icon

Homeschooling ako nová móda alebo nutnosť?

27. dec 2024

Vsimli ste si ze na kazdej socialnej sieti je vo vysokej miere prezentovany tento trend vyucby deti z domu?? Dokonca stranka spolu poza skolu s niekolko tisic zenami.. Ja mam uz pocit ze ked poviem niekde ze dieta ide do jasli,skolky,skoly akoby som spadla z jahody a uz hned som neakceptujuca matka. Ked som si pozrela o co tam ide tak som mala dost.. Maju tie zeny aj vzdelanie na tieto vystrelky ? Ci sa im uz nechce vraciat do prace ? Vsetci sme chodili do ZŠ SŠ skolky niektori jasli a sme tu. Niekedy strach povedat medzi mamickami nieco ze 2 rocny ide do skolky alebo jasli…

Strana
z5
lauricka
29. dec 2024

@misslilac13 presne, bežný človek musí do práce, takže tie homeschool výstrelky si môžu dovoliť matky, čo ich muži uživí alebo dokážu zaplatiť stovky eur za súkromné skupiny. A to nikdy nebude masová záležitosť. Väčšina z nás sme obyčajní pešiaci, čo musia zarezávať, tak sa netreba tým zaťažovať. A x deti kvôli tomu, aby som mohla byť stále doma tiež nemienim mať. Raz aj tak tá RD skončí. Alebo budú rodiť do dôchodku, neviem....

lauricka
29. dec 2024

Áno, sú také skupiny, veď sa musia podporiť, že je to úžasné a správne. Dokonca už tam niektoré prepadli tomu, že dobrých a správnych ľudí len oni doma vychovajú. A tiež treba kydať na školský systém čo najviac zároveň, aby homeschool skupiny, čo majú z toho biznis mali dosť klientov, nie? Logicky. Nepíšem, že to je cele zle, homeschool môže byť OK, ale nemám rada, keď sa niečo preháňa a zvrháva.

janettdamian
29. dec 2024

@lauricka koľko zloby ide z tvojich príspevkov. Niektoré matky dokážu skĺbiť aj prácu aj učenie dieťaťa. Ak chceš byť ty pešiak a zarezávať, je to tvoja voľba. Nevylievaj si zlosť na druhých. Určite sa nájdu aj v homeschool systéme matky, ktoré majú "patent na pravdu", ale to máš v živote tak všade a vo všetkom.

basullinka
29. dec 2024

V mojom okolí nemám nikoho, kto by vyučoval týmto spôsobom. Ale ja sama nad tým uvažujem, pritom som učiteľka.

abbey1
29. dec 2024

@lauricka Predstav si, že pracujeme i popri tom, ako vzdelávanie svoje deti. Áno, niektorí platia deťom drahé súkromné školy, domškolácke skupiny. Niektorí platíme lacné súkromné školy, deti si vzdelávame doma a pracujeme
Keď ti trhá žily, že niekto zarobí viac a môže si vybrať vzdelávanie pre svoje deti, mohla si sa v tom klasickom vzdelávacom systéme lepšie učiť. Tak sa to tuším hovorí, však? 🙂

Strana
z5