icon

Aký máte názor na menštruačné gaťky?

ddiduska
19. dec 2025

Aký máte názor na menštruačné gaťky? Užívate ich a ak áno po akom čase ich už vyhodiť pretože predstava, že ich mám len vyprať a použiť znovu sa mi prieči! Ďakujem

Strana
z2
anonym_721409
19. dec 2025

Osobne ich nepoužívam. Hnusí sa mi to. Od prvej ms používam tampóny. Dobrých 25 rokov. Pohodlie nadovšetko.

anna777115
19. dec 2025

@ddiduska Ja použivam jednorazove, take podobne ako inkontinencne ale sú menštruačne. Nakoĺko mám hrozne silnú menstruaciu a takto nemusim mat strach že pretečiem. Normalne sa menia ako vložky podĺa poteby, len to, ze sú to naťahovacie nohavičky.

anonym_118835
19. dec 2025

Neskusala som ich a popravde ani nechcem. To, ze by este krv dokazali nasiaknut, OK. Ale menstruacia nie je len o cistej tekutej krvi a tie tuhsie veci - ked si predstavim, ze si tie nohavicky po toalete opat nacapim na zadok - fuj, fuj, fuj. Ja si aj intimku mimo menstruacie vymienam po kazdej toalete. Neviem si predstavit mat toto na pundule cely den. A tiez to pranie - nie, dakujem.

mandzula
19. dec 2025

Predstava ich používania sa mi hnusí.

bg92
19. dec 2025

nechapem ten masivnej reklame na socialnych sietach, nepoznam ziadu kamosku, co by to pouzivala, neverim ani tym influencerkam, ze to pouzivaju.
je mi hnusna ta predstava. nemienim to po pouziti plakat v rukach a potom to mat kdesi namocene kym to vyperiem. chcem mat pocas menstrucie pocit cistoty.

o__o
19. dec 2025

Ano, pouzivam uz niekolko rokov. Mne sa to nehnusi, normalne vyperem a zivot ide dalej 😁

ivanakal
19. dec 2025

Tiez sa mi to hnusi, ale mavam dost silny menzes a vzdy preteciem, v noci stale a cez den zo zaciatku tiez, a nie je to prijemne, ked mam kvapku napr, na rifliach. ☹. Tak som si teraz kupila take lacne v Actione ze budem pouzivat spolu s vlozkami, bez urcite nie. Dufam, ze aspon na toto budu dobre.

anonym_143526
19. dec 2025

Kúpila som ich desaťročnej dcére, kombinujeme s vložkami, cíti sa potom istejšie. Máme veľa kusov, periem zvlášť.
Ja osobne ich nepoužívam, som tím tampóny.

a0
19. dec 2025

Používam ich na noc a na doma. Za mňa super. V noci sa cítim 10000x lepšie s nohavičkami ako s vložkami (tampóny na noc u mňa no way). Super je to aj keď sa človek učí zavadzať kalíšok a nie vždy sa prvé razy podarilo správne. Tiež som prešla fázou “nechutné” až kým som nevyskúšala. Začala som lacnými z dm, teraz mám doma rôzne značky.

elanor
19. dec 2025

pouzivam ich obcas na noc. rano poriadne v rukach vymacham, az potom dam prat, seba obriadim v spreche.
Obcas si ich dam aj cez den, vtedy ich mam, ale s vlozkou, alebo pamponom, proste iba ako bezne gatky len s lepsou ochranou proti pripadnej nehode.

elanor
19. dec 2025
@ivanakal

Tiez sa mi to hnusi, ale mavam dost silny menzes a vzdy preteciem, v noci stale a cez den zo zaciatku tiez, a nie je to prijemne, ked mam kvapku napr, na rifliach. ☹. Tak som si teraz kupila take lacne v Actione ze budem pouzivat spolu s vlozkami, bez urcite nie. Dufam, ze aspon na toto budu dobre.

