Koľko oblečenia stačí na kapsulový šatník?
Koľko a akého oblečenia máte,ak máte kapsulovy šatník? Aké farby,aký typ oblečenia, čo nosite? Hľadám inšpirácie, ja sa vôbec neviem obliekat a zladit. Vždy kúpim nejakú blbosť, čo mi k ničomu nepasuje a stojí v skrini. Pozerala som pár videí na YouTube a tam z par kúskov nádherne žena zladená a perfektne oblečená na niekoľko dní...
@dskjhfdlkdjhl ja mam taky vizualny dojem zo socialnych sieti a youtuberiek ktore sa tejto teme venuju ze presne o to im ide :D cierna, biela, siva, bezova lebo sak farbu si daju na pery. mozno ale mam len zle nastaveny algoritmus 😄
@haraburdova a aké farby nosis teraz? Ja mám prirodzene rada čiernu, sivú, kaki, tmavomodru. Odjakživa som siahala po nich. Len už mám 40 rokov a nejako by dom chcela pridať viac farieb do šatníka, len naozaj netuším,ktoré sa k sebe hodia a ktoré nie. Chcem postupne, keď mi bude treba, nieže teraz sa vyberiem na nákupy a beriem nové farby...ale postupne dokupovať hnedú a béžovú... Takisto kabelky...vždy som mala iba čierne... Teraz sa mi žiadajú nejaké iné farby...ale zas pozerám len čiernu alebo hnedú... Napr takú červenú fi neviem predstaviť mať... K čomu? Moc výrazná, moc nápadná...
@dskjhfdlkdjhl áno, majú tam byť farby,ktoré máš rád a pristanú ti a nosis ich. Ale tak napr páči sa mi červené tričko, zelené nohavice napr... Ale idú také farby k sebe? Asi nie.a keď nákupom všetko čo sa mi páči,skončím ako predtým,že nič nemôžem s ničím kombinovat
@dskjhfdlkdjhl pri kapsulovom satniku mas veci vacsinou v neutralnych farbach ako je cierna, seda, biela, hneda, bezova. Tam nemas ziadne vyrazne farby ani vzory. O tom to je, ze neutralny satnik, ktory nevyjde z mody a veci nosis roky.
Co tak priniest nejaku novu farbu hlavne na vrchne oblecenie - tricka, bluzky, k tomu nejake nueutalne nohavice, neutralnejsie farby svetrov a bund a mas tam aj farby, pritom nebudes musiet velmi rozmyslat co s tym. Len treba si dat pozor aka farba sa ti hodi k pleti. Ked si to urcis, uz budes vediet po com siahat
@matkav21 no blúzky košele vôbec nenosím... Teraz rozmýšľam nad novou kabelkou. Nechcem čiernu. Chcem trošku iný farbu a dopracovaka som sa k týmto dvom farbám a neviem sa rozhodnúť... Alebo nejakú konakovu...ale to zas neviem takú nájsť čo sa mi páči...čo hovoríte na tieto dve? Ktorú by ste si vybrali?
Ved nemusis kosele, bluzky, to som dala len priklad, mozu to byt tricka, rolaky a podobne. K neutralnym nohaviciam tam kludne vies dat nejaku farbu. Co sa tyka kabeliek, hneda sa vacsinou da pekne doladit. Ta konakova je pekna, ale uz je to vyraznejsi oddtien, bezova alebo taky iny odtien hnedej je za mna viac neutralna. Avsak treba si pozriet svoje oblecenie, topanky a porozmyslat co by sa ti k tomu naozaj hodilo.
