icon

Je vhodné upozorniť na nevhodné legíny?

5. okt 2024

Vcera som isla autom, sedela som na mieste spolujazdca. Po chodniku isla mlada rodina, zena, muz, dieta v kociku. Zena mala cierne leginy, postavu ani stihlu ani tucnu, taku priemernu. Ta baba mala kozenkovu bundu do pasa a normalne v tych leginach mala holu rit, co tak presvitali. Ja akoze nechapem, ten chlap to nevidel, ze jeho zena je na ulici takmer naha?
Ak sa taketo nieco stane na ulici, upozornite dotycnu? Isla som teraz v aute, ale ak by som isla peso, je vhodne upozornit ci nie?

Strana
z4
matussara
8. okt 2024

A ano ja by som si presvitajuce leginy neobliekla. Ale to by sme potom mohli riesit ci obtiahnutymi leginami nevzbudzujeme tiez velky obdiv,odpor

juliacenc
8. okt 2024

Ty mas problemov fakt… 😅

tiezjedna
8. okt 2024

@matussara obtiahnuté je niečo iné ako presvitajúce...

nurielka
8. okt 2024

Keby kazdý vkladal svoju energiu do seba..
mala si ku nej prist a povedat - Jeeej aké krasne legíny, kde kupim take, kde mi vidiet holy zadok?
Co ty vies, mozno by to dokonca zobrala ako kompliment. A mozno nie. Rada nad zlato nestarat sa do ludi, co su ocividne svojpravny.

janababana
8. okt 2024

Keby islo o mna, bola by som rada, ze mi to povie niekto kludne aj cudzi na ulici. Ale nikdy nevies, na koho natrafis a aka bude reakcia…

joannita
8. okt 2024

@dankanka co je zle na matkach v leginach? 😃
Ked ma niekto pekne nohy a zadok, preco si nedat leginy?
A kde si prisla na to ze len na slovenaku je tato moda? Takmer vsade po svete nosia zeny n volny cas s detmi alebo na cvicenie, na ihrisko, do lesa, ci do obchodu leginy.
Pokial nepresvitaju a zena ma pekne nohy a zadok, je radost na nu pozriet a ver ze aj ten tvoj rad pozrie a predstavi si co to.
Ale aj ked je zena vacsia a da si leginy, da si dlhsie tricko k tomu a hlavne ked nepresvitaju, je to za mna uplne v poriadku.
Za mna je to najpohodlnejsi kus odevu ever a ked este v tom dobre vyzeram, to je bonus k tomu.

davidofff
8. okt 2024

A prečo by som ju mala preboha upozorniť ???🤔🤔🤔že má priesvitné legíny?akože ??ja nepoviem keby je niekde celá spinavaá a alebo od hovna alebo ja neviem. Ale to že má priesvitné legíny je jej vec nie?

tibor79
8. okt 2024

Neubližuje nikomu (iba ak sebe a svojej rodine). Ži a nechaj žiť v tomto prípade. Naozaj, jej osobná vec

dominikamacakova
8. okt 2024

Prosím ťa a ako sa ťa to týka, že ju chceš upozorňovať. Bože ľudia, niektorí ste vážne jeb****

matussara
8. okt 2024

@tiezjedna zalezi ako to vnimate vy...to vam sa nepaci...vy to pokladate za nevhodne
Dam priklad...zena v spodnom pradle-ziadne podvazky,cipky chodi po byte a hanbi sa pred synmi...ta ista zena v plavka-tie uz su ok.
Hra mysle...posudzovanie co je ok a co nie

lenka.25
8. okt 2024

píšeš že išla aj s mužom Áno , verím tomu , že svetlo atd urobí svoje a doma si nemusíš všimnúť niečo , čo na dennom svetle , ale keď ty z auta jej vidíš holu rit ako tvrdíš , tak asi aj jej muž ju musel vidieť . A keď to jemu , jej , ani celému svetu nevadi , tak prečo ty máš potrebu ísť za niekym a oznamovať mu , že jej trčí rit ? Fakt si myslis , že cudzia osoba za ti za to poďakuje , alebo hodi legíny do koša?
Nie , staraj sa o seba .

luba28
8. okt 2024

ak by ich mala stitkom von tak ano 😂 inak neriesim cudzie rite ci cici (priesvitne tricka bez podpiry)

petkazamborska
8. okt 2024

@mamamasama sranda toto si zapamatam , to je fakt dobre... a mas urcite pravdu ...

