Faux pas na dovolenke: Čo si so sebou nebrať?
Ahojte, baby :D Balím veci na dovolenku a rozmýšľam čo brať a čo nie. Viem, že na dovolenku sa chodí oddychovať a každý si hľadí svojho, ale jednoducho nemám rada faux pas a pocit, že sa na mňa ľudia zle pozerajú.
Je niečo, čo si všímate na kúpaliskách alebo na pláži na iných ženách? Že si poviete, že je to trápne alebo nevkusné alebo že to mala ženská nechať doma?
@papaya1234 jedine co riešim je hotel kam idem lepšie rezorty 5 hv. Maju na večeru dress code, muža pustia len v dlhých nohaviciach a polokoseli, uzavreté topánky a žena nejaké kratšie šaty, ziadne šortky. Viac krát sa nám stalo, že muža vecer dokonca raz aj na obed vnutri v kratasoch otočili, musel si ísť dať dlhé lanové nohavice. Takže by som balila podľa toho kam ideš aka krajina, aký hotel.
Na pláž mi to je jedno vždy nosím parea alebo predĺžené košele na plávky,keď idem do beach baru nech tam nesedim len v plavkách.
Viac krajín ma zákaz v rezorte pri bazénoch tangá plavky a také spore bikiny
@evaachesa u nás v hoteli bežné v Grécku aj Turecku otacali. Na raňajky sa nesmelo ísť v plavkách a satke hneď pri vstupe ta otočili, obed žiadne plavkove kratasy a večere prísny dress code. Minulý rok v Egypte aj do plážového baru počas obeda musel mať človek ľahké šaty ziadne plavky a pareo, tak sme sa na obed prezliekali veľmi to záleží od hotela, ale podla mňa je vrchol sedlaciny prísť na raňajky do reštaurácie v plavkách. Prezliect sa trva dvadsať sekúnd
@papaya1234 ak nemáš 150 kg tak nerieš...ja nosím na dovolenke ako aj teraz momentálne iba saty tie zakryju co majú a sú pohodlné
Za mňa je jediné faux pas ist v bikinách do reštaurácie... Ale inak je ni suma fukkto ma co na plazí oblečené. A je mi aj suma fuk co si kto mysli co mam oblečené na plazí ja...
@zorkahorka je rozdiel 5* a 5*.
Boli sme v Tur v pár takých hoteloch,kde by Ta takto oblečenú do jedálne nepustili a zdá sa mi to tak v poriadku.
Keď som na obede,nemám chuť sa pozerat na polonahych ľudí.
@papaya1234 ale k veci.Co je neznášam,je,keď ženské na plazi nerešpektujú kultúru danej krajiny a premavajú sa hore bez ci so snurkami zarezanymi v zadku.
Príde mi to vrcholné nevhodne,sebecké,neuctive a veľa to vypoveda o dotyčnej osobe.
podla mna len aby to bola spravna velkost inak mozes brat co len chces
akoze neriesim ale ked vidim zenu v podpatkoch na plazi rozum mi trosku zastane
@papaya1234 vies co je “paux pas” pouzivat cudzie slova, kt nevies ani napisat 🤷🏼♀️ pas je cestovny doklad.
K tvojej otazke, nie nevsimam si na plazi ludi, jedine co mi pride nevhodne ist na obed do restiky v mokrych plavkach alebo v tangacovych a na tom iba priesvitne plazove saty/tunika. Pripadne sa v arabskych krajinach pretrcat na plazi hore bez.
Jedine faux pas coho sa bojim je, ze zo mna zletia plavky vo vode alebo na tobogane 😆 A ver mi, ze sa mi to uz aj stalo 🙈😂
Za mna je jedine faux pas keď príde na pláž nadrozmerna žena s plavkami, ktoré v tuku nie je ani vidno. Ináč mi je totálne jedno čo si kto oblečie. A teda do restiky sú vhodne nejaké pekne letné šaty.
Veď nie si žiadna známa osoba ani prezidentka .. každému je totálne jedno čo máš na seba a či tam vôbec budeš
@zorkahorka aj ja mám rovnakú skúsenosť s Rhodosom, kde aj páni museli mať dlhé nohavice pri večeri, inak nevpustili dnu.
mne je jedno,kto co nosi.
Jedine si treba prezistit,ako to ma hotel,my sme v takom,kde muzi na veceru nesmu mat hole plecia. u zien nesmu byt plavky.
@papaya1234 mne vadi iba ked po mesteckach ludia behaju vo vrchu z plaviek (akosi zabudajuc, ze to mesto je pre domacich normalne mesto, kde ziju a doma asi tiez tak nechodia vo svojom meste), CropTopoch stylu podprsenka alebo ked nejakej zene idu prsia priam vyskocit z vystrihu, ci kratasy / sukna take kratke, ze z nich vytrca este aj spodok nohaviciek... Ale toto mi vadi hocikde, pretoze mi to pride na verejnost vulgarne (nehovorim teraz o tom, byt priamo na plazi, tam jasne, ze su ludia v plavkach), vsetko ostatne mi je sumafuk.
Neriesim, ci si niekto oblecie bodkovanu suknu, kvetove tricko, pasikovy klobuk a karovane topanky alebo elegantnu bluzku a k tomu sportove nohavice ci ponozky do sandal alebo zabiek, to mi je jedno.
Takisto keby som bola ubytovana v hoteli, na veceru by som sa neobliekla ako na plaz, ale skor slusne (co neznamena vecerne saty ci frak pre chlapa, samozrejme), kludne zena lahke letne saty, muz kratasy a tricko / koselu...
@larinka552 mne raz sukna sa dole zosuchla... Lebo mala zips plus hore gombik, ten som uz v strese, ze pridem neskoro, nezapinala, ze ved to vo vytahu "doladim", no akosi som zabudla a potom na verejnosti zrazu sukna az po clenky 😱🤦😂 ...aspon ze som mala tmavsie silonky, ale hanbila som sa statocne a milu suknu som potom uz nemala rada a vyradila ju "z obehu". Tak jej treba 🤪
mne je 4 co si kto oblecie pokial sa neproduciruje nahy...
@mamatroch nechcela by som 🤭 to si vsetci mohli pozriet tvoju spodnu bielizen, aspon tie silonky to zachranili 😃
Ja som tak vychadzala z toboganu, isla som sa postavit, bola plytka voda a zrazu som zistila, ze tobogan mi posunul plavky a prsia vonku 😬🥵 este taki dvaja chlapi si to samozrejme museli hned vsimnut a smiali sa mi 😪🙈😃
@papaya1234 ja som teraz na tyzden vzala 3je saty tie som nosila na veceru boli sme na 7noci...na plaz dalsie saty kratasy top plazovu satku..obedovali sme vonku v gril bare v plavkach neprezlielalu sme sa.

@papaya1234 ty si este nikdy nikde nebola? Zila si doteraz v pivnici? Troska to prezivas, neber sa tak vazne😀