Alternatívna móda mladých
Baby, ze nie som jediná, ktorú irituje tento nižšie popísaný štýl oblečenia teenagerov? Mne to je z toho až fyzicky zle aký mám k tomu odpor 😀
Alternatívna móda, kombinácie prvkov grunge, goth, punku a tzv. DIY (do it yourself) estetiky.
Prvky:
• Nerovnomerné vrstvenie oblečenia, mix textúr a vzorov (čipky, káro, sieťovina).
• Vintage a second-hand kúsky – napríklad dlhá sukňa s čipkami alebo kárované nohavice.
• Rôzne topánky na každej nohe – často symbol alternatívneho postoja voči normám.
• Piercingy, silný mejkap, výrazné vlasy – typické pre goth a punk vplyv.
• Handmade tašky a doplnky (napr. ružová háčkovaná taška).
• Výraz tváre a postoj – často je súčasťou tohto štýlu určitá “odťažitosť” alebo nonkonformita.
no ved ty sa tak neobliekaj, daj si, co sa paci tebe. a ked ti je zle z tohot stylu, daj si kinedril predtym, ako pojdes do mesta
@kofa77 a ty si daj Neurol predtým ako prídeš na koňa 😂
mna BY viac rozhodil, vidis tam to BY? To je rozdiel medzi mnou a tebou, to BY
Jasneeee.. podľa teba sú milé.. a preto píšeš, že: "hrôzu presne aj vo mne to vyvoláva. Aj ten makeup, vyrazne linky, pieringy, oblecenie ako hastrman ci narkoman, mať v skole takých žiakov, tak sa až bojím"
Áno, to presne dáva zmysel, báť sa milých ľudí..
Tak sa rozhodni, co si vlastné myslíš.
Máš z nich hrôzu, alebo sa ti to síce nepáči, ale nositeľov považuješ za milých?
a este aj s velkym zmyslom pre humor...
Uz viem kde je problem. Ani frajer s tym problem nema. To ma chalanisko riadny pruser, neviem ci toto vobec niekedy rozchodi. Tolka drzost a odvaha nesuhlasit. Tolka nehoraznost, ze jemu to nevadi.
(Ty vole!!!! Fotit cuzdzieho cloveka aby som jeho fotku niekomu ukazala, to je uz naozaj vrchol primitivizmu.)
@viestta A noviny internet si už videla? Tam nikto nikoho nefoti ze?
Jasneeee.. podľa teba sú milé.. a preto píšeš, že: "hrôzu presne aj vo mne to vyvoláva. Aj ten makeup, vyrazne linky, pieringy, oblecenie ako hastrman ci narkoman, mať v skole takých žiakov, tak sa až bojím"
Máš z nich hrôzu, alebo sa ti to síce nepáči, ale nositeľov považuješ za milých?
@beronsche môžu mať milú osobnosť, alebo som písala niečo o ich charaktere? Písala som o zjave
Písala si, že mať takých žiakov, až sa ich bojíš..
Často sa bojíš dobrých a milých ľudí?
mna BY viac rozhodil, vidis tam to BY? To je rozdiel medzi mnou a tebou, to BY
@viestta no však BY, keBY si tam bola a stretla niekoho v kožuchu, ale to BY si musela zmenit revír, aj mimo modry koník
@beronsche mám syna (17), Praha, velkoměsto, a tady fakt nikdo neřeší (naštěstí) výzor, ulice plné "hastrošů"😅, alespoň mají svůj názor na módu, asi i svůj názor na bytí. A tak je to správně.
Písala si, že mať takých žiakov, až sa ich bojíš..
Často sa bojíš dobrých a milých ľudí?
@beronsche áno kým ich nepoznám sa ich bojím, keď pôsobia divne navonok zjavom
Ale ty ich voooobec nesudis. To si predsa tvrdila pred chvíľou.
A zrazu ich zaskatulkujes, ako potencionálne nebezpečných..
Zdá sa ti to ok?
Typkovi v obleku teda automaticky verís, tak?
A poprípade začni cestovať autom. 😁
@koniarova jasne už som len čakala kto sa chytí ze jazdím autobusom, tak áno jazdím aj autom 😂
A túto spevácku poznas?🙂 je to Melanie Martinez
@zeldia našťastie nie, ďakujem 😂
Ale ty ich voooobec nesudis. To si predsa tvrdila pred chvíľou.
A zrazu ich zaskatulkujes, ako potencionálne nebezpečných..