dankanka
8. okt 2024

@joannita tak asi mame kazdy ine predstavy o krase.. na beh, cvicenie ok. Alebo ak je na tom dlhsie tricko ale ja mam zase trochu cudnejsie predstavy o matkach.. viem ze som v tejto dobe mimo 🙂. Nie, nepaci sa mi to.

joannita
8. okt 2024

@dankanka mas cudnejšie, ci čudnejšie predstavy o matkach? Aké?
Aky je rozdiel medzi matkou a nematkou v obliekani?

mandarinka555
8. okt 2024

Ja síce legíny nenosím, je to pre mňa kus odevu, ktorý neznášam...ale , ak by ma na ulici niekto "upozornil", že mám holú riť, tak ho pošlem do p***🙈 Čo je teba do toho, či má, alebo nemá niekto holú riť???

kp7333
8. okt 2024

Hrozna je tato leginova moda, zeny v nich vyzeraju ako by si doma suknu zabudli (bez ohladu na postavu). Leginy beriem ako nieco medzi teplakmi a pancuchami - na doma, do fitka ok, von jedine s dlhym trickom, sportovymi satami/suknou alebo tunikou.

pimpulienka
8. okt 2024

Asi sa starať o seba je predsa len lepšie ..

fantaghiro21
8. okt 2024

Aký je rozdiel medzi tým,keď si žena oblečie legíny na beh a pootriasa zadok v legínach niekde v parku,kde sa na ňu tiež pozerá niekoľko oči, ktori sledujú práve okolie,kačky ..a takáto ženská im vybehne do záberu?
Aký je rozdiel,keď si dá legíny do fitka, na cvičenie,kde tiež môže niekoho pohorsovat (možno mužom sa lepšie cvičí pri takom pohľade).a čo začínam vnímať,ešte moderné sú tie push Up ,zarezané do zadku.
Horší hnus ako nejaké obyčajne legíny(nie priesvitné)....

Aký je rozdiel teda medzi mestom,kde sa síce premelie väčšie množstvo ľudí, ako v uzavretom priestore niekde vo fitku v tom fitku si myslím,že ľudia seba navzájom viac vnímajú...,ale ak sú v tom meste ako ja,čo absolútne nevnímajú čo ma kto oblečené, z auta ani nevravím,tak potom pozorovatelov máme asi rovnaký?...
Ja síce do fitka nechodím.... neviem ako to tam prebieha
Chodím na iné športové aktivity ako kurzy kizomby,salsy, bachaty,areál hoop a tam každý každého vníma,zoznamuje sa... takže dám krk ,že viac ľudí má vnímalo a zbadalo na to kurze,ako v meste....
Ako mne je to jedno .
Ja aj stretnem niečo,čo sa mi nepáči:
- fajčiari čo smradia ,spaky zasadzujú a škodia zdraviu nie len sebe ale aj okoliu
-alkoholici, fetaci...
- ženy,čo nosia do mesta podprsenky (ako tričko)
Tričká s holým bruchom, šaty so zarezanym výstrihom na chrbte,že vidno až zadok.....
Sukne, kraťasy,kde vidno už veľkú časť sedacích svalov...
Samodržky,ktoré by som si obliekala tak do postele pre manzela a nie do mesta ..
A tak ďalej...
Pomyslím si,tam to končí a viac tomu moje myšlienky nejak nerozvijam,nesmerujem ...
O to viac ma mrzí názor,že matky s legínami sú niečo menej,nejaký otras ....

Ale áno, poznám jednu "známu" .100% oblečená pri malom dieťati.ale neschopná samostatného provozu,nie len starať sa o dieťa.Hystricke zachvaty, strach,keď len dieťa zakaskalo či málo soplik. a hneď babka nabehla ako helikoptéra ..
Nie! Ženy, matky nedefinuje to,čo má oblečené ak by to niekto zle pochopil aj z mojej strany
Ale podľa výzoru netreba súdiť.ani skrz nejakého "(ne)vkusu...

Mám rada legíny.nosim s nejakou tunikou alebo aj bez,podľa toho ake sú....ale tie "hrubšie " sú asi jeggins-podobne nohaviciamen elastickée..)
Neviem,nezaoberám sa tým,čo je módne a čo nie.
Zaoberáme sa tým,čo je mi pohodlné.a u mňa je to vždy športovejšia móda ..
Necítim sa niečo menej,ak si dám niekedy legíny.
A teraz v tom chladnejšom období, nenosím žiadne tenučké nohavice.
Naozaj ta žena mala priesvitne legíny?
Zamrzla by som aj keď nemrzne ešte

kp7333
8. okt 2024

@fantaghiro21 leginy na sport su ok rovnako ako teplaky. ale dnes predo mnou nastupovala do autobusu dievcina v saku a tenkych ciernych leginach (nie kozenkovych). Naozaj ta kombinacia kratkeho saka a legin vyzerala divne. Nehovoriac o tom, ze to sako sa jej pri nastupovani vyhrnulo a ja som mala vyhlad priamo na jej zadok v obtiahnutych tenkych leginach, pod ktorymi sa crtali nohavicky. Naozaj to vyzeralo, ze si suknu zabudla obliect. Spredu som ju radsej nestudovala.