@matkav21 ďakujem. No tento rok som si kúpila na leto žlte topánky, teda veľmi rada ich nosím,nemám nič žlté ale celkom mi to oživilo tie mdlé farby. A teraz na jeseň/zimu som si kúpila tiež také tmavokonakove... Tiež sa cítim tak živšie vďaka tomu a teraz by som chcela už viac fariem,ale stále len v takých neutrálnych farbách,Max ešte zelenú...lebo ja nemám rada také veľmi výrazné farby a napr biele nemám tiež nic
@muchotrafka298 Kapsulovy satnik vobec nemusi byt v neutralnych farbach, to je casty mytus. Pointa kapsuloveho satnika je, aby bolo (takmer) vsetko so vsetkym kombinovatelne, cize farby v nom kludne mozu byt, ak spolu budu ladit. Aj na Youtube uz najdes xy videi, ako si vytvorit kapsulovy satnik s farbami 🙂
@dskjhfdlkdjhl Chapala si to spravne 🙂
ked sa tak pozriem do satnika, prevlada mi tam cervena a tmavo modra. mam aj zelene nohavice, k nim nosim hnede zvrsky, modru suknu aj nohavice, k tomu nosim cervene tricka, modru s hnedou, ruzovu a hnedu, cervenu a bielu. Nechodim ako papagaj, aj ked to tak asi znie 😄 Kabelku mam tiez hnedu ale nosim ju len vynimocne lebo som skor ruksakova, lebo je mi to praktickejsie. Mam 31 rokov.
@haraburdova ale nie, keď som si to predstavila, tak ako si to opísala,tak tie farby k sebe idú... A hnedú kabelku máš aký odtieň? Svetlo či tmavý?
ved ale rifle, tricko a kardigan, je najkombinovatelnejsia "kombinacia" v halde farieb, nikde nie je pisane, ze musis mat nudu v 3farbach a ani to, ze musis mat prave 5 triciek. Podla postavy a toho co ti pristane si treba vybrat spodok/vrch a kopa veci je spolu kombinovatelnych.
To ci sa to niekomu bude pacit a ci nie je vec "vkusu" a ja by som absolutne nevedela odhadnut kto ma kapsulovy satnik pohladom na cloveka na ulici... detto som nevidela, aby sa kolegovia riesili, kovli tomu ze Eva nosi dookola 2nohavice a jednu suknu a kombinuje to s xy vrchmi.
@stanzi ja som nikdy ine nevidela, iba neutralne farby. Kolegyna co ma kapsulovy satnik nosi tiez len take.
Som rada, ze aspon s jednou z vas som sa zhodla. Tak ja uz len tolko-hlavne treba nakupovat s rozumom a je uplne jedno, ako si to nazvete. Clovek nemusi mat vsetko v neutralnych farbach, obzvlast, ak sa mu nepacia, ci nehodia. Dolezite je, mat v skrini to, co viem skombinovat, co sa mi hodi a v com sa citim dobre-ak jedno z tohto neplati, tak je to spatne.
Autorka-este k tej zelenej a cervenej-zober si kvety na luke a pochopis, ze niektore cervene a zelene k sebe pasuju. Niektore nie, takze treba to kupovat naraz a prilozit k sebe😉
To aké farby použiješ je vecou vkusu a farebnej typologie.
Keď si do Google zadas napríklad žltú farbu, bude tam kopec rôznych odtieňov, ktoré sa budú líšiť sytostou a farebnou teplotou. Preto niektoré odtiene rovnakej farby sa k sebe hodia a niektoré nie... ( Viď teória farieb)
Ďakujem žienky za rady
Kukni profil eliska_vydrova možno ťa to osloví https://www.elpahandmade.sk/product/predpredaj-...
@autor taka tavia hneda semisova hobo bag od arket 🙂
@autor Či ti pôjdu červená a zelená spolu závisí od toho aký odtieň majú. Ak skombinuješ nejakú vyblednutu zltozelenu khaki s krikľavo malinovočervenou tak sa to spolu pobije... Najjednoduchšie je kombinovať farbu s neutrálnou farbou napríklad červená a čierna, tyrkysová a biela a pod...( Tak to viac schovás, hoci aj tam sa to nemusí úplne podariť)
Samozrejme ja rada nosím aj červenú paprikovu s neutrálnou olivovou, dá sa to ale musia mať rovnaké vlastnosti...mne to kombinovanie uľahčilo práve poznanie teórie farieb a určenie môjho farebného typu...
