icon

Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?

3. dec 2025

Baby budeme mať vo firme vianočný večierok a ja neviem čo si na seba hodiť 🙈 zo všetkých šiat čo mám som si vybrala tieto tri. Naj riešenie bude asi to čierne že? Nebudú tie dve moc svetlé letné na večierok? Ďakujem vám

Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?
anonym_8c709b
3. dec 2025

@anonym_autor strasne si tvrdohlava. Ked mas takyto nazor na obliekanie, neviem, preco pytas radu. Ja ti poviem za seba. Postavu mam velmi neidealnu, je to vidiet na prvy pohlad. Na ziadne formalne akcie dobrovolne nechodim, mam rada vsetko neformalne. Napriek tomu mam v skrini dokonca dve slusne cierne sukne, dvoje slusne cierne nohavice, dve bluzky a jedny lodicky na mini opatku. Dokonca aj dvoje slusne saty. Vsetko som to mala na sebe maximalne po dvakrat, ale napriek tomu by ma hanba fackovala, aby som nebola pripravena na nejaku oficialnu akciu. Vobec nemusis byt holandska ani ina kralovna, ale proste ked nechces byt buran, tak k tomu patri aj slusny styl obliekania. A vobec to nemusi byt podujatie typu vecierok, svadba, o tom sa hadam ani nebavime. Ale fakt staci pohovor, nejaka vaznejsia porada, slusne posedenie. Nehovor mi, ze nikdy v zivote sa nepotrebujes obliect slusne a formalnejsie. Takze tvoje tvrdohlave odmietanie svedci nieco o tebe a o tvojej ucte k ludom, ktori ta na danu udalost pozvali, a nie o prispievatelkach na MK, ktore ti tu hovoria pravdu.

anonym_816a82
3. dec 2025

No kľudne sa urážaj,ale za mňa je faux pas prísť na vianočný večierok v letných šatách.aj keď je to len malá firma,koná sa vo firme a pod..nejaky dress code treba dodržať aj keď nieje presne určený

anonym_8c709b
3. dec 2025

@anonym_autor a este jeden postreh. Mali sme na vysokej profesora, stara skola, uz vtedy mal tak 150 rokov, ktory cloveka na ustnu skusku ani nepustil, ak chalani nemali aspon koselu s kravatou, ak uz nie oblek, a dievcata slusne nohavice/suknu a bluzku. Proste sa s tebou nebavil, vysoka skola ma urcitu vaznost a si na nej dobrovolne. Doteraz si pamatam, ako som sa v januari, vonku minus 5, skola nevykurena, na vecku do tej slusnej bluzky prezliekala z tych teplych svetrov. Ale aj vdaka tomu nepridem na pohreb blizkej osoby v leginach. Tebe takato lekcia asi chyba.

anonym_5a22ed
3. dec 2025
@anonym_autor

Nebude to večierok na úrovni nejakých podnikateľov či na úrovni odovzdávania oskarov.
Je to malá firma s ca 30 zamestnancami, prevažne žien z toho 4 muži. Ani nie sme nejaká podnikateľská či kancelárska firma.
Zrušením nás automaticky prebrala iná firma takže u nich pokračujeme automaticky ďalej a v služobnom oblečení. Takže toto riešiť nemusím čo si každý deň oblečiem do práce a doma nie som žiadna holandská princezná aby som varila, sedela, upratovala v princeznovských šatách. Doma mám jednoducho buď tepláky alebo legíny.
Čo sa týka pohreb naposledy som bola pred 10 či 11 rokmi a to bolo v zime takže čierne teplé legíny, čižmy a čierny kabát, na pohreb nechodím každému len najbližšiemu rodinnému príslušníkovi.
Také veci ako sako, klasické čierne nohavice, lodičky, mokasiny atd atd nie je to môj štýl obliekania sa a keď sa ja v takejto spoločnosti či prostredí nepohybujem tak mi tie veci doma budú na tri veci.
Ako som už písala ja na takéto večierky nechodievam, som ani nechodievala tak som to riešiť nemusela a ani v budúcnosti nebudem. Dôvod prečo začo už nechajte na mňa.
Ďalej nie každý máme ideálnu postavu, koľke z vás máte tú ideálnu postavu? A vôbec čo je to ideálna postava? Nesúdte ak osobu nepoznáte. Nechápem prečo musia ľudia hneď sa obúvať do druhej. Ale jedno, v poriadku. Veď to je také typické mk-čkovské nie?
Tým ktorým poradili ďakujem veľmi pekne.

