icon

Koľko peňazí ročne míňate na oblečenie?

Včera o 20:42

Robím si domáce účtovníctvo a ostala som zhrozená. Žijem sama s dcérou a tento rok sme minuli na oblečenie a obuv pre nás dve 1200€. Vôbec som nemyslela, že je to až toľko. Koľko ste minuli vy? Asi si idem dať výzvu kupovať tento rok čo najmenej oblečenia, resp najlepšie ziadne. A to sa teda nepovažujem za nejakú nákupnú maniačku. Som zo seba v šoku.

rozculena
Včera o 22:28
@anonym_autor

@rozculena to je môj sen..a čo si si kúpila?

@anonym_autor som to spočítala a bude to asi trochu viac,tak do 300. 1x letné nohavice,3x tričká,2x letné niečo ako plátenky,2x tenisky, prechodná bunda,spodné prádlo.Nenakupujem v značkových obchodoch,obuv je z Deichmanu,ostatné z malého obchodu u nás.
Obuv som nemala žiadnu,tak preto tak veľa.

anonym_5c4cf5
Včera o 22:35

Tak my sme sa určite zmestili do takých 600 eur 3.ja

anonym_3b018b
Včera o 22:35

Vela. Ale kupujem kvalitné veci a topánky. Kludne aj cez 3k.

alex49
Včera o 22:42

100€? 😁 Netuším, nepribrala som ani neschudla, štýl nám rovnaký. Veci nosím, kým sa nerozpadnu ľudovo povedané. Niektoré domáce tričká a tepláky majú možno aj 10 rokov.

anonym_4e712b
Včera o 22:44

IB mi nedovolí robiť screenshot, ale suma je do 600€ na nás štyroch sa s darčekmi na Vianoce. Ale bez toho čo si moje puberťácky kúpili si sami pre seba. Napr tento rok som si žiadnu obuv pre seba nekúpila iba tenisky na telesnú a mužovi papuce. On dostáva v práci pravidelne zimnú a letnú obuv aj oblečenie (bundu,sveter,košeľu, nohavice, rukavice, čiapku, vestu a pod)

anonym_90bb2b
Včera o 23:03

@anonym_autor No tak musis byt na vysokej zivotnej urovni, Ja zasadne chodim len uz len velmi malo do sekacov, Uz mam plne skrine takmer vsetkeho V sekacoch sa snazim kupovat zasadne nove veci vsak ,niektore maju este aj visacky,.Z normalneho obchodu si kupujem len silonky, a spodne pradlo,,a to som tiez na dobrej ( nehovorim na vysokej,, ale dobrej socialnej urovni ),ale ja sa snazim pomahat (,,samozrejme si aj 3X overim ) chudobnym krajinam cez misijne spolocnosti..Ale pozor, je aj vela podvodnikov,ktori sa mozu vydavat ako dobrodinci.. Ked neboli sekace, tak vtedy zase po bazaroch.. Toto ma naucili moji rodicia,tak mi to aj ostalo, Ale este ked som bola slobodna, mam kopec aj znackovych veci, este z mladosti za slobodna aj ,daroovanych, Teraz sa to nosi znova.A som rada,ze somsi to odlozila ,niektore kusky su prava koza ,bavlna, alebo prave platno,,

anonym_5e4324
Včera o 23:06
@luccija

@anonym_5e4324 aká to je aplikácia?
@anonym_autor tak, ale v pomere k príjmu to nie je tak strašne nie?Kupujem oveľa menej ako som kupovala pred 3-4r. Pribrala som a nemám chuť nakupovať.Ale sumu vôbec neviem

@luccija správca financií (obrázok s bielou mačkou)

letfenixa
Dnes o 01:01

Určite som minula viac, a to veľa kupujem z druhej ruky.

autor
Dnes o 02:53
@rozculena

@anonym_autor som to spočítala a bude to asi trochu viac,tak do 300. 1x letné nohavice,3x tričká,2x letné niečo ako plátenky,2x tenisky, prechodná bunda,spodné prádlo.Nenakupujem v značkových obchodoch,obuv je z Deichmanu,ostatné z malého obchodu u nás.
Obuv som nemala žiadnu,tak preto tak veľa.

