Homeschooling ako nová móda alebo nutnosť?
Vsimli ste si ze na kazdej socialnej sieti je vo vysokej miere prezentovany tento trend vyucby deti z domu?? Dokonca stranka spolu poza skolu s niekolko tisic zenami.. Ja mam uz pocit ze ked poviem niekde ze dieta ide do jasli,skolky,skoly akoby som spadla z jahody a uz hned som neakceptujuca matka. Ked som si pozrela o co tam ide tak som mala dost.. Maju tie zeny aj vzdelanie na tieto vystrelky ? Ci sa im uz nechce vraciat do prace ? Vsetci sme chodili do ZŠ SŠ skolky niektori jasli a sme tu. Niekedy strach povedat medzi mamickami nieco ze 2 rocny ide do skolky alebo jasli…
Áno, sú také skupiny, veď sa musia podporiť, že je to úžasné a správne. Dokonca už tam niektoré prepadli tomu, že dobrých a správnych ľudí len oni doma vychovajú. A tiež treba kydať na školský systém čo najviac zároveň, aby homeschool skupiny, čo majú z toho biznis mali dosť klientov, nie? Logicky. Nepíšem, že to je cele zle, homeschool môže byť OK, ale nemám rada, keď sa niečo preháňa a zvrháva.
@lauricka koľko zloby ide z tvojich príspevkov. Niektoré matky dokážu skĺbiť aj prácu aj učenie dieťaťa. Ak chceš byť ty pešiak a zarezávať, je to tvoja voľba. Nevylievaj si zlosť na druhých. Určite sa nájdu aj v homeschool systéme matky, ktoré majú "patent na pravdu", ale to máš v živote tak všade a vo všetkom.
V mojom okolí nemám nikoho, kto by vyučoval týmto spôsobom. Ale ja sama nad tým uvažujem, pritom som učiteľka.
@lauricka Predstav si, že pracujeme i popri tom, ako vzdelávanie svoje deti. Áno, niektorí platia deťom drahé súkromné školy, domškolácke skupiny. Niektorí platíme lacné súkromné školy, deti si vzdelávame doma a pracujeme
Keď ti trhá žily, že niekto zarobí viac a môže si vybrať vzdelávanie pre svoje deti, mohla si sa v tom klasickom vzdelávacom systéme lepšie učiť. Tak sa to tuším hovorí, však? 🙂

@misslilac13 presne, bežný človek musí do práce, takže tie homeschool výstrelky si môžu dovoliť matky, čo ich muži uživí alebo dokážu zaplatiť stovky eur za súkromné skupiny. A to nikdy nebude masová záležitosť. Väčšina z nás sme obyčajní pešiaci, čo musia zarezávať, tak sa netreba tým zaťažovať. A x deti kvôli tomu, aby som mohla byť stále doma tiež nemienim mať. Raz aj tak tá RD skončí. Alebo budú rodiť do dôchodku, neviem....