@anonym_autor myslim si ze zbytocne podrazdene reagujes na uprimne rady ktore ti tu zeny chcu dat. ale aby som odpovedala na tvoju otazku, tak z tych troch prve cierne. chapem ze to nie je vecierok podnikatelov ale teda aby sa podaval parok so zemlou, tak to je trapas. ja tiez nevymetam vecierky ani podobne akcie ale mam v skrini male čierne saty z reservedu vo vypredaji za 10eur a uz sa mi viackrat hodili. dobre ti zeny radia, obstaraj si aspon 1 univerzalne saty, nemusia byt cierne, kludne modre, šede, bordove, budu sa ti hodit. ak ich uz budes mat v skrini, bude ti luto ich nevyuzit. ja osobne mam rada ked sa mozem pekne obliect, aj ked na 2 hodiny, inak ako rifle a pulover na bezny den.

martinka13
3. dec 2025

Z týchto urcite žiadne.

lienka.7
3. dec 2025

@anonym_autor ani jedny z tých 3.

autor
3. dec 2025
@anonym_8c709b

@anonym_autor a este jeden postreh. Mali sme na vysokej profesora, stara skola, uz vtedy mal tak 150 rokov, ktory cloveka na ustnu skusku ani nepustil, ak chalani nemali aspon koselu s kravatou, ak uz nie oblek, a dievcata slusne nohavice/suknu a bluzku. Proste sa s tebou nebavil, vysoka skola ma urcitu vaznost a si na nej dobrovolne. Doteraz si pamatam, ako som sa v januari, vonku minus 5, skola nevykurena, na vecku do tej slusnej bluzky prezliekala z tych teplych svetrov. Ale aj vdaka tomu nepridem na pohreb blizkej osoby v leginach. Tebe takato lekcia asi chyba.

@anonym_8c709b mala som raz obdobie keď som 4 dni nemala strechu nad hlavou, nemala som kde spať ani peniaze na jedlo, akurát zimné obdobie takže ja nepotrebujem žiadnu takú tú lekciu

muchotrafka298
3. dec 2025

Komu niet rady, tomu niet pomoci. Nechces ziadnu radu, tak druhykrat sa ani nepytaj. Lebo tvoje argumenty su smiesne. Nie si kralovna, aby si mala slusne oblecenie? Nepotrebujes ho lebo nosis teplaky????Kazda dospela zena by mala mat par slusnych veci, ktore si vie obliect na akukolvek prilezitost. Nie je to ani otazka penazi, da sa kupit aj lacno. A bez ohladu na to, kolko krat si to oblecies. Nemusis mat saty, ked ich nechces. Mas na vyber dalsich 10 moznosti. Ziadne umele lacno posobiace letne saty nie su vhodne na udalost ako je vecierok.

wolf_
3. dec 2025

Zaujímavá diskusia na čítanie. Pýtať si radu, ale zároveň rady ako keby nepríjmať a reagovať na ne vcelku nepríjemne ... 🤷‍♀️ Ja by som si ani jedny z týchto nedala na vianočný večierok, aj keby mal byť s troma kolegyňami len tak v kancelárii. Mne sa na vianočné posedenie hodí niečo čo aspoň trochu, hoc farbou, evokuje Vianoce 🙂 Ale to som ja... Ty si daj to čo si chceš obliecť - v čom sa cítiš ty najlepšie, čiže ak sa ti najviac pozdávajú tie čierne, daj si tie. Alebo nechoď vôbec, nie kvôli šatám, ale kvôli tomu, že si písala, že ťa tam skôr ukecali, a to ja som zástanca toho, že ak niekam nechcem, tak proste nejdem a môžu sa aj na hlavu postaviť 🙂

anonym_ba0057
3. dec 2025

Vianočný večierok nie je ples. Zvierací vzor je stále in. Zobrala by som 2. Idú k nim čierne, aj krémové lodičky.