@rozculena tak ja mám tiež len jedny šľapky a sandále na leto, jedny letné tenisky, jedny prechodné a dvojo zimné. Tiež úplné minimum...

autor
Dnes o 02:56
@anonym_90bb2b

@anonym_autor No tak musis byt na vysokej zivotnej urovni, Ja zasadne chodim len uz len velmi malo do sekacov, Uz mam plne skrine takmer vsetkeho V sekacoch sa snazim kupovat zasadne nove veci vsak ,niektore maju este aj visacky,.Z normalneho obchodu si kupujem len silonky, a spodne pradlo,,a to som tiez na dobrej ( nehovorim na vysokej,, ale dobrej socialnej urovni ),ale ja sa snazim pomahat (,,samozrejme si aj 3X overim ) chudobnym krajinam cez misijne spolocnosti..Ale pozor, je aj vela podvodnikov,ktori sa mozu vydavat ako dobrodinci.. Ked neboli sekace, tak vtedy zase po bazaroch.. Toto ma naucili moji rodicia,tak mi to aj ostalo, Ale este ked som bola slobodna, mam kopec aj znackovych veci, este z mladosti za slobodna aj ,daroovanych, Teraz sa to nosi znova.A som rada,ze somsi to odlozila ,niektore kusky su prava koza ,bavlna, alebo prave platno,,

@anonym_90bb2b práveže žijem z jedného platu. Ale napr potrebovala som nejaké kardigany do práce... Mala som len dva. Nič nemôžem nájsť v obchodoch, všetko krátke a široké. Tak som skúsila objednať z Witt, mali tam dlhšie po zadok... Na skúšku som vzala štyri,že reku vrátim. Ale všetky mi sadli,hoci boli rozdiel e veľkosti. Tak som si ich nechala. Vyšli ma128€. Nikdy by som za štyri svetre toľko nedala, akd boli za prvé sa bavlnou a za druhé fakt dĺžka, aká mi vyhovuje. Tak reku čert to ber.

autor
Dnes o 02:58
@saxana000

4.tricka 2 podprsenky jedny tenisky a troje leginy pre seba.viac prisambohu nie. Deti to uz asi nepocitam co im treba tak kupim.ale tiez to nie su horibilne sumy.tenisky topanky vybavime v deichmane alebo v tescu. A oblecenie si posuvame medzi sebou s babami alebo pozrem vypredaje ked su alebo bazar. Odkedy mam susicku zredukovala som detom aj sebe skrine na minimum.. radsej menej a tocime dokola.

@saxana000 tiež mám sušičku. Robím dookola pár čiernych tričiek, pár kardiganov a dvojo riflí. Ešte jedny by sa mi zišli, aké nemôžem žiadne nájsť. V lete dom pokúsila nejaké sukne do práce, to bola tiež nevyhnutnosť. Ale aj tak som ostala v šoku z tej ceny.

autor
Dnes o 03:00
@anonym_4e712b

IB mi nedovolí robiť screenshot, ale suma je do 600€ na nás štyroch sa s darčekmi na Vianoce. Ale bez toho čo si moje puberťácky kúpili si sami pre seba. Napr tento rok som si žiadnu obuv pre seba nekúpila iba tenisky na telesnú a mužovi papuce. On dostáva v práci pravidelne zimnú a letnú obuv aj oblečenie (bundu,sveter,košeľu, nohavice, rukavice, čiapku, vestu a pod)

@anonym_4e712b parádna suma. Tento rok mám výzvu kupovať čo najmenej. Všetkého. Bodka. 🤣

anonym_5bca22
Dnes o 05:40

Na oblečenie a obuv som len ja sama minula 1500 eur, a to som skoro nič nekupovala.

andrejka1974
Dnes o 06:14

@anonym_autor ja miniem tak do 150 EUR za osobu často aj menej

anonym_58cfd5
Dnes o 06:28

U nas tie vela a to sa snazim aj predat nejake veci, aj na bazare kupit.. tie topanky, to je nieco strasne pri 2 mensich detoch.. 2x rocne papuce, jar tenisky, celorocne nejake univerzalne, gumaky, leto sandale, platenky, jesen tenisky dufam, ze budu ok, clenkove a zateplene gumaky, ktore dufam vydrzia aj jar, zima zimne a snehule..

martinadomianova
Dnes o 07:02

@anonym_autor tento rok som neminula nič.

zuzubb007
Dnes o 07:09

@anonym_autor však podľa mňa normálna suma nato, že dieťaťa nonstop rastie treba bežne za rok tenisky, tenisky na telesnú, prezývky, šľapky na pláž prechodnú obuv, zimnú obuv u nás dvakrát ročne všetko, keďže extrémne rastie noha aj výška, len toto koľko stojí a ešte si nezačala kupovať veľké veci ako lyžiarske súpravy a podobne podľa mňa je to nízka suma pre dve osoby, však len pre dospelého čižmy a bunda stoja 200 eur a to si nič nekúpila

autor
Dnes o 07:27
@zuzubb007

@anonym_autor však podľa mňa normálna suma nato, že dieťaťa nonstop rastie treba bežne za rok tenisky, tenisky na telesnú, prezývky, šľapky na pláž prechodnú obuv, zimnú obuv u nás dvakrát ročne všetko, keďže extrémne rastie noha aj výška, len toto koľko stojí a ešte si nezačala kupovať veľké veci ako lyžiarske súpravy a podobne podľa mňa je to nízka suma pre dve osoby, však len pre dospelého čižmy a bunda stoja 200 eur a to si nič nekúpila