Zdá sa ti to ok?
Typkovi v obleku teda automaticky verís, tak?
@beronsche 🙈🤦🏻♀️ nie neverím nikomu uz 😂
😏😉 ja len ze aj týmto sa môže niekto inšpirovať
Autorka, ked nevidis rozdiel medzi fotkou v novinach a tou tvojou, tak tu tazko nieco vysvetlovat.
Nechcela som to napisat aj ked si to myslim z asi tak od polovice druhej strany, ale neda mi. Si mentalny atlet, je to smutne ale je to fakt. Tvoje vyjadrenia potvrdzuju, ze nim si.
Autorka, ked nevidis rozdiel medzi fotkou v novinach a tou tvojou, tak tu tazko nieco vysvetlovat.
Nechcela som to napisat aj ked si to myslim z asi tak od polovice druhej strany, ale neda mi. Si mentalny atlet, je to smutne ale je to fakt. Tvoje vyjadrenia potvrdzuju, ze nim si.
@viestta tak to vypoveda o Tebe. Kým ja som nikoho neurazila, o Tebe sa to povedat nedá 😉
Tak možno keby si dala foto. Mne nič z uvedeného nevadí, iba každá topánka iná, ale to som v realite nevidela. Taká typická gen Z móda ani postoje a účesy mi nevadia ani náhodou, mám rada teenagerov 💜
Tak možno keby si dala foto. Mne nič z uvedeného nevadí, iba každá topánka iná, ale to som v realite nevidela. Taká typická gen Z móda ani postoje a účesy mi nevadia ani náhodou, mám rada teenagerov 💜
@lllaila nie to by bolo za hranicou, a to neurobím, ved vidíš ze tuto viestta to nemôže prežiť, ze ta foto vznikla vôbec 😉
Narkomani? Za mna sa taky Pociatek celkom v poho obliekal, no ved za tie prachy bodajby nie ze?
A túto spevácku poznas?🙂 je to Melanie Martinez
@zeldia jaj ma podobny makeup ako jedna mlada pacientka co bola u nas. Teraz uz.viem ze je to moda. Lebo som.nechapala preco ta vyzaz. Teraz uz viem 🙂 ale.mala.krajsi make up. 😉
Autorka, odporucam ist niekam mimo Slovenska. Tam by si videla tu modu. Toto co tu mame je nic.
Mam doma 2 pubertiakov, punkaca a dceru rockerku. Neriesim absolutne. Prave dnes si farbila vlasy na fialovo. A? Co mam robit,maju svoj nazor,svoj styl.
Pravidelne chodime do Budapesti a len tam by sa ti oci prekrucali uzasom z tej mody. Zi a nechaj zit. Oblecenie este nikomu neublizilo. Ale ,,riesenie,,inych,ohovaranie a prazdne reci ano.
Učím... aj študentov odboru, pre ktorý je alternatívnejší štýl oblečenia vcelku typický... a neviem čoho by som sa mala báť... väčšinou sú to naozaj veľmi fajn decká 🙂
@lindous presne tak, často sú to tie najuctivejsie a milé, pohodové deti. Ale sú aj výnimky. Ako vo všetkom a všade.
Autorka, odporucam ist niekam mimo Slovenska. Tam by si videla tu modu. Toto co tu mame je nic.
Mam doma 2 pubertiakov, punkaca a dceru rockerku. Neriesim absolutne. Prave dnes si farbila vlasy na fialovo. A? Co mam robit,maju svoj nazor,svoj styl.
Pravidelne chodime do Budapesti a len tam by sa ti oci prekrucali uzasom z tej mody. Zi a nechaj zit. Oblecenie este nikomu neublizilo. Ale ,,riesenie,,inych,ohovaranie a prazdne reci ano.
@terina25 niektorym to velmi sekne. Ja sa niekedy zahladim na takto oblecenych ale.preto ze to vedia tak.nejak ''zladit'' a ide im to.
Mna to fascinuje a rada tu estetiku pozorujem. Je to taky vyraz postapokalypsy, odraza odpor voci zaplaveniu znecistenia textilnym priemyslom atd. A nosia to deti, ktorym boli ukradnute cenne roky. Snazim sa tomu porozumiet, nesudit.

ano, toto je prijemna debata, argumetacne silna, konstruktivna, kde kazdy odchadza spokojny, lebo sa nieco naucil o tom druhom recnikovi😀