anonym_1b1ae3
3. dec 2025

@anonym_autor ja idem na vianočný večierok v rifloch a mikine ako vždy:D príliš to riešiš. Chceš šaty, tak si vyber také aké sa tebe páčia

autor
3. dec 2025

Nejde si nikam, ostávam doma, ďakujem vám všetkým dobrú noc

mima172
3. dec 2025

@anonym_autor
Autorka, snáď je ti už jasné, že pýtať sa to na MK bola chyba (lebo tu je každá dokonalá).
Večierok si uži, za mňa v šatách č.1 a keď ťa bude (co si nemyslím) niekto povrchný riešiť, tak sa na neho milo usmej, nech si žije ďalej vo svojej povrchnej bublinke.
Prajem príjemný večierok 🙂

tyrkysova_lentilka
3. dec 2025

@anonym_autor
Nedokázala som prečítať všetky komentáre, ale tvoje som si pozrela.
Úplne rozumiem tomu, že nechceš na jeden večer či pár hodín kupovať nové šaty, tiež to tak mám. Nemám vzťah k oblečeniu, pre mňa by to boli zbytočne vyhodené peniaze a ukážková podpora konzumu.
Zároveň ale chápem aj tie ktoré to tak nemáte, ak vám nové šaty na takéto firemné stretnutie spravia úprimnú radosť.
Ja pracujem v kancelárii a obliekam sa trošku elegantne, o to mám jednoduchšie v skrini niečo nájsť. Šaty a sukne však nenosím bežne a tento rok máme večierok v priestoroch firmy, čiže sa plánujem obliecť slušne, ale na šaty alebo sako to nie je 🙂 určite sa tu nájdu tie, ktoré to majú rovnako a aj tie, ktoré môj postoj nepochopia. Jedno aj druhé je v poriadku, každá sme predsa iná.

Aby som sa dostala k tomu dôležitému. Ja nevidím problém v tom, že by si si mala vybrať šaty z týchto troch. Mne sa pozdávajú prvé aj tretie. Ak máte večierok večer, čo predpokladám, ja by som si vybrala čierne. Vezmi si ale tie, v ktorých sa budeš cítiš pohodlnejšie. Pre väčšinu tvojich kolegov bude určite dôležitejší fakt že si tam ako to čo máš oblečené.

anonym_8383a6
3. dec 2025
@anonym_3746b5

@anonym_8383a6 ani ja nemám nič z vymenovaného 🤷‍♀️ keď človek nikde nechodí ani to nepotrebuje

@anonym_3746b5 ked sa pritrafí pohreb, tak ideš v čom?

anonym_223c3f
3. dec 2025
@anonym_8383a6

@anonym_8383a6 firemný večierok nie je pohreb, nemyslím že je vhodné to porovnávať

anonym_4a26b3
3. dec 2025
@anonym_8383a6

@anonym_8383a6 nebola 10 rokov uz nepojde asi nikdy na ziadny. Tieto argumenty. Alebo ze kupovat si saty kvoli dvom hodinam. Ako keby boli z cukrovej peny a nasledne sa rozpadnu alebo odparia.
Autorka ty sa chovas ako male dieta.

anonym_223c3f
3. dec 2025
@anonym_4a26b3

@anonym_8383a6 nebola 10 rokov uz nepojde asi nikdy na ziadny. Tieto argumenty. Alebo ze kupovat si saty kvoli dvom hodinam. Ako keby boli z cukrovej peny a nasledne sa rozpadnu alebo odparia.
Autorka ty sa chovas ako male dieta.

