Dávali ste si šiť šaty na stužkovú?
Ešte je asi trochu skoro, ale momentálne mám tretiacku na strednej škole a ako sa už začíname v škole na rodičku pomaly rozprávať o stužkovej (skladáme sa už od 1. ročníka 😊), tak samozrejme už pomaly treba rozmýšľať aj o oblečení (hlavne teda u dievčat/dám - šatách, topánkach). Ak teda môžem poprosiť o radu, hlavne teda maminy, ktoré toto už absolvovali v nedávnej dobe.... (Poprosím naozaj len takéto rady "z prvej ruky" .) Dávali ste šaty vašim ratolestiam na túto príležitosť šiť alebo ste kupovali/prípadne niekde objednávali. Stránok na spoločenské šaty je síce veľa, ale objednávať za nemálo peňazí a potom zase vracať, ak nebudú sedieť.... No už aby sme pomaly začali. 🤣Poraďte ako ste riešili vy. Za každú radu budem povďačná, ešte kým je na to čas.
@zuzulienocka75 moja bude mať šité na mieru, ale len preto, že jej ich usijem ja. Keby som to nevedela, tak určite požičiam.
Jednoduchsie je asi kupit. Ale ak mas nejaku predstavu tak aj usit. Viem ze mamina si davala nabrato u svadvu sit a vzala ich potom aj na svadbu nejaku.
Ale tak to je minimalne 20rokov dozadu. Takze dnes je istotne ovela vacsi vyber kupit.
@zuzulienocka75 záleží od postavy.
Ak cítiš,že si nevyberiete z množstva v obchodoch,lebo naozaj je toho kopa,tak si dajte ušiť presne na vaše rozmery.
Obehnite však najprv obchody a vyskúšajte nejaké.
@zuzulienocka75 ja som kupovala cez bestsecret.je to nemecky outlet, nieco ako about you, ale ovela lepsi vyber a ceny.
Dcere sme kupili v kamennom obchode, v nitre.maju tam spolocenske saty z dovozu, ale maju tam aj saty site na slovensku.obchod sa vola OMEGA, ale netusim, ci je to chain store po celom slovensku, alebo iba tu v nitre.
Tu ti niekto odporuca miadresses, tam su krasne saty, ale vsetci odtial objednavali...a dcerka si tam povodne tiez vybrala, ale mali len velke cisla, xs bolo vypredane :(
Ja som si saty bola kupovať v Poľsku v Jablonke. Tiež som inak z Rk ;) a už som kupovala aj cez mia dress a boli krasne.
@zuzulienocka75 kupovali sme tento rok v Krolowa shopping Novy Targ, neskutocny vyber
Nech skúsi pobehať sekáče, mne sa podarilo kúpiť krásne šaty za 1,50 a 20 za vyčistenie v čistiarni. Boli jedinečné a naozaj zachovalé, niekedy sa podarí.
@1ryba Ja to tiež tak podobne cítim. Nie že by som mala milióny, ale tiež chcem, aby bola spokojná (a ja hrdá mama tiež). Ono zase viem ako som ju vychovala a že nebude chcieť modré z neba, ale určite nebudem pozerať úplne na každé euro aj keby som si mala priplatiť.
@nelka93 a kde ste kupovali, v obchode alebo na trhu?
@lana_b To musela byť fakt obrovská náhoda a šťastie v jednom.🤩
@nenne27 A koľko vás vyšli, ak sa smiem spýtať.
@hankab Vieš, to sa nedá porovnávať tie ceny všetkého pred x rokmi.... Veď stačí si porovnať, čo si len pred dvoma rokmi kúpila v potravinách za 80€.... Koľko toho kúpiš dnes? Áno, skladame sa od 1. ročníka a predpokladám, že to aj tak nebude dosť, veď keď si človek len vyráta, čo všetko budú okrem prenajatia sály potrebovať... Až sa človeku zakruti hlava.
@zuzulienocka75 moje boli v zlave za 60e.dcerine 150
@nenne27 Ďakujem.
@dashie269 Šatičky sú nádherné, farba aj strih! 🙂 Ale čo znamená "kúpila od krajčírky"?
@zuzulienocka75 neviem úprimne, či tá pani tie šaty šije alebo ich objednáva, preto píšem, že od nej. V podstate to nebol ani salón ani obchod, mala takú svoju krajčírsku dielňu a vo vedľajšej miestnosti mala šaty.
@guudy tieto sú krásne, mali aj inú farbu? Hodíš link, prosím?
@zuzulienocka75 dala som si sit saty, bol rok 2005 a moc na vyber nebolo, iba pozicovne ked tak.... Dnes si neviem od samej radosti ani vybrat, eshopy ako zalando, aboutyou, answear.... vsade kopec siat, zlavy take ze saty viem najst paradne aj za 50€....
@xckaretxxx ahoj, len cierne boli, uz su zial vypredane….
https://www.miadresses.sk/dlhe-saty/cierne-lesk...

Mne ich sila stará mama podľa stiahnuteho obrazka 😇♥️