icon

Je smiešne nosiť kombinézu na prechádzke?

15. nov 2024

V kombinéze? Mne je vždy neskutočná zima. Najteplejšie mi je v lyžiarskej kombinéze. Ked mám termo, flecce a vrchnú vrstvu. Smiali by ste za zo mňa, alebo by vám to bolo jedno? 🙈🤣

wolf_
15. nov 2024

Som zástanca toho nech si každý oblieka to čo sa mu páči/cíti sa v tom dobre/chce 🙂 Ostatných do toho prd 😛

mk1111111111
15. nov 2024

Ja mam paperky, ale aj z umeleho paperia, tie su dokonca teplejsie. Samozrejme skoro nad kolena, nie do pasa. Pre mna je hlavna tepla obuv. Ak nemam nohy v teple, nic mi nepomoze. Pacuchy nosim zateplene takou dekovinkou, na to mozu ist aj rifle. Ak je neskutocne zima, tak istim ohrievanim topanok.

petronelag
15. nov 2024

A štítnu žľazu máte v poriadku? Lebo často to býva, že keď má zníženú činnosť tak je zima.

autor
15. nov 2024

@petronelag Ako zistim, ze nepracuje spravne? Krvné testy, alebo su aj ine priznaky?

petronelag
15. nov 2024

Naša obvodná to vie zistiť pri preventívnej prehliadke z rozboru krvi a potom pošle na endokrinologiu.

koniarova
15. nov 2024

Vážne sa toto pýtaš? Oblečiem čo uznám za vhodné a ostatní sú mi u prdele. A ver, že aj ty im.

lasona
15. nov 2024

Tiež som zmrzlina. Úplne v pohode si oblec kombinezu. V zime, mraz, za mňa nič cudne. Nech je tebe dobre.

malapepka
15. nov 2024

Na Orave by som naozaj neriesila, ci chodim v kombineze. Ta, co si pridala, je uplne v pohode. Vobec neputa pozornost. Ak by si chcela kombinezu nejako zakamuflovat, daj si navrch nejaku farebnu zimnu vestu.

majlo1234
15. nov 2024

Ja to beriem ako zena, neprakticke na zachode, rovnako aki overaly

777januska777
15. nov 2024

No áno na dedine, na Orave sa po tebe budú ľudia pozerať, teda nie asi všetci, ale niektorí isto áno. A no a co? Si dospela nemusíš sa cítiť zle ak si oblečieš niečo co iní nemajú oblečené. Ide o to, aby si sa cítila dobre a keď sa niekto chce pozerať, tak sa bude aj keby si mala na sebe čokoľvek.

beata_k
15. nov 2024

Zateplene leginy a sukna su absolutne nevhodny odev. Sa necudujem, ze ti je zima.
K otazke: Ano, bolo by mi to jedno. Ale urcite by som si ta obzrela.

autor
15. nov 2024

@beata_k a čo navrhujes miesto zateplenych legin, tejto zateplenej sukne a dlhej vetrovky pod kolena? Tu suknu nie je ani vidiet. Nosim vysoke Moon boots, tak co navrhujes? Oteplovaky? V nich sa neda pohnút a ja potrebujem byt aktivna. Milujem teplo, ale takisto funkcnost. Nechcem chodit ako snehuliak. Preferujem viac tenkych vrstiev. Merino,fleece a kombinezu.

luccija
15. nov 2024

Bežne, keď sme na Orave či Tatrách vidím ľudí na prechádzke v kombinéze nerozumiem čo má byť divné?nos v čom tu je teplo.Ja žijem na západnom Slovensku ani neviem či posledné roky bolo aspoň mínus 5 a nosím papierovú bundu a oteplovaky, keď som so psom 2 hodiny vonku, ak by som .aká overal nosím ho len by som vyzerala ako Teletubbies🙂nemám teraz na to postavu

beata_k
15. nov 2024

Preferujes viac tenkych vrstiev, ale nosis len jednu vrstvu aj to leginy. Isla by som do zateplenych nohavic, funcnych, zatepleny softshell. Leginy a sukna su ozaj zly napad.

autor
15. nov 2024

@beata_k v čom zly napad? Nerozumiem. Videla si tu suknu? Na to mam dlhu vetrovku a Moon boots. Jedina cast tela, ktora ma na sebe "len" zateplene leginy je asi 15cm mojich kolien. V oteplovakoch sa necitim dobre, ale to som ti uz pisala. Potrebujem sa hybat.