Ja som to vzdala. Vkuse som mala záchvat a vyhodila pol šatníka a nakoniec som naskreckovala ďalšie... A v podstate ja nenosím vkuse to isté a obliekam sa podľa nálady takže na mňa žiaľ neplatí 😁😬 som typická žena ,ktorá má toho fakt veľa a aj keď ma to občas štve a nenakupujem bezhlavo ono sa to za tie roky fakt nakopi.
@benit tak to mam aj ja vyriesene. Nosim saty, mam ich fakt vela, teraz na zimu hrubsie, svetrove. Hrubsie pancuchy, kabat a je to. Saty vzdy vyzeraju dobre a netreba ich kombinovat. Iba vo volnom case nosim teplakove supravy a tricka
@barbie2023 Tiež som to vzdala.
Aj keď si stojím za názorom že kapsulovy šatník o 30-40 kusoch v ktorom kolvek ročnom období je taky icos textilného priemyslu, páčila sa mi predstava že ktorékoľvek nahodne zo skrine vybrané kusy k sebe budú pasovať.
Žiaľ na to nemám postavu, k užším nohaviciam/sukni musí byť voľnejší top a naopak.
Napríklad vyberiem pulóver a troje nohavice:
Všetky 4 kusy sú moja veľkosť a sedia (netreba sa do nich pchať obuvakom ani neveju vo vetre ako vlajka).
Strihovo, materiálovo a farebne sa k sebe tiež hodia.
Idem skúšať.
A nastáva kameň úrazu 😂
Pulóver s prvými gatami vyzerá super.
S druhými gatami je to ok aj keď nie úplne ono.
V kombinácii s tretími gatami vyzerám z nejakého dôvodu ako almara 🙈
Čo si všímam po uliciach, väčšina ľudí má jemne asymetricku postavu.
Skutočný kapsulovy šatník môže mať človek s dokonalou postavou alebo taký čo má módu a estetiku totálne na háku 😂
Odporucam sledovat Mirku Dobis na insta ale ma aj stranku a tam vysvetluje tiez zaklady.Ma na to aj online kurz,ale ten aom neabsolvovala.
Mam veci v 1 skrini 1.5*1m plus 1 suflik.
Dva krat v roku prehodim do/z vakuovych vriec bundy, šaly, a šaty teple vs. Letne.
Kapsulovy satnik je pre mna absolutny top. Nikdy nestojim pred skrinou ze nemam co na seba. Neminam peniaze na oblecenie.
Samozrejme podla hobby treba pridat, ale to je mimo bezneho oblecka. Lyzujem, jazdim na koni, chodim na vodu v neoprene... Tam treba speci.
A jasne, nekupila som si naraz celu sedu 😂 vyhodila som vsetko nenosene/nenositelne, kupila 3 veci a hotovo
@ms_green pravda, az na tu blbost ze kapsulovy satnik mas kupit u jednej znacky… to mas odkial? ja ho mam vyskladany zo sekaca… tam nejde absolutne o znacku, ide o to mat veci nakupene tak, ze vsetko so vsetkym pasuje.. Ja som mala niekedy ten problem, ze som si kupila vzdy nieco co sa mi sice pacilo, ale bolo to velmi jedinecne/vyrazne/vintage alebo hocijakym sposobom to bolo unikatne ( prevazne sekac) ale ked som prisla domov a dala dokopy suknu a tricko alebo nohavice a tricko, vyzeralo to hrozne, lebo tie veci vyzerali dobre len osamote. Ked som prisla nato ako to robit, zacala som kupovat veci neutralnych farieb a strihov a skor sa zameriavam na material. Vlna, ľan, pravá koža, kašmír, … a nehovorim ze pasuje uplne vsetko s uplne vsetkym, ale je to omnoho jednoduchsie skombinovat a je toho omnoho menej.

@haraburdova Mozno sa mylim, ale vzdy som mala predstavu, ze kapsulovy satnik nie je o tom, aby tam boli tie farby, ktore spominas, ale take, ktore dotycny clovek ma rad, ladia spolu a hodia sa mu. Ale mozno som to doteraz zle chapala😉