Aký outfit si zvoliť bez dress code?
Krásny deň, viete poradiť ? Hlavne sa bojím toho, aby som tam nevytŕčala. Akciu by som porovnala možno so Slovenkou roka, ale možno aj nie. Nikdy som ma takej akcii nebola a neviem čo sa tam bude diať, nie je k tomu program ani popis.
Hehe , v dnesnej dobe neurobis chybu s univerzalnym turbosexy outfitom a vyrazom skromnosti na tvari .....🙂 Hodi sa vsade
Alebo sa mi páčia tie maxisukne s nejakým pekným vrchom
@daniela2202 Kostym? Nie.
Little black dress, vezmi si klasicku kabelku, a do nej hod nejaku zaujimavu vyraznejsiu "clutch" a k nej zladeny vyraznejsi sperk - nakombinujes podla potreby a situacie.
@sonnenshein Presne tak, na vecernu akciu urcite saty. Malymi ciernymi nic nepokazi, zvyraznit spravnymi doplnkami. Kostymy su pracovny odev.
@daniela2202 žeby šaty?
Aha som nevedela že je to večerná akcia. Tak potom asi nejaké šaty.
Ja práve neviem či je to večerná akcia. Začína to o tretej, odovzdávajú sa ceny a viac neviem. Dokedy to bude, či tam je večera, či sa to skončí o piatej, alebo je to len to odovzdanie cien a choďte domov. Naozaj neviem vôbec nič a nemám to ani ako zistiť. Koná sa to v primaciálnom paláci, to je jediné čo viem.
Pokial nie je na pozvanke presne urceny dresscode, urcite nie nejake dlhe vecerne saty. Na akciu, ktora je po obede slusnejsie saty alebo kostym (ci uz suknovy alebo nohavicovy) a k tomu nejaky lepsi top alebo bluzku. Je to slavnostne, kedze sa odovzdavaju ceny, takze urcite by som nesla velmi lezerne, v rifliach alebo teniskach.
Na pozvanke byva vacsinou presne napisane, o co sa jedna, ci je tam odovzdavanie cien, obcerstvenie, vecera.
Ty si osoba, ktora si tam prebera cenu alebo ides ako doprovod?
Ja som uz videla aj velmi dogabane osoby na odovzdani prestiznych cien prezidentkou, takze mna neprekvapi nic.
BTW Slovenka roka je vecerne prestizne podujatie, s tym by som toto vobec neporovnavala.
Asi by som sa snazila zistit dress code od organizatora. Cas evokuje skor nejaky cocktail dress code
Na takúto akciu by bolo vhodné zobrať si spoločenské šaty v 3/4 dlžke bez rukávov a nato nejaké pekné sako. A potom sa prispôsobiť ako tam bude, ak bude treba byť len v šatách. Šaty by mohli byť čierne, modré, ak ide o mladú ženu tak aj ružové. A vhodne doplniť topánkami, šperkami a kabelkou. A nejaký účes vhodný na takú príležitosť.
@muchotrafka298 bohužiaľ na pozvánke nie je nič. Iba názov akcie, z ktorého vyplýva, že to je odovzdávanie cien, pravdepodobne budem preberať cenu, keďže som pozvaná (len predpoklad) a miesto, čas. Nič iné.
Daj si saty, uprav sa primerane aj co sa tyka makeupu alebo vlasov. Kludne little black dress a doplnit nejakymi vyraznejsimi doplnkami. Nevies, ci to nebude snimat televizia alebo nebudu tam robit fotky z akcie a nechces pred celym Slovenskom vyzerat ako "žmochta", co sa nevie obliect na odovzdavanie cien.
Decentnymi koktejlkami podla mna nic nepokazis. Ak ise o slavnostne odovzdanie cien, ista miera slavnostnosti tam bude urcite. Dlhe saty by boli prilis, kostym by bol malo, podla mna.
Ja by som kontaktovala organizátora ohľadom dresscodu a blizsich informacii a budeš vedieť
Odporucam nejake saty (tesne pod kolena) puzdrove, slusne, zakryte ramena, na vrch al bude treba nejake sako, topanky - lodicky klasicke, nie nejake otvorené sandale... a urcite si dat pancuchy
Malé čierne, tým nic nepokazíš.
to je divna akcia, ak ta pozvu, ale nedaju ani info o programe....asi to nebude nic "vazne" a oficialne, lebo ak je akcia ozaj oficialna, tak su pozvanky s programom, dress code je samozrejme uvedeny, info ci je vecera tiez...asi tak. Ale ak tam pojdes dala by som pekne saty, tie sa v podstate hodia vsade a nic s nimi nepokazis
Jednofarebné šaty čierne alebo farba ktorú ty preferujes, ale nie veľmi extravagantná farba. Decentné bez veľkých
výstrihov a nie mini. To neznamená, že nemôžu byť niečím zaujímavé. K tomu pekne lodičky s plnou spicou, malá kabelka...dá sa pohrať. Pekne sa namaľovať a účes u kaderníčky resp. keď si vieš pekne ty spraviť, ale nie rozpustené dlhé vlasy.
Ak je to akcia konajuca sa pred 17:00, tak zvol smart casual alebo dressy casual dress code
Kostým? A ešte aj nohavicový? Ženy to čo tu radíte, čo máte 60 rokov? 😂
@svokrinjazykmonika v dnesnej dobe sa daju kupit pekne a stylove "kostymy" aj spolocenske z roznych materialov a tiez strihov. To uz nie su pre stare tety do kostola.

Nejaky Business outfit mozno. Kostym …