Ako zabrániť otlakom od topánok Dr. Martens?
Dobrý deň, otázka skôr pre majiteľky tejto značky topánok. Kúpila som si topánky Dr Martens, super sadli, niesú mi malé, prsty sa mi nedotýkajú prednej časti. Po jednom nosení ma ale odreli nad pätou. Viem, že tieto topánky niesú najpohodlnejšie, viem že sa musia rozchodiť ale zaujímalo by ma či ste si tým prešli. Že Vás topánky odreli na nohe až do "živého" a po čase povolili a dajú sa v poriadku nosiť. Predsa len, sú drahšie a nechcem na ne teraz len pozerať. Na nete som dokonca našla článok o tom, že ich treba rozchodiť možno len doma na pár hodín a trvá to niekoľko dní kým budú pohodlné a že je na ne krém ktorý zmäkčuje kožu. Ďakujem za odpovede
@smichaela24 za mňa sú to topánky navždy, lebo sa fakt nosiť nedajú. Ja som si kúpila takú vložku, že časť je pod pätou a časť za pätou, tak s tou je to znesitelne.
@smichaela24 sú to naj topánky! Mám troje. Áno, ako nové ma tiež vždy odreli, treba si preventívne zalepiť niekoľko dní. Úplne si potom sadnú na nohu a sú fantasticky pohodlné. Vydrž pár dní a budeš spokojná.
Ďakujem zatiaľ za odpovede. Áno vedela som do čoho idem, jednak som o nich počula/čítala a tiež ich má aj priateľ. Tiež som to tak brala že je to kvalita za tie peniaze a nemôžu byť nepohodlné do nekonečna, lebo inak by ich ľudia asi ťažko kupovali toľké roky. Veľkosť mi sedí, tam problém nie je, iné by bolo keby ma tlačili/odierali všade, to by už bola moja chyba že som mala kúpiť väčšie. Objednala som si aj také silikónové ako keby návleky priamo na nohu, čo chránia pätu a okolie, aby ma aj tá hrubšia ponožka nezodierala
Ešte mám aj hrubú podrážku, nie tenkú 🫠 tak to môže byť aj tým, že sa pri chôdzi neohne
Mala som 4, ale jedny uz isli do kosa… 1 ma neodreli nikdy, 2 ma odreli na 1 -2 nosenie ale u z su v stave, ze nemaju sancu (mala som ich aj na boso) ale mam obyc podrazku, nie lakovane (tie su tvrde ako slak) a este z ery made in England … neviem ci to je nejaky rozdiel. Jedny su tvrdsie … nemam ich moc rada
@olimuc https://answear.sk/p/kozene-clenkove-topanky-dr...
Ja mám tento model
Dr. Martens Sinclair
https://www.vestiairecollective.com/women-shoes...
Takto pekne vyzerali moje kedysi …. Ale to je ca 8 rokov dozadu. Medzi azijskymi a naozaj anglickymi je rozdiel v kvalite (hlavne ta podrazka) po oleji atd sa v nich uz poskakovat neda … ale ak su kozene mali by povolit aj tvoje, ja som moje namazala in dulo ou aj zvnutra a povolili poriadne
@smichaela24 neviem či ti pomôžem ale v ccc si kúp sprej na povolenie koženej obuvi 🙂 mne hodne pomohol pri tvrdých neforemných topánkach...
https://ccc.eu/sk/doplnky/doplnky-a-starostlivo...
Aj mňa vždy martensy na začiatku oderú. Fakt sa musia rozchodiť. Manžel ich nosí častejsie, vychodil ich rýchlejšie. Tým, že ja striedam rôzne topánky, trvalo mi to dlhšie 🙈

Martensy su strasne tvrde topanky. Aby sa dali nosit bez otlakov, potrebujes si na zaciatok bud preventivne lepit miesta, kde sa najviac suchaju alebo si zaobstaraj specialne ponozky, ktore sa k Martensom vyrabaju.