autor
15. nov 2024

@luccija asi to necham tak a bude mi jedno, co si kto pomysli. 🙂 Ludom evidetne nevyhoviem a mne aspon bude teplo. 🤭😊

pralinka86
15. nov 2024

Ja som zmrzlina tiez, merino leginy su super vec, ale mne by sa ziadala na ne asi este jedna vetruvzdorna vrstva. Kľudne nejake tensie elastické vodeodolne nohavice, nemusia byt ani oteplovaky. Potom by mi ani nevadila tepla bunda, ktora je praveze kratsia, aby sa dalo lepsie hybat. Ze mam parku po kolena je super, ale to je skôr na take ponevieranie sa, motanirle hore dole. Na pohyb, zohybanie sa, mi dlzka zavadzia.
Cize bud overal alebo kratsia bunda, tenke merino leginy a na vrch este nejake outdoorové pohodlne nohavice. Sukna to nezachrani podla mna, podfukne, chlad ide zdola, nie si ilozovana

zuzinabila
15. nov 2024

Mne ide zima dost od noh.takze tuto zimu som stavila na ponoz ky z angory a kozene cizmy s hrubou ovcou vlnou.vlneny rolak,perova bunda a ides. V kombineze neviem, ja by som sa popod nos zasmiala.kebyze sa niekto takto prechadza po ulici🙂

mk1111111111
16. nov 2024

Dobre pise @beata_k . Na co su Ti dve vrstvy v jednej dlzke - zateplena sukna a k tomu v rovnakej dlzke bunda. Staci dlhsia bunda a zateplene nohavice, aby Ti nefukalo pod tu suknu, kde mas len pancuchy. Neviem, preco stale pises, ze neznasas oteplovacky. Ved oni nemusia byt hrube, su aj v takom vyhotoveni, ako nohavice toho overalu len to rozbijes tou bundou a nevyzeras, ako lyziarka odbehnuta zo svahu a este je to aj prakticke, ides na wc a nevalas overal po zemi. Su aj na traky, ak by si mala pocit, ze ti spadnu, aj na take vyssie traky, aby Ti nefukalo na krize.
Ale kludne nos aj overal, ved to je uplne jedno.

lasona
16. nov 2024

@zuzinabila nerozumiem kvôli čomu by si sa zasmiala...? Kvôli kombineze?prečo?co je na tom?

lasona
16. nov 2024

Pri tejto téme mi napadlo, ze kedy už konečne aj k nám príde ta doba, ako v zahraničí, že.kazdemu je u prdeli, kto čo ma oblečené...ze sa.prestaneme starať a riešiť sprostosti, ale radšej si budeme všímať oveľa dôležitejšie veci, ako nejaké blbé handry ...

beata_k
16. nov 2024

@mk1111111111 Tiez som nepochopila to zdoraznovanie sukne a bundy v rovnakej dlzke a zaroven, ze oblubuje vrstvenie.

mk1111111111
16. nov 2024

@lasona ved sme jej napisali, nech si oblecie, co chce. Neviem, v akej dobe zijes Ty, ale my s tym uz davno nemame problem. Diskutujeme, to sa snad moze

autor
16. nov 2024

@beata_k Lebo nevies co je zateplena sukna, bunda CG a Moon boots. Preto. Škoda vysvetlovat.

autor
16. nov 2024

@mk1111111111 Vďaka 🙏🏻

autor
16. nov 2024

@beata_k mimochodom.Tvoje meno a tvoje nazory tu registrujem a kiezby si sa niekedy radsej nevyjadrovala. Neprides mi velmi inteligentna, sorry. ✌🏻

veselo_neveselo
16. nov 2024

Vies, ono je este aj nieco medzi, lebo sa mi zda ze ides trocha z extremu do extremu.
Sorry ale v zateplenych leginach a vatovanej sukni bude zima kazdemu ked bude vonku 4 hodiny. A lyziarska kombineza je, no...ten druhy extrem.

Ved sa oblec poriadne 🙂
Merino dlhe spodne nohavice, na to nohavice (mozu byt aj zateplene), ale dolezite je, aby neprefukovali.
Merino triko s dlhym, na to flisku, na to vestu alebo bundu, a na to este neprefukavu/nepremokavu vrstvu ak treba.
Ciapku - idealne tiez taku lepsiu a nie nahrubo strikovanu z polyesteru.
Rukavice, najprv liner z merina, a na to palciaky.
Na nohy asi ako si zvyknuta, aj tam sa da vela pomenit aby ti nebola zima, ale to je viac individualne.

Takto navrstvit bude teplejsie, ale aj pohodlnejsie ako lyziarska kombi, a aj sa nemusis bat ze si ludia na dedine pomyslia ci si sisi.

beata_k
16. nov 2024

Tvoj nazor ti neberiem. Chcela som ti v dobrom poradit, ze chodit v leginach na Orave je zly napad. Ty asi tiez nebudes najostrejsia ceruzka v peracniku. Tak si oblec kombinezu a nezabudni na lyziarske okuliare. Na Orave aj dost fuka. Pekny den.

zobaka
16. nov 2024

asi by som sa cudovala, pokial si neprisla z Afriky, ze ti je teraz zima na lyziarsku kombinezu, to sa cudujem, aj ked vidim deti v tom a to som celkom zimomravy typ, ale vlneny kabat ni staci

rozkvet1
16. nov 2024

Mam komplexy z nôh, v lete nenosim sukne šaty ani kraťasy, parim sa v dlhých gatiach. Nie, nesmiala by som sa z teba. Nauč sa obliekať tak ako je tebe príjemné, ostatnych po tom nič