icon

Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?

3. dec 2025

Baby budeme mať vo firme vianočný večierok a ja neviem čo si na seba hodiť 🙈 zo všetkých šiat čo mám som si vybrala tieto tri. Naj riešenie bude asi to čierne že? Nebudú tie dve moc svetlé letné na večierok? Ďakujem vám

Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?Ktoré šaty si mám vybrať na firemný vianočný večierok?
autor
3. dec 2025

Nebude to večierok na úrovni nejakých podnikateľov či na úrovni odovzdávania oskarov.
Je to malá firma s ca 30 zamestnancami, prevažne žien z toho 4 muži. Ani nie sme nejaká podnikateľská či kancelárska firma.
Zrušením nás automaticky prebrala iná firma takže u nich pokračujeme automaticky ďalej a v služobnom oblečení. Takže toto riešiť nemusím čo si každý deň oblečiem do práce a doma nie som žiadna holandská princezná aby som varila, sedela, upratovala v princeznovských šatách. Doma mám jednoducho buď tepláky alebo legíny.
Čo sa týka pohreb naposledy som bola pred 10 či 11 rokmi a to bolo v zime takže čierne teplé legíny, čižmy a čierny kabát, na pohreb nechodím každému len najbližšiemu rodinnému príslušníkovi.
Také veci ako sako, klasické čierne nohavice, lodičky, mokasiny atd atd nie je to môj štýl obliekania sa a keď sa ja v takejto spoločnosti či prostredí nepohybujem tak mi tie veci doma budú na tri veci.
Ako som už písala ja na takéto večierky nechodievam, som ani nechodievala tak som to riešiť nemusela a ani v budúcnosti nebudem. Dôvod prečo začo už nechajte na mňa.
Ďalej nie každý máme ideálnu postavu, koľke z vás máte tú ideálnu postavu? A vôbec čo je to ideálna postava? Nesúdte ak osobu nepoznáte. Nechápem prečo musia ľudia hneď sa obúvať do druhej. Ale jedno, v poriadku. Veď to je také typické mk-čkovské nie?
Tým ktorým poradili ďakujem veľmi pekne.

alenka58
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_c5f42f v budúcnosti nebudem riešiť keďže je to teraz výnimka že by som šla

@anonym_autor dievčatá ti radia lebo chcú aby si dobre vyzerala, zrejme máš svojský štýl oblečenia, ale aj tie čižmičky by k čiernym šatám zrejme pristali / keďže píšeš že lodičky nenosíš/ veď malé čierne kúpiš aj za 20 eur a využiť ich využiješ ak sa ti nezmení postava

really8
3. dec 2025
@anonym_autor

Nebude to večierok na úrovni nejakých podnikateľov či na úrovni odovzdávania oskarov.
Je to malá firma s ca 30 zamestnancami, prevažne žien z toho 4 muži. Ani nie sme nejaká podnikateľská či kancelárska firma.
Zrušením nás automaticky prebrala iná firma takže u nich pokračujeme automaticky ďalej a v služobnom oblečení. Takže toto riešiť nemusím čo si každý deň oblečiem do práce a doma nie som žiadna holandská princezná aby som varila, sedela, upratovala v princeznovských šatách. Doma mám jednoducho buď tepláky alebo legíny.
Čo sa týka pohreb naposledy som bola pred 10 či 11 rokmi a to bolo v zime takže čierne teplé legíny, čižmy a čierny kabát, na pohreb nechodím každému len najbližšiemu rodinnému príslušníkovi.
Také veci ako sako, klasické čierne nohavice, lodičky, mokasiny atd atd nie je to môj štýl obliekania sa a keď sa ja v takejto spoločnosti či prostredí nepohybujem tak mi tie veci doma budú na tri veci.
Ako som už písala ja na takéto večierky nechodievam, som ani nechodievala tak som to riešiť nemusela a ani v budúcnosti nebudem. Dôvod prečo začo už nechajte na mňa.
Ďalej nie každý máme ideálnu postavu, koľke z vás máte tú ideálnu postavu? A vôbec čo je to ideálna postava? Nesúdte ak osobu nepoznáte. Nechápem prečo musia ľudia hneď sa obúvať do druhej. Ale jedno, v poriadku. Veď to je také typické mk-čkovské nie?

