icon

Hodia sa tieto šaty na štátnice?

3. okt 2024

Ahojte.. hodi sa podla vas takyto typ siat na statnice na vysokej skole? Je to pletenina, svetrovina..

Hodia sa tieto šaty na štátnice?Hodia sa tieto šaty na štátnice?Hodia sa tieto šaty na štátnice?
luliu
3. okt 2024

@milanemila také šaty sa nehodia. Tak ako pise
@tinalia ležérne šaty za nehodia

malaopicka
3. okt 2024

Myslím, že si tu viaceré mýlite štátnice a promócie. Na štátnice skôr “office” outfit, puzdrové šaty, kostým, košeľa, nohavice. Na promócie je to na tebe, väčšinou si dávajú baby niečo viac “fancy”, samozrejme ale slušné. Aj tak budete mať taláre predpokladám.

michelle567
3. okt 2024

Ani jedna fotka čo tu je sa mi nehodí. Na štátnice sa hodí skôr štýl ako do officu, pozri si inšpirácie na instagrame

ivka225
3. okt 2024

Pravidelne chodím do štátnicových komisií. Myslím, že nielen za seba môžem povedať, že ak nie je odev vyložene extrémne zvláštny, tak si ho naozaj nevšímame.

bobaas
3. okt 2024

@ivka225 rozumiem, že najdôležitejšia je úroveň vedomostí, ale pojem "extrémne zvláštny" sa môže u každého skúšajúceho líšiť. Myslím, že štátnice stoja za trochu námahy aj po stránke oblečenia

milanemila
3. okt 2024

@luliu nehodia sa podla teba 🤷🏼‍♀️ja ked som mala magisterske statnice, tak som mala 23 rokov a mlade baby urcite nemusia chodit ako 40r sudruzky ucitelky v naskrobenej kosielke a kostyme ako za byvaleho rezimu. Chodila som normalne na UK. Slusnejsie a formalnejsie saty sa potom vyzadovali pri promociach.
Neviem v kt roku si statnicovala ty.

deti95060810
3. okt 2024

bola som viac krát na štátniciach ale všetci mali slávnostné šaty a nie nejaké štrikované handry vhodné tak do práce...

malaopicka
3. okt 2024

@deti95060810 na štátniciach či promociach? Na štátnice sa nenosia slávnostne šaty.

luliu
3. okt 2024

@deti95060810 slávnostné šaty na statniciach určite nie, tam naozaj Office štýl, puzdrove šaty, kostym

autor
3. okt 2024

Dakujem za nazory, vidno, ze nemam vobec prehlad.. skusim teda pohladat skor nejake kostymy.. k tym satam este, co poviete na tieto? Mohli by byt, ci ani tie nie?

janulka1802
3. okt 2024

Tie úplne posledné sú najlepšie na tú príležitosť.

ibrunova
3. okt 2024

@deti95060810 viackrát si bola na štátniciach? Tam predsa diváci nechodia.

autor
3. okt 2024

@janulka1802 tie uplne posledne cierne by teda mohli byt vhodne? 🙂

janulka1802
3. okt 2024

Samozrejme, nemajú žiadnu chybičku.😉

autor
3. okt 2024

@janulka1802 dakujem 🙂

peknyvladko
3. okt 2024

Nie nehodia.

lili2015
Autor odpoveď zmazal
lili2015
Autor odpoveď zmazal
banalu
3. okt 2024

@bobaas Presne toto som sla napisat 👌

margotka17
3. okt 2024

Za mňa tá suknička s čiernou blúzkou je v pohode. Tie svetle čo sú to mi pripadá ako nočná košeľa.

vorkola
3. okt 2024

Podla mna tie ruzove,su take sviatocne,Ved treba si panov profesorov uctit,tvojim outitom

nevenka
3. okt 2024

@beata_k ja by som sa uvarila a este ku krkuuuu, na statnice ani omylom 😅🤣

beata_k
3. okt 2024

@nevenka Ako tak citam diskusiu, autorka stresuje uz pri vhodnom odeve. Osobne by som je odporucala nieco lahke, vzdusne v com sa spoti len minimalne s nebude to vidiet.

abab
3. okt 2024

Záleží na tom, či ide o zimné alebo letné štátnice. Na zimné sa chodí aj v pletených šatách, aj takých ako sú tu tie druhé, tretie. Aj pletené šaty môžu vyzerať elegantne. Ja by som ti tie čierne dvojradové neodporúčala, hoci ak budeš vedomosti sypať z rukáva, odštátnicuješ aj v tých. Sukňa by mala byť tesne nad kolená, nie mini. Čierna je univerzálna farba, ale podľa mňa príliš vážna. Volila by som farby skôr také, čo navodia pozitívnu atmosféru, blúzka alebo top v maslovej, tlmenej púdrovej alebo bledomodrej farbe a sukňa modrá, smaragdová, vínová... Kľudne púzdrová, alebo aj dlhšia plisovaná v dnešnej dobe. V lete zas sukňa primeranej dĺžky a aspoň trocha zakryté ramená, bez hlbokých výstrihov. A samozrejme existujú aj elegantné nohavice rôznych strihov, klasické jednofarebné kostýmy, ktorými nič nepokazíš. Hlavne aby si sa v tom dobre cítila a neznervózňovala ťa nejaká časť odevu. Radšej si priprav viac možností a vyberieš podľa počasia v daný deň. Neoblečieš sa rovnako či je vonku 35 stupňov, 15 stupňov alebo mrzne.

1angelika
4. okt 2024

@ibrunova akí diváci? veď len Bc, potom Mgr alebo Ing , niekto si robí potom rigoróznu skúšku, to máš hneď 3, alebo v jazykovej škole ukončuješ taktiež štúdium štátnou skúškou..

ibrunova
4. okt 2024

@1angelika podľa mňa ona myslela promócie, nie štátnice

1angelika
4. okt 2024

@ibrunova možno, ale to je potom dosť blbé tieto dva pojmy si mýliť 🙂

bobaas
4. okt 2024

@vorkola pánov profesorov radšej uctiť vedomosťami, úroveň oblečenia len doplní úroveň vysokoškolsky vzdelaného človeka

zazka666
5. okt 2024

Tie čierne plus lodičky. Ale lepšie sukňa, máličko nad kolená a blúzka s krátkym rukávom a sako. Bude ti horúco. Myslí na to, aby si sa cítila pohodlne.

dadadada1
5. okt 2024

Vôbec, podľa mňa treba vybrať niečo formálne, konzervatívne