@ivanakal presne takto ich pouzivam aj ja. je to lepsia istota, nez obycko gatky.

ivanakal
19. dec 2025
@elanor

@ivanakal presne takto ich pouzivam aj ja. je to lepsia istota, nez obycko gatky.

@elanor ze mna to doteraz nenapadlo. ☹

anonym_7955c4
19. dec 2025

Mne su po rokoch s kaliskom nechutne aj vlozky, nohavicky su uplne no-go. Ale verim, ze maju svoju cielovku. Niekomu zase pride nechutny kalisok, aj ked nic "cistejsie" neexistuje 😅

anonym_918c7d
19. dec 2025

Nerozumiem úplne takýmto témam. Však keď sa ti prieči, nepoužívaj.

anonym_53a46a
19. dec 2025

@ddiduska nepouzivam tiež sa mi to hnusí.
Sú vyrobené na pranie a opakovane použitie….
Ale pre mna nie bohužiaľ, neverím tomu a keby si to mám cez deň meniť nosiť to potom so sebou niekde nieeeee.

anonym_53ea02
19. dec 2025

Tak je rozdiel silná a slabá menštruácia. Keď som bola mladšia, mala som menzes 4 dni, z toho 2 dni úplne slabý, vtedy by sa mi veru také nohavičky zišli. Kúpila som si ich na staré kolená a na silný menzes ani náhodou nie sú pohodlné, používala som ich ako istotu k vložke alebo ku kalisku. K nezaplateniu boli v noci, lebo teda ja netuším, ako ja spím, ale ja som bola schopná mať pomaly prázdnu vložku, ale potecene aj nohavičky aj plachtu 😅 A to bola vždy moja nočná mora, keď som mala spať niekde mimo domu, tiež cestovať dlhšie, asi každá pozná ten pocit, keď dlho sedi v buse a zrazu sa postaví a spustí sa vodopád 😅😅 . Takže ja som tie nohavičky ocenila ako istotu k iným pomôckam. Už som chvalabohu bez menzesu, posledné roky boli úplne peklo 🙄.

marca12
19. dec 2025

@ddiduska Mne sa to protivy. Pouzivam tampony a pre istotu vlozku. Gatky by som nezniesla.

saxana000
19. dec 2025

Pouzivam len v kombinacii s tamponom.ako poistku na noc alebo v posledny den pri špineni.takto.mi to vyhovuje.

anonym_26b802
19. dec 2025

Dávam si ich iba niekedy pred ako poistku a počas spolu s tampónom/vložkou, samotné nie.

anonym_faf8cf
19. dec 2025
@anonym_721409

Osobne ich nepoužívam. Hnusí sa mi to. Od prvej ms používam tampóny. Dobrých 25 rokov. Pohodlie nadovšetko.

@anonym_721409 kým som nemala hormonálne teliesko, pri ktorom nemám menzes, bola som na tom rovnako, ako ty

anonym_5bafe3
19. dec 2025

@ddiduska za mňa najväčší blud na svete. Skúsila som a nikdy viac. Po hodine mi totálne pretiekli/pritom sa uvádza, že pri silnej MS vydržia 4-6hod./ a za ďalšie, strašne sa mi hnusí aby zo mňa vytekala krv a ja to jednoducho “neriešim” za mňa hnus 🤮

wolf_
19. dec 2025

Roky používam len kalíšok. Chcela som dať šancu aj nohavičkám, ale popravde som od toho čakala viac. Cítila som sa ako s vložkou, čo bolo pre mňa vždy nekomfortné. Možno to bolo tým, že som si na vyskúšanie kúpila lacnejšie zo 101tky, neviem. Ale ten materiál, tá vrstva, ten pocit vlhka, hm.. Nič pre mňa.

mandzula
19. dec 2025
@anonym_53a46a

@ddiduska nepouzivam tiež sa mi to hnusí.
Sú vyrobené na pranie a opakovane použitie….
Ale pre mna nie bohužiaľ, neverím tomu a keby si to mám cez deň meniť nosiť to potom so sebou niekde nieeeee.