judar
8. okt 2024

Ja zvyknem upozornovat ludi hlavne deti ked okolo nich prejdem a nahodou si vsimnem ze maju snurky na topankach rozviazane lebo rozbit si hubu to je o inom....ale to ze niektore "vykrmenejsie" zenske maju takuto odvahu tak budiz skor sa nad tym pousmejem ked vidim ako fakt huspeninova celulitida presvita a natrasa sa v leginach a este ktomu ked je to zaklincovane vselijakymi cipkovanymi tangacmi hlavne takymi co vyzeraju vzadu ako motylie kridla a este aj v kriklavych farbach a taketo nieco presvita na takych velkych zadkoch tak akoze sa divim ze taki ludia nemaju ani stipku hanby.....mesiac dozadu som v autobuse videla zenu co mala tak velky zadok ze sedela cez dve kresla a samozrejme leginy a v nich ta koza doslova pokrcena natrasajuca sa a kriklavo zlte tancace presvitajuce cez tie cierne leginy....ta mala zjavne aj vlastne zdravie v pazi

michaela789
8. okt 2024

Ja som sa dlho tak nepobavila ako na tejto diskusii 😂😂😂😂😂😂😂😂😂😂
Legíny nosím často a rada, najmä okolo domu. Keď už idem vybehnúť niekam, tak sa trikrát muža opýtam na DENNOM svetle či mi čosi vidno... A keby som sa aj neopýtala, isto by mi povedal, má oči a vidí... Takže myslím, že aj pani o tom dobre vedela. Neexistuje aby si to chlap nevšimol...

fantaghiro21
8. okt 2024

@kp7333 ono vieš...
Pred nejakym časom som šla do nemocnice.Pred nemocnicou mini pešia zóna,kráčala som si a oproti mne pani v návlekoch
Absolútne neviem,čo mala oblečené.len tie návleky...
Oslovila som ju,upozornila som ju a ona mi veľmi poďakovala,zabudla si ich dať dole,lebo utekala na autobus....okolo nej sa vyfintene primadony chichunali a robili si posmešky....ani jeden z tých,čo sa nachádzali okolo,ju na návleky neupozornil....ale posmešky robiť ,to ano....
Kritizovať,to áno.
Ale vtedy,keď by trebalo naozaj upozorniť,to niee...
Ja uprednostňuje oblečenie, ktoré naozaj zakryje a nie ešte viac ukáže...
Ja mám problém si dať suknu či šaty kratšie,než kolená...
Keď je niekto taký a chodí skôr vyzlečený ako obleceny,budis .
Deťom viem vysvetliť,ze sa to nenosí ,neslusi, nepatrí a v konecnom dôsledku by aj prechladli (napr nejaké holopupky)

V dnešnej dobe ľudia strašne radi riešia iných v tom negatívnom zmysle,smere.aby sa cítili lepšie ,že sú niečo viac
.
Ale ako často len tak zastavia nejaku pani,slečnu a pochvália ako sa krásne obliekla?aký má krásny kabát,nohavice? účes?
Asi nikdy....
Prečo len to negatívne?

Ja neriešim.snazim sa byť vnímava,ak by niekto odpadol,podať prvú pomoc,alebo v prípade návlekou
Ale čo má kto oblecene neriešim,a ak aj náhodou niekto išiel okolo skôr vyzlečený ako obleceny a môj zrak to neobišlo,pomyslím si,a tým to končí.zabudnem na toho človeka v momente,ako som ho spoznala(videla)
Nerozvijam nejaké myšlienky a o to viac nemám potreby o tom písať témy na mamickovskych portáloch...

milos81
11. okt 2024

V lete úplne bežný jav, keď ide na ostro, vidno veľakrát aj to čo má vpredu, nie len vzadu, nechápem čo tým, že ju upozorníš na to, čo sama vie chceš dosiahnuť ?

sashulla
11. okt 2024

Vám tu prášì? Nie ze nevhodne, ale absolútne je vás do toho nic aj keby mala kybel na hlave . Ešte by som pochopila situáciu, žena zene ak napr ma zle zapravenu sukňu po toalete ale toto ? ? ?

Strana
z4