@anonym_4a26b3 Myslím, že autorka má právo na vlastný názor aj vlastný život.
Nevšimla som si, že by sa správala ako dieťa. Malými deťmi sme, kým neakceptujeme názory iných.

anonym_4a26b3
3. dec 2025
@anonym_223c3f

@anonym_4a26b3 Myslím, že autorka má právo na vlastný názor aj vlastný život.
Nevšimla som si, že by sa správala ako dieťa. Malými deťmi sme, kým neakceptujeme názory iných.

@anonym_223c3f to ze nejde nikam a ostava doma je podla teba co? Ma pravo na vlastny nazor ale na co sa sem teda prisla pytat?

anonym_223c3f
3. dec 2025
@anonym_4a26b3

@anonym_223c3f to ze nejde nikam a ostava doma je podla teba co? Ma pravo na vlastny nazor ale na co sa sem teda prisla pytat?

@anonym_4a26b3 Prišla sa pýtať, lebo chcela slušne poradiť v niečom, čo pre ňu nie je komfortné. Písala že na také akcie nechodí, je pochopiteľné že potrebuje validáciu a podporu. A fakt si nemyslím že tie šaty sú až tak hrozné.

:D čakala som, že spomenieš ten komentár že nikam nejde, áno dávam ti čiastočne za pravdu. Ale ako som písala, potrebovala poradiť, nie vyhejtovať, toto bola jej reakcia na to.

bielasovicka
3. dec 2025

No to je vidieť že nikam nechodíš. Preto nemáš ani šajnu co sa nosí. Určite to nie sú tieto šaty ktoré ukazujes. A preto ti tu poradili, lebo asi vedia lepšie co sa nosí. Len ty nechceš počúvať nikoho, tak si sa nemala ani pýtať.
Mimochodom, ísť na 2 hodiny na fir. večierok to je načo dobré?

ankare
3. dec 2025

@anonym_autor z týchto druhé

janai1
3. dec 2025
@anonym_8383a6

@anonym_8383a6 v leginách ako písala vyššie 😂

janai1
3. dec 2025

Inak autorka - keď z toho večierku sa počas tých strán komentárov vlastne vykľuli vianočné trhy... To tam v tých letných šatách nezmrzneš?

anonym_0b1f98
3. dec 2025

Ktoré sa páčia tebe. Mne ani jedny. Ale je to o Tebe nie o nás. Opýtaj sa muža, alebo niekoho z rodiny.

autor
4. dec 2025
@janai1

Inak autorka - keď z toho večierku sa počas tých strán komentárov vlastne vykľuli vianočné trhy... To tam v tých letných šatách nezmrzneš?

@janai1 o kabáte a svetri si nepočula? Ty také nemáš?

janai1
4. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja hlavne mám slušné šaty na vianočný večierok ... a slušné oblečenie vhodné na akciu ktorá sa koná prevažne vonku 😉

dadis
4. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor Vykasli sa na saty (v dobrom ti pisem, ze su fakt hrozne vsetky 3) a radsej si oblec nieco, v com bezne chodis do kancelarie, v com ti nebude zima na tych trhoch. Ak chces, aby to posobilo vianocne vyber si farby cervenu, tmavozelenu.., ale tiez aj nemusis. Hlavne si to uzi..

autor
4. dec 2025
@janai1

@anonym_autor ja hlavne mám slušné šaty na vianočný večierok ... a slušné oblečenie vhodné na akciu ktorá sa koná prevažne vonku 😉

@janai1 teší ma pre teba, naozaj 👍

autor
4. dec 2025
@dadis

@anonym_autor Vykasli sa na saty (v dobrom ti pisem, ze su fakt hrozne vsetky 3) a radsej si oblec nieco, v com bezne chodis do kancelarie, v com ti nebude zima na tych trhoch. Ak chces, aby to posobilo vianocne vyber si farby cervenu, tmavozelenu.., ale tiez aj nemusis. Hlavne si to uzi..

@dadis do kancelárie chodím v služobnom a v tom na večierok nejde. Pýtala som sa ráno kolegyňu v čom boli pred 2 týždňami na prvej a ukázala foto, väčšina z nich v rifliach a tričko a len 2 mali na sebe letné šaty. Takže tie čierne budú akurát