@anonym_autor toto sa neda ani citat🙈 ty holandska kralovna.

anonym_926aa1
3. dec 2025

Žiadne sa nehodia. Možno skúsiť si kúpiť niečo iné ,ktoré budú vhodné.

martinkatinka
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_autor ja vzdy zbehnem do sekaca, ked mi treba nieco extra 😉😆

anonym_763f6f
3. dec 2025

Ja by som zobrala posledné, čierne určite nie. Tento víkend som bola v hoteli v ktorom shodou okolností mali firmený Vianočný večierok v reštaurácii. Väčšina žien v čiernych šatách, no vyzeralo to tam ako na kare a nie večierku. Zachraňovali to muži s zväčša bielymi košelami ale tie ženy hrôza a des... Viem, tzv čierne mini sú elegantné na každú príležitosť ale nie keď to potom vyzerá naozaj ako kar, je veľa vhodnejších farieb na takú príležitosť

benit
3. dec 2025
@anonym_autor

@anonym_8383a6 prečo? Nie každá chodí každý piatok alebo víkendy na žúrky a neviem aké večierky či už súkromné alebo firemné. Ja som ani v jednej firme kde som pracovala nebola na ich večierkoch veď to nie je povinné

@anonym_autor nikto nekaze kupovat saty na zurky. Teraz su vypredaje, kup si 1 univerzalne saty. Nehovor, ze jedna zena nevyuzije saty. firma sa rusi, ale asi pojdes do inej prace, pojdes na pohovor, do divadla,na oslavu..... saty sa vzdy vyuziju a jedny normalne saty sa patri mat v satniku.

autor
3. dec 2025
@martinkatinka

@anonym_autor ja vzdy zbehnem do sekaca, ked mi treba nieco extra 😉😆

@martinkatinka ja ale nič extra nepotrebujem 🙈

autor
3. dec 2025
@really8

@anonym_autor toto sa neda ani citat🙈 ty holandska kralovna.

@really8 tak nečítaj

autor
3. dec 2025
@benit

@anonym_autor nikto nekaze kupovat saty na zurky. Teraz su vypredaje, kup si 1 univerzalne saty. Nehovor, ze jedna zena nevyuzije saty. firma sa rusi, ale asi pojdes do inej prace, pojdes na pohovor, do divadla,na oslavu..... saty sa vzdy vyuziju a jedny normalne saty sa patri mat v satniku.

@benit vyššie píšem že iná firma nás prevzala a tam automaticky pokračujeme takže nebude žiadny pohovor, ten sme mali minulý týždeň v práci. Do divadla a na oslavy nechodíme tak na čo zbytočne kupovať? A v piatok na večierku budú len párky so zemlou a väčšinu času budeme vonku na vianočnom trhu

zara1357
3. dec 2025

@anonym_autor neviem síce aká si veková kategória, ale všetky tie tuniko/šaty vyzerajú neskutočne staromódne. Ja viem, že nemá každý rozpočet 400eur ako v nákupných maniačkach, ale ver mi že v lepšom nákupnom centra a v bežných módnych reťazcoch nájdeš naozaj módne veci.

autor
3. dec 2025
@zara1357

@anonym_autor neviem síce aká si veková kategória, ale všetky tie tuniko/šaty vyzerajú neskutočne staromódne. Ja viem, že nemá každý rozpočet 400eur ako v nákupných maniačkach, ale ver mi že v lepšom nákupnom centra a v bežných módnych reťazcoch nájdeš naozaj módne veci.

@zara1357 budem si kupovať také aké sa mne páčia a nie také ktoré mi niekto predpíše

really8
3. dec 2025
@anonym_autor

@really8 tak nečítaj

@anonym_autor dakujem za tuto inteligentnu odpoved. Fakt si to po sebe precitaj. Tieto zlataniny o tom co nosis doma su akoze o com? Na co? Minuly vikend mal muz vianocny vecierok. Bolo nas tam 9. A nedosla som tam kvoli tomu ako sedlak. Je to aj tvoj prejav k hostitelovi. Ale kedze si leginovy typ je znacne ze vkusom neoplyvas takze je jedno ake saty si das. Dogabes sa tak ci tak. Uz vidim tie cizmy s kozusinkou dufam ze clenkove a presivanu bundu😂

domkakvet
3. dec 2025

@anonym_autor prve.

miadi
3. dec 2025
@gemerka17

@miadi a prečo by nikde nemala ísť? Ved prave preto, ze sa firma rozchadza. Zas to asi nie je vianocny večierok na takej úrovni ako veľká firma, ked to maju u nich. Ani jeden z kolegov si na