Ako vybrať smart casual oblečenie do práce?
Ahojte. Potrebujem kompletne doplniť oblečenie do práce v štýle Smart Casual Dress Code. Máte skúsenosti s konkrétnymi značkami, nech viem kde presne mám ísť a nestrácam čas behaním zbytočne. Ďakujem.
to vôbec nie je o značke, ale o veciach čo si vyberieš - v orsay si vieš vybrať tiež také veci, ale kľudne aj v C&A nejaké svetríky napr ... aj v H&M keď sa ti chce hľadať ...
ja som si napr. včera v gap kúpila široké nohavice, čo by som kľudne mohla do smart casual začleniť, aj keď ja ich budem kombinovať aj s riflovou bundou ...
to vôbec nie je o značke, ale o veciach čo si vyberieš - v orsay si vieš vybrať tiež také veci, ale kľudne aj v C&A nejaké svetríky napr ... aj v H&M keď sa ti chce hľadať ...
ja som si napr. včera v gap kúpila široké nohavice, čo by som kľudne mohla do smart casual začleniť, aj keď ja ich budem kombinovať aj s riflovou bundou ...
@biba_18 súhlasím.
Nejde o značku. Aj v bershke ktorú nosia 13 ročne pubertalne dievčatá vieš nájsť krásny komplet napr do officu.
Skôr sa zameraj na jednoduché strihy, vhodné dlzky a farby.
Staci Ti ist do obchodu Peek and Cloppenburg a tam najdes kopec znaciek, co maju veci do kancelarie. Nohavice, saka, svetre, saty, sukne. Oblecies sa tam na kazdu prilezitost a pre kazdy budget.
Ja nosim najcastejsie Gerry Weber, Betty Barclay, Taifun, S.Oliver, Comma, Esprit. Objednavam si vsetko cez internete, bud Zalando Lounge alebo BestSecret.
Ale dobre veci najdes aj v Reserved, teraz tam maju klasika nohavice cigaretoveho strihu do 30 EUR vo viacerych farbach, tak isto nejake bluzky, topy, saty.
Blúzky v jemných farbách, v chladnejšom období sako plus nejaký top.
Vhodné farby na sako a nohavice/sukňu sú čierna, modrá, sivá, tmavobordová, hnedá, béžová.
Blúzky môžu mať jemný vzor (bodky, prúžky), vhodné sú biele, béžové, jemne pastelové. Topy by mali mať normálny výstrih, neprehnať to.
Určite je vhodné hľadať vo viacerých značkách, ja mám rada HM, Orsay, CA, ale napr. topy a blúzky sa dajú nájsť lacno v Kik.

Za mna Boss je idealny v tomto smere, potom urcite Kors, Polo Ralph Lauren ma dobre veci,ale vyberies aj z lacnejsich ako napr Zara ma super veci, tiez reserved vie mat pekne kusky. Ja som predtym dost kombinovala tie znacky, nieco drahsie a nieco lacnejsie. Za mna je zaklad vyhnut sa nejakym kikiriki vzorom a drzat vhodnu dlzku sukne/ siat a strih nohavic, co neni nejaky prilis gycovy. Tiez vies dnes pekne veci zohnat na Zalando/ Asos pre tento styl.