icon

Alternatívna móda mladých

7. máj 2025

Baby, ze nie som jediná, ktorú irituje tento nižšie popísaný štýl oblečenia teenagerov? Mne to je z toho až fyzicky zle aký mám k tomu odpor 😀

Alternatívna móda, kombinácie prvkov grunge, goth, punku a tzv. DIY (do it yourself) estetiky.

Prvky:
• Nerovnomerné vrstvenie oblečenia, mix textúr a vzorov (čipky, káro, sieťovina).
• Vintage a second-hand kúsky – napríklad dlhá sukňa s čipkami alebo kárované nohavice.
• Rôzne topánky na každej nohe – často symbol alternatívneho postoja voči normám.
• Piercingy, silný mejkap, výrazné vlasy – typické pre goth a punk vplyv.
• Handmade tašky a doplnky (napr. ružová háčkovaná taška).
• Výraz tváre a postoj – často je súčasťou tohto štýlu určitá “odťažitosť” alebo nonkonformita.

kofa77
7. máj 2025

ano, toto je prijemna debata, argumetacne silna, konstruktivna, kde kazdy odchadza spokojny, lebo sa nieco naucil o tom druhom recnikovi😀

autor
7. máj 2025
@kofa77

no ved ty sa tak neobliekaj, daj si, co sa paci tebe. a ked ti je zle z tohot stylu, daj si kinedril predtym, ako pojdes do mesta

@kofa77 a ty si daj Neurol predtým ako prídeš na koňa 😂

viestta
7. máj 2025

mna BY viac rozhodil, vidis tam to BY? To je rozdiel medzi mnou a tebou, to BY

beronsche
7. máj 2025

Jasneeee.. podľa teba sú milé.. a preto píšeš, že: "hrôzu presne aj vo mne to vyvoláva. Aj ten makeup, vyrazne linky, pieringy, oblecenie ako hastrman ci narkoman, mať v skole takých žiakov, tak sa až bojím"
Áno, to presne dáva zmysel, báť sa milých ľudí..

Tak sa rozhodni, co si vlastné myslíš.
Máš z nich hrôzu, alebo sa ti to síce nepáči, ale nositeľov považuješ za milých?

kofa77
7. máj 2025

a este aj s velkym zmyslom pre humor...

autor
7. máj 2025
@viestta

Uz viem kde je problem. Ani frajer s tym problem nema. To ma chalanisko riadny pruser, neviem ci toto vobec niekedy rozchodi. Tolka drzost a odvaha nesuhlasit. Tolka nehoraznost, ze jemu to nevadi.
(Ty vole!!!! Fotit cuzdzieho cloveka aby som jeho fotku niekomu ukazala, to je uz naozaj vrchol primitivizmu.)

@viestta A noviny internet si už videla? Tam nikto nikoho nefoti ze?

autor
7. máj 2025
@beronsche

Jasneeee.. podľa teba sú milé.. a preto píšeš, že: "hrôzu presne aj vo mne to vyvoláva. Aj ten makeup, vyrazne linky, pieringy, oblecenie ako hastrman ci narkoman, mať v skole takých žiakov, tak sa až bojím"

Máš z nich hrôzu, alebo sa ti to síce nepáči, ale nositeľov považuješ za milých?

@beronsche môžu mať milú osobnosť, alebo som písala niečo o ich charaktere? Písala som o zjave

beronsche
7. máj 2025

Písala si, že mať takých žiakov, až sa ich bojíš..
Často sa bojíš dobrých a milých ľudí?

autor
7. máj 2025
@viestta

mna BY viac rozhodil, vidis tam to BY? To je rozdiel medzi mnou a tebou, to BY

@viestta no však BY, keBY si tam bola a stretla niekoho v kožuchu, ale to BY si musela zmenit revír, aj mimo modry koník

berenika39
7. máj 2025
@beronsche

@beronsche mám syna (17), Praha, velkoměsto, a tady fakt nikdo neřeší (naštěstí) výzor, ulice plné "hastrošů"😅, alespoň mají svůj názor na módu, asi i svůj názor na bytí. A tak je to správně.

autor
7. máj 2025
@beronsche

Písala si, že mať takých žiakov, až sa ich bojíš..
Často sa bojíš dobrých a milých ľudí?

@beronsche áno kým ich nepoznám sa ich bojím, keď pôsobia divne navonok zjavom

beronsche
7. máj 2025

Ale ty ich voooobec nesudis. To si predsa tvrdila pred chvíľou.
A zrazu ich zaskatulkujes, ako potencionálne nebezpečných..
Zdá sa ti to ok?
Typkovi v obleku teda automaticky verís, tak?

zeldia
7. máj 2025

A túto spevácku poznas?🙂 je to Melanie Martinez

autor
7. máj 2025
@koniarova

A poprípade začni cestovať autom. 😁

@koniarova jasne už som len čakala kto sa chytí ze jazdím autobusom, tak áno jazdím aj autom 😂

autor
7. máj 2025
@zeldia

@zeldia našťastie nie, ďakujem 😂

autor
7. máj 2025
@beronsche

Ale ty ich voooobec nesudis. To si predsa tvrdila pred chvíľou.
A zrazu ich zaskatulkujes, ako potencionálne nebezpečných..
Zdá sa ti to ok?
Typkovi v obleku teda automaticky verís, tak?

