icon

Kde končia nepredané veci zo second handov?

11. jún 2025

Ahojte, ak niekto vie tak napíše, že kde končia nepredané veci zo sekáča? Dnes som si zopár kúskov kúpila a tak mi napadla táto otázka. 🤔

vanilkovazmrzka
11. jún 2025

Na celosvetovej skladke odpadu - v afrike..

autor
11. jún 2025
@vanilkovazmrzka

Na celosvetovej skladke odpadu - v afrike..

@vanilkovazmrzka žiadna ďalšia recyklácia? Zaujímavé

vanilkovazmrzka
11. jún 2025

Je za tym ovela rozsiahlejsi retazec, to uz to oblecenie v sekaci je niekde na pol ceste medzi obchodom a odpadom, ale drviva vacsina skonci aj tak na skladke. Pogoogli nejake podcasty od natalie pazickej a este jednej baby, isto maju aj tuto temu spracovanu

vanilkovazmrzka
11. jún 2025

Fasion session

sweet20
11. jún 2025

Mne sa paci REZKE v Kosiciach... daj si do googlu... je to skvele
.. presne preto aby to nekoncilo kade tade

lenkike
11. jún 2025

Ja som sa na to pýtala priamo predavačky a povedala mi, že nepredané veci sa balia a posielajú do iného sekáča, keďže majú viacero predajní, čo sa nepredá v jednej, môže sa predať inde. Ale neviem, čo robia s tým, čo sa nepredá dlhšie, donekonečna to posúvať ďalej nemôžu 😅🤷

luxus10
11. jún 2025

aj nabytkarskym firmam do gaucov to davaju...a mozno s tym niekto aj kuri...kto vie...

midka
11. jún 2025

Známy dával vždy na konci mesiaca 1--2 vrecia do autoservisu na handry

crazy_lazy
12. jún 2025

Manžel kupuje do autoservisu chalanom handry na utieranie. A to sú plné vrecia nastrihanych šiat. Tak myslím si, že to budú také nejaké zo sekacov.

jananovotna88
12. jún 2025

Skládka v Chile.... napr.
Čitala som.o Strednej Afrike, kde sú veľké bavlnikové plantáže, žiadne Eko, bio , ale pesticídy natvrdo. Oblečenie sa do tých krajín dostáva, len ako humanitárna pomoc.
Zaráža ma, že okrem bavlny sa v niektorých krajinách pestujú aj čerstvé rezané kvety, v jednom reťazci som pozerala krajinu pôvodu, bola tam Keňa. Pýtala som sa čo sa stane s tým čo nepredali. Vraj vyhodia do kontajnera.
Zaráža ma, že dokážu dopestovať bavlnu, kvety a koľko iných blbostí, ktoré v Európe sú len spotrebiteľský rozmar a sami nemajú čo do huby.

lenkike
12. jún 2025

Presne preto nakupujem, čo sa dá, v sekáči alebo cez bazár, lebo nechcem prispievať k tým tonám zbytočného odpadu 😕 fast fashion je hrozný neduh dnešnej doby, pre ktorý mnohí ľudia aj naša Zem 😕

ekira1
14. jún 2025
@crazy_lazy

Manžel kupuje do autoservisu chalanom handry na utieranie. A to sú plné vrecia nastrihanych šiat. Tak myslím si, že to budú také nejaké zo sekacov.

@crazy_lazy tie nastrihané handry sú I z kontajnerov na textil čo sú po dedinách, mestách. Oni si to preberú, lepšie ide na predaj, horšie na handry.