, našťastie si to aj v tomto veku môžem dovoliť 🤭

anonym_fa4a9e
Včera o 17:17

@anonym_autor nie je to pre mna dolezite
Potrebujem veci co vydrzia nestoja vela a daju sa kombinovat a je mi v nich pohodlne
Ci to je nejaky styl neriesim

jaskolka
Včera o 17:57

Tak ty musíš vedieť,čo sa ti páči. Ja som od malička bola taký "sukničkovy a šatovy"typ,a ostalo mi to doteraz. Napríklad som nikdy nenosila rifle, klasické botasky, športový štýl sa mi nepáčil ani teraz sa mi nepáči. Aj s deťmi von som bežne chodila v šatách, sukni a tričku,poltopánkach,či sandáloch.
Ty musís vedieť,či skôr si typ na elegantné oblečenie, športový ležérny štýl alebo niečo "medzi tým".

olivierko229
Včera o 18:14

@anonym_autor ja som ho nasla az v sekaci. Tam som zistila, co sa mi paci, kedze som velmi rychlo selektovala co ano a co nie. A postupne to slo..my sme nemali vela penazi, takze moj styl zavisel od toho, co predavali na blsaku alebo u cinana 😀 nechaaapem, ze nas mama nevzala do sekacu. Ja moje deti nosievam a veru si vyberaju aj veci, co ja by som nekupila, ale dava im to moznost vyberu a najst svoj styl

a0
Včera o 18:28

@anonym_autor ja napríklad nežijem jedným štýlom. Ale normálne si dám tenisky a rifle ale aj opätky a nohavice 🙂. Jediné čo zohráva úlohu je strih a farba. A to vieš zhodnotiť aj sama, či sa ti hodí alebo nie.

deedaa
Včera o 18:39
@jesenzima

@jesenzima ty si môj človek 😃 nech sa akokoľvek snažím od tohto štýlu sa neviem úplne odpútať 🫣 80% môjho šatníka je dodnes v čiernej farbe, radšej k tomu doladím farebné tenisky, šatku atď. Muž ma volá čierna vdova. Ale ja sa v tom cítim najlepšie a najistejšie

anonym_342c12
Autor odpoveď zmazal
lea93
Včera o 18:48

Oblečenie si vyberám na základe typu mojej postavy. Smerodajná je pre mňa aj farebná typológia, samozrejme aj príjemné materiály a pohodlné kúsky. Vyberám si hlavne farby vhodné pre môj farebný typ, robí to veľa.

euka210
Včera o 19:50

@anonym_autor nosim to co sa mi paci a v com sa citim pohodlne, som sportovy typ v obliekani. Ani ja na 90% neviem najst nic v obchodoch, co by ma zaujalo, takze len obcas nieco nove pribudne. V zime tocim 2 mikiny dookola na bezne nosenie 😁

Strana
z2