@beronsche 🙈🤦🏻‍♀️ nie neverím nikomu uz 😂

zeldia
7. máj 2025

😏😉 ja len ze aj týmto sa môže niekto inšpirovať

viestta
7. máj 2025

Autorka, ked nevidis rozdiel medzi fotkou v novinach a tou tvojou, tak tu tazko nieco vysvetlovat.
Nechcela som to napisat aj ked si to myslim z asi tak od polovice druhej strany, ale neda mi. Si mentalny atlet, je to smutne ale je to fakt. Tvoje vyjadrenia potvrdzuju, ze nim si.

autor
7. máj 2025
@viestta

Autorka, ked nevidis rozdiel medzi fotkou v novinach a tou tvojou, tak tu tazko nieco vysvetlovat.
Nechcela som to napisat aj ked si to myslim z asi tak od polovice druhej strany, ale neda mi. Si mentalny atlet, je to smutne ale je to fakt. Tvoje vyjadrenia potvrdzuju, ze nim si.

@viestta tak to vypoveda o Tebe. Kým ja som nikoho neurazila, o Tebe sa to povedat nedá 😉

lllaila
7. máj 2025

Tak možno keby si dala foto. Mne nič z uvedeného nevadí, iba každá topánka iná, ale to som v realite nevidela. Taká typická gen Z móda ani postoje a účesy mi nevadia ani náhodou, mám rada teenagerov 💜

ibatanecnica
7. máj 2025
@viera77

@viestta Mýliš sa, niektorým zasahujú do života. Tebe vraj nie, OK. Ty nad nimi len zdvíhaj obočie, ja to budem prežívať inak, podľa svojho, dobre?

@viera77 prosim ta a akonti zasahuju do zivota?

autor
7. máj 2025
@lllaila

Tak možno keby si dala foto. Mne nič z uvedeného nevadí, iba každá topánka iná, ale to som v realite nevidela. Taká typická gen Z móda ani postoje a účesy mi nevadia ani náhodou, mám rada teenagerov 💜

@lllaila nie to by bolo za hranicou, a to neurobím, ved vidíš ze tuto viestta to nemôže prežiť, ze ta foto vznikla vôbec 😉

natalka13
7. máj 2025

Narkomani? Za mna sa taky Pociatek celkom v poho obliekal, no ved za tie prachy bodajby nie ze?

ibatanecnica
7. máj 2025
@zeldia

@zeldia jaj ma podobny makeup ako jedna mlada pacientka co bola u nas. Teraz uz.viem ze je to moda. Lebo som.nechapala preco ta vyzaz. Teraz uz viem 🙂 ale.mala.krajsi make up. 😉

viestta
7. máj 2025
terina25
7. máj 2025

Autorka, odporucam ist niekam mimo Slovenska. Tam by si videla tu modu. Toto co tu mame je nic.
Mam doma 2 pubertiakov, punkaca a dceru rockerku. Neriesim absolutne. Prave dnes si farbila vlasy na fialovo. A? Co mam robit,maju svoj nazor,svoj styl.
Pravidelne chodime do Budapesti a len tam by sa ti oci prekrucali uzasom z tej mody. Zi a nechaj zit. Oblecenie este nikomu neublizilo. Ale ,,riesenie,,inych,ohovaranie a prazdne reci ano.

tenty
7. máj 2025
@lindous

Učím... aj študentov odboru, pre ktorý je alternatívnejší štýl oblečenia vcelku typický... a neviem čoho by som sa mala báť... väčšinou sú to naozaj veľmi fajn decká 🙂

@lindous presne tak, často sú to tie najuctivejsie a milé, pohodové deti. Ale sú aj výnimky. Ako vo všetkom a všade.

ibatanecnica
7. máj 2025
@terina25

Autorka, odporucam ist niekam mimo Slovenska. Tam by si videla tu modu. Toto co tu mame je nic.
Mam doma 2 pubertiakov, punkaca a dceru rockerku. Neriesim absolutne. Prave dnes si farbila vlasy na fialovo. A? Co mam robit,maju svoj nazor,svoj styl.
Pravidelne chodime do Budapesti a len tam by sa ti oci prekrucali uzasom z tej mody. Zi a nechaj zit. Oblecenie este nikomu neublizilo. Ale ,,riesenie,,inych,ohovaranie a prazdne reci ano.

@terina25 niektorym to velmi sekne. Ja sa niekedy zahladim na takto oblecenych ale.preto ze to vedia tak.nejak ''zladit'' a ide im to.

julish
7. máj 2025

Mna to fascinuje a rada tu estetiku pozorujem. Je to taky vyraz postapokalypsy, odraza odpor voci zaplaveniu znecistenia textilnym priemyslom atd. A nosia to deti, ktorym boli ukradnute cenne roky. Snazim sa tomu porozumiet, nesudit.

tykat
7. máj 2025
@zeldia

@zeldia "...A túto spevácku poznas..."
tu by ani vlastna mama nespoznala 😄