@anonym_53a46a Presne toto, čo ich mám potom nosiť pol dňa krvavé v kabelke?

anonym_60d527
19. dec 2025
@anonym_5bafe3

@ddiduska za mňa najväčší blud na svete. Skúsila som a nikdy viac. Po hodine mi totálne pretiekli/pritom sa uvádza, že pri silnej MS vydržia 4-6hod./ a za ďalšie, strašne sa mi hnusí aby zo mňa vytekala krv a ja to jednoducho “neriešim” za mňa hnus 🤮

@anonym_5bafe3 ved to....a co v praci? Gatky sa nevymenia celu pracovnu dobu? Alebo ked sa vymenia,,spinave sup do sacku a.do kabelky? Toto veru nie. ☹

rejaa
19. dec 2025
@anna777115

@ddiduska Ja použivam jednorazove, take podobne ako inkontinencne ale sú menštruačne. Nakoĺko mám hrozne silnú menstruaciu a takto nemusim mat strach že pretečiem. Normalne sa menia ako vložky podĺa poteby, len to, ze sú to naťahovacie nohavičky.

@anna777115 prosím ťa, akej značky sú tie jednorázové nohavičky a kde kupuješ? Ďakujem.

janai1
19. dec 2025

Najlepšia vec. Odkedy ich mám som nepoužila ani jeden tampón alebo vložku.

ria_sprout
19. dec 2025

nepoužívam ich nejako extra často, ale občas áno, nie je to nič nepríjemne - práveže komfortné a normálne to najprv preperiem pred tým ako idem prať a potom operiem v práčke. veď je to taká istá krv ako z akéhokoľvek iného miesta ak by tiekla. tiež nevyhodim tricko, keď synovi tečie krv z nosa ale ho len operiem. alebo keď sa stane nehoda a preteciem, tiež oblečenie nevyhodim, ale operiem.

anna777115
19. dec 2025
@rejaa

@anna777115 prosím ťa, akej značky sú tie jednorázové nohavičky a kde kupuješ? Ďakujem.

@rejaa ja kupujem always vo vsetkych drogerkach, ale je uz toho veĺa. Popozeraj na internete.

anonym_f770a7
19. dec 2025
@anonym_53ea02

Tak je rozdiel silná a slabá menštruácia. Keď som bola mladšia, mala som menzes 4 dni, z toho 2 dni úplne slabý, vtedy by sa mi veru také nohavičky zišli. Kúpila som si ich na staré kolená a na silný menzes ani náhodou nie sú pohodlné, používala som ich ako istotu k vložke alebo ku kalisku. K nezaplateniu boli v noci, lebo teda ja netuším, ako ja spím, ale ja som bola schopná mať pomaly prázdnu vložku, ale potecene aj nohavičky aj plachtu 😅 A to bola vždy moja nočná mora, keď som mala spať niekde mimo domu, tiež cestovať dlhšie, asi každá pozná ten pocit, keď dlho sedi v buse a zrazu sa postaví a spustí sa vodopád 😅😅 . Takže ja som tie nohavičky ocenila ako istotu k iným pomôckam. Už som chvalabohu bez menzesu, posledné roky boli úplne peklo 🙄.

@anonym_53ea02 ja tak isto, 3 vložky nočné, uterák, deka podo mnou a aj tak ráno nehoda 🫣 Kúpila som jednorazové najsilnejšie inko. nohavičky a vybavené.

anonym_f770a7
19. dec 2025

@ddiduska menštruačné gaťky za mňa humus. Pripadá mi to, akokeby som si naložila do gatí a mala s tým fungovať počas dňa🫣 Kalíšok tiež nie, v žiadnom prípadne, neviem si predstaviť manipuláciu s ním na wc v práci. Hm a vzhľadom na moju intenzitu krvácania by museli vymyslieť o veľkosti bandasky

Strana
z2