@zuzubb007 dcéra už toľko nerastie, má 14 rokov

anonym_9476f5
Dnes o 07:31

@anonym_autor tlieskam! Je to malo. Môj muž ma ročne za 600€ iba hodinky 🫣

anonym_6b16d8
Dnes o 07:41

Ja to radsej neratam. 🙈Ale tiez si musim dat zavazok, ze radsej 2-3 veci, ale len kvalitne. Len tie topanky to vzdy "dozenu". Tento rok som si kupila 3 cizmy, jedny do snehu, jedny s nizkym a jedny s vyssim opatkom vsetky potrebujem, nakolko som si minuly rok ziadne nekupila a pozicia mi nedovoli v osuchanych chodit, tak to mozem rozpocitat na 2 roky. Nie? A nove oblecenie, lebo som pribrala.😬. A k tomu po xy rokoch nove lyziarky a lyze, ale to nie je oblecenie, ci? 😵‍💫 idem instalovat app s 🐈‍⬛ 🤣

sense
Dnes o 07:45

Neviem koľko presne ale určite dosť, keďže dcéra sa vytiahla, noha sa zväčšila z 37 na 39. A zo 162cm ma 170. Oblečenie jej kupujem v bežných obchodoch ako c&a, h&m. Topánky si už vyššia položka ale obuv musí byť kvalitna. Pre seba ani moc nie, resp podľa toho čo treba. Z nákupnej mánie "som už vyrástla"

valria
Dnes o 08:09

@anonym_autor Netuším, nerátam, ale nie sme príliš na značky, ani na fast fashion, skôr obľubujem outlet a občas aj sekáč so super kvalitou a cenami a podľa možnosti využívam zľavy, akcie.

procrastique
Dnes o 08:32

Bude to závratná čiastka, radšej nechcem vedieť. Kupujem veľa slowfashion, kupujem slovenské značky ako vtačatko pripadne sa zameriavam na hodváb, kašmír, merino atd atd a to hneď naskáče do závratných súm aj bez toho, aby mi pribudlo nekonečno kúskov.

anonym_bdbd13
Dnes o 08:38

Mam rastuce dieta, takze viac … ale snazim sa zredukovat, co sa da na sekac. Pre mna tiez … ale velmi som zredukovala ..davam si vyzvu od buduceho roka aj ked viem, ze hneh ako pride Jar budem kupovat kozene tenisky - aj ked kupujem kvalitne, proste po roku su otras (nosim ich kazdy den) … inak okrem basics (spodne pradlo, ponozky, basic tricko) vobec nic

simsalabim
Dnes o 08:47

Velmi vela. Radsej to nepocitam. Dost som musela vymenit a doplnit satnik, komplet od spodneho pradla po bundy. A dcere aj manzelovi tiez stale daco treba. Ale buduci rok planujem pre seba minimum, urcite take deruce sa veci ako ponozky a pancuchy, mozno sako, inak asi nepotrebujem uz nic, veci mam uz dost.

eskop
Dnes o 08:52

@anonym_autor to máte 100na mesiac. Podľa mňa je to ok, podľa toho aj koľko rokov má dcéra. Ja mám skoro 5rocnu a to od októbra čo som jej kúpila zimné topánky jej už o dve čísla narástla noha, ja miniem tiež cca 100mesacne pre nás na oblečenie ale keď ide leto a treba nakúpiť sandále, šľapky,plavky atď tak miniem aj 200e naraz. A potom zas zima-cizmy,snehule, overal, vetrovka atď.. a tiež v septembri keď ide do škôlky, gumáky,papuče atď..

margotka17
Dnes o 09:33

@anonym_autor veď to nie je až tak veľa pre dve baby. Nie o na jar, niečo na leto, niečo na jeseň a zimné veci. Medzi tým spodné prádlo, ponožky a už si na 500-600 € na osobu. Máš nakúpené, možno budúci rok minutes oveľa menej. Dieťa rastie, jej musíš vždy niečo dokúpiť.

anonym_22675d
Dnes o 09:40

Neviem presne ale vela nie, my dvaja dospely sme si tento rok kupili akurat tak topanky na zimu. Najviac satime syna ale vela veci si kupi aj sam, to bude mozno 300€ za rok

anonym_c4736b
Dnes o 09:55
@anonym_5e4324

@luccija správca financií (obrázok s bielou mačkou)

@anonym_5e4324 vie to načítať QR kód z bločku a automaticky zapísať, alebo všetko ručne prepisuješ podľa bločkov?

anonym_c4736b
Autor odpoveď zmazal