Čo je skutočne nevyhnutné mať v šatníku?
Co je podla vas nevyhnutne mat satniku?
Pytam sa, lebo su tu castokrat temy typu su tieto saty vhodne na svadbu, za svedka, na stuzkovu, na skusku, na stanice, na pohreb, na pohovor. Vidim, ze zeny maju problem sa obliect a vo vacsine pripadov ide podla fotky o odev, ktory je uplne nevhodny. Bud nesedi na postave alebo je nevhodny na danu prilezitost.
Rovnako ako u muzov. Moze mat moj muz na svadbe kratku koselu? Vestu? Musi mat sako, kravatu atd.?
Vidim aj na stene alebo v modnych skupinach, ze zeny su ochotne kupovat akekolvek rychlokvasene nekvalitne produkty vo fast fashion shopoch, kde teda bud ide o nieco gycove prvoplanove alebo strasne nekvalitne umele. Alebo ide o nieco "modne" v tomto obdobi a potom sa to zahodi do spodku skrine, lebo tato oranzova alebo ruzova uz nebude in. Vidim veci s logom, napismi, monogramove veci a veci vo vseobecnosti od elegancie velmi daleko.
Fakt malokedy tu vidim fotku, kde ma zena dobre padnute klasicke cierne alebo tmavomodre sako, alebo dobre padnute nohavice ci suknu. Nerozumiem, preco su niektore zeny ochotne vyhadzovat kazdy mesiac peniaze na nejake prvoplanove smejdy a potom ked je treba ist na nejaku prilezitost, tak je problem zohnat sako na pohovor, cierny kabat na pohreb, minimalisticke univerzalne saty na svadbu a podobne.
Preto sa pytam - co je podla vas zeny nevyhnutne mat v satniku? Pre zenu ale aj pre muza.
Ja osobne si myslim: Minimalne jedno cierne kvalitne dobre padnute sako, aspon 2 kvalitne nepriesvitne biele kosele, jeden par ciernych kvalitnych topanoch idealne kvalitne lodicky bez vselijakych ozdob a gycovyn, nohavice alebo sukna ktora sedi na postave, nie je kratka ale aspon po kolena alebo pencil sukna, jeden kvalitny vlneny kabat v univerzalnej farbe, tmavomodry,camel,cierny,odtien sivej. V idealnom pripade este nejake jednoduche univerzalne saty ktore sa daju nosit ako business so sakom, ale daju sa obliect aj na svadbu ako host s nejakym vyraznejsim sperkom napriklad.
Co sa tyka muzov, kazdy jeden by podla mna mal mat dobre padnuci tmavy oblek a tiez aspon 2 kosele s dlhym rukavom v neutralnych farbach a aspon 2 klasicke kravaty a poltopanky.
Potom by sa nemuseli zakladat temy ci mozem mat bielu vetrovku na pohrebe. Alebo ci nemoze manzel mat koselu s kratkym rukavom na svadbe. Uff nic horsie neexistuje ako kosele s kratkym rukavom.
Takze otazka: Co je podla vas nevyhnutne mat satniku? Alebo aky kusok vlastnite vy, ktory vas uz dostal z problemov a necakanych situacii?
A nie nemam co na praci, ano zavidim, ano aj ja by som chcela mat kazdy den taky nudny ako je dnesny a k tomu prezidentsky plat. Dakujem
Autorka ja s tebou plne súhlasím v tom, že každá žena by mala mať NADČASOVÉ kúsky vo svojom šatníku. Žiaľ, niektoré ženy nevedia čo to znamená a preto sa im nepáči niečo, čo si kúpili pred 5-10 rokmi. 🤷🏽♀️ Niekto sa bohužiaľ nebude vedieť obliecť ani keď mu to ukážeš a niekto to ma v sebe automaticky. Niekomu vyhovuje tričko, mikina, rifle a botasky a niekto sa s tym vie vyhrať aby to nebola nuda.
Žiaľ nerada, ale súhlasím že stretnuť vkusne oblečenú ženu je umenie. Buď je to nuda alebo úplný gýč.
@autor pre mňa su must have šaty. Mám ich minimálne 20. Viem, ze mi sedia, nakolko mam postavu presypacich hodin a saty na mne vyzeraju najlepsie. Potom ešte vesty, tie vedia perfektne doladiť outfit. No a potom topánky na vysokom opätku, skvelé v nich vyniknú nohy. Najlepšie telové a cierne bez vzorov. Som maniak na to, aby mi hrala farba topánok a siloniek/pančúch. K telovym topankam telové silonky (viem, niektoré to odsudia, že telové silonky sú nechutne), k čiernym topankam čierne silonky. Zjednotí to nohu a krásne predĺži a opticky zostihli postavu.
Tiež spodné prádlo je dôležité. Nepresvitajuca hladká perfektne sadnuca podprsenka, tvarujuce spodné prádlo- pre mňa must have. A vždy sa snažiť pozrieť na seba v zrkadle nielen spredu a zboku, ale aj zozadu, lebo to je často zradné, tam sa človek tak bežné nevidí a napr.zarezane spodné prádlo vzadu vie nelichotivo znížiť dojem z ourfitu.
Ja už mám za tie roky odskúšané, čo mi svedčí a co nie, neexperimentujem. Možno pre niekoho nuda, ale ja pri náročnej práci a troch deťoch potrebujem vyzerať tip-top s minimálnou námahou.
A ešte jedna dôležitá vec - snažiť sa udržať si postavu, lebo ak sa žena opustí (co nie je jednoduché pri všetkých požiadavkách, čo sú na ženu kladene) aj akýkoľvek najstylovejsi must have kusok hneď vyzerá omnoho horšie, ako keď ma zena udrziavanu postavu
stale vytahujes leginy a teplaky do divadla.. proste extremy. Mna by realne zaujimalo kde si to videla...
@autor ono by to vobec nemusela byt zla tema, keby... keby si kvalitu zivota ludi nesudila podla tvojich kriterii, ktore mas na satnik. Napriklad tu "Ale asi to su zeny, ktore nemaju ziaden spolocensky zivot". Spolocensky zivot je zivot traveny v spolocnosti ludi, s ktorymi nam je prijemne. Mne je napriklad fajn s ludmi v teplakoch, mikinach a teniskach. Spolocensky zivot sa totiz neodohrava len v kine, divadle, na plese ci na vystave v galerii.
U mna to je nepremokava bunda. A taka do kazdeho pocasia. Kupujem oblecenie ktore vynosim. A podla prilezitosti dokupim. Nekupujem keby nahodou.
Skvela tema, akurat tento tyzden riesim v hlave nieco podobne..kedze zajtra mam s dcerou naplanovame nakupy a nutne si potrebujem obnovit zimny satnik..lenze to, co chcem ja, co sa mi paci absolutne nezodpoveda tomu, ako prave zijem. Ja by som si nakupila saty, saka, kabaty...no, ale mam 2 deti - 3 a 6 rokov. 90% volneho casu travim na ihriskach, v lese a na plazi,..hrabem sa v piesku, brodim medzi konarmi..v praci mam uniformu a do prace chodim na biku - cize v lete kratasy a v zime rifle alebo teple leginy a softshelka..10 % casu ideme niekam na veceru, obed, slusnu prechadzku na zmrzku...na to mam ako tak oblecko...cize ak mam oplieskat €, minam na to, co realne vyuzijem, nie na to, co by sa mi pacilo nosit..ale v podstate si myslim, ze sa v mojom satniku najdu aj veci vhodne do divadla, na pohreb aj na narodeninovu oslavu..
@amelie2017 no presne tak isto aj ja. Este minuly rok som vynosila, tento rok mam aj ja uniformu v praci a vikendy som v sportovom.
Ale mam plnu skrinu siat na kazdu prilezitost, to len navleces na seba a si oblecena. Nemusim nic kombinovat 😂
velmi zbytocna tema... ludia maju dnes tak odlisny vkus a styl (obliekania a aj zivotny). Tiez nemam rada gycovu fast fashion, no nerada nosim ciernu (nohavice a lodicky maju vynimku) a mam rada farby, cize mam cizmy iba hnede, kabelky asi 4 a ziadnu ciernu, kabat jeden cierny a jeden zlty, balonak svetlo ruzovy a nikdy som nemala problem obliect sa slusne. A som uz 2 roky doma s detmi a po navrate do prace planujem obmenit satnik pomerne vyrazne (mam tam kopu veci viac ako 10 r).
Inak autorka, mňa by zaujímalo, prečo si túto otázku položila ako anonym. Prečo nemáš odvahu tváriť sa, aká si super vkusná pod svojím bežným menom, ktoré tu používaš? Stále si ideš svoje o divadle a teplákoch, o bielej blúzke, modrom saku, ženy, ktoré tieto veci nemajú označuješ, že nemajú spoločenský život. Trošku ti chýba pokora. Slovensko je montážna dielňa, takže veľké percento ľudí má naozaj v práci firemné oblečenie, rovnako je to vo väčších obchodoch, v bankách je tiež nejaký dress code, chlapi pracujú často manuálne, vykonávajú rôzne remeslá, určite nenosí väčšina bežne obleky. A to, čo si ľudia potrebujú obliecť raz za 10 rokov, v skrinich možno mnohí aj držia, ale už nikdy nevyužijú. Viď môj príklad spomínaný vyššie. A tak si to idú kúpiť práve vtedy, keď treba, podľa aktuálneho vkusu a veľkosti. Nechápem, čomu na tom ty nechápeš. A k tomu spoločenskému životu, ten sa neodohráva len v divadle. Tam ja napríklad nechodím vôbec (ale aj ak tak ti neverím, že tam chodia ľudia bežne v teplákoch, aj keď to stále omieľaš), radšej zájdem do kina či na koncert a tam mi tvoje must have kúsky naozaj netreba. Niekto tu spomínal rodinné oslavy, tie tiež nie každý robí v kultúraku či v reštike, my ich napríklad mávame doma v kruhu najbližšej rodiny a tam si dá každý, v čom sa cíti dobre, na nič sa nepotrebujeme pred druhými hrať.
A napríklad konkrétne tá biela blúzka je na čo must have? Myslím, na akú príležitosť?
Ja si napr. neviem predstavit nosit ti iste kusky 10 alebo 15 rokov 🙉 😀
@janci27 tak ja mám aj staršie a nosím
Nečítala som celú debatu, napíšem za seba. Roky som sa snažila budovať kvôli práci business šatník, keď som mala pocit, že sa už konečne podarilo, prišla zmena ročného obdobia a bola som na začiatku....a potom prisla pandémia a priniesla homeoffice, ktorý sa chvalabohu v mojej profesii vyuziva dodnes, takže žiadny business šatník nepotrebujem. Bielu blúzu a sako mám, občas idem napr doktorke. Na pohovory, do divadla ani na krstiny nechodím. Aaale vďaka homeofficu som začala aktívne športovať, behám vždy keď sa dá, takže môj šatník sa rozrástol o veeelke množstvo športových veci a toľko tenisiek koľko mám dnes, som nemala snáď dokopy za celý život. Takze tak
Ja mám 12 ročný sveter, ktorý som kúpila v sekaci, takže bohvie koľko má rokov a budem ho nosiť, kým bude držať pokope🤣🤣🤣je to môj obľúbený ..
Ahoj autorka, aj mne sa takéto konverzácie páčia a prídu mi dôležité, a keďže mi tiahne na 30 sama chcem vybudovať svoj šatník a dať do neho kvalitné kúsky. Moje celoživotné obľúbené skinny jeans som začala nenávidieť odkedy som pribrala 5kg, sú mi tesné, tlačia a prídem si v nich nevkusne. Pohyb samozrejme pridám do svojho režimu, ale nič to nezmení na fakte že sa mi postava trochu ešte zmenila vekom. A tak som si minule obliekla na jednu akciu čierne široké nohavice s tmavomodrým vkusným svetríkom a prišla som si neskutočne šik a pohodlne, konečne ma nič netlačilo. Takže moje obľúbené rifle idem komplet vymeniť za široké nohavice. Inak môj šatník obsahuje plno rolákov a vlnených svetríkov, milujem ich, nie som sakový typ. Na pohovor však mám jedno tmavomodré ktoré ladím s tmavomodrými úzkymi nohavicami, vždy to k sebe dobre sadne. Sukne tiež nemám v obľube, mám hruškový typ postavy a dosť ma tlačia, vysúvajú sa, ale nájde sa nejaká čierna krátka aj u mňa. Kde nakupuješ kvalitné oblečenie? Ja mám veľa vecí z druhej ruky, moja babka má dobrý vkus. Vždy keď idem do obchodov sledujem napr Peek & Cloppenburg ale aj drahšie kúsky mi prídu často nekvalitné alebo veľmi nevkusné. Mám rada jednoduchosť, nápisy a vzory vôbec nemusím. Čo sa týka topánok tak v lete trpím, baleríny som nosiť prestala a s opätkami to v metre a na historickej dlažbe nebola zábava (bývala som roky v zahraničí). Nosila som sandále a čierne tenisky ale už by som rada našla niečo čo bude univerzálne. Akonáhle príde jeseň som rada, nosím obľúbené členkové sivé topánky na širokom opätku, a plánujem kúpiť ešte čierne kožené bez opätku. Toto som schopná nosiť stále a všade, v kancelárii na zimu čižmy ani nič iné nepotrebujem, kúpila som si jedny drahé vysoké z kože ale počas korony sa mi noha zväčšila na home office a sú mi už nepohodlné. Za mňa must have je čierna hladká kabelka shopper, investovala som do nej už pred rokmi a mám ju doteraz, je moja obľúbená a už teraz plačem lebo sa mi ničia ramienka. Kupovala som si ju na vysokej škole aby sa mi tam vošiel formát A4 a dnes do nej dám vždy všetko čo treba 🙂

Ja čiernu nosim iba na pohreb, čiže pre mňa nič v takej farbe nie je must have...
Môj šatník je kombinovatelny,v mojich farbách. Mám tam neutraly, aj farby. Na zimu mám tmavomodrý kabát, ktory využijem v prípade pohrebu. To čo jedna žena potrebuje, druhá vôbec nevyužije. Načo mi bude čierny kostým a biela blúzka, ktorú si v živote neobleciem a vyzerám v tom ako mŕtvola? Keď je nejaká príležitosť tak si kúpim čo potrebujem, lebo človeku sa mení postava a mení sa aj vkus a vekom uprednostnis aj iné strihy....
Súhlasím, že muž by mal mať jeden oblek a košeľu s dlhým rukávom. Môj muž nosí len športovú módu, čiže keď je oslava, pohreb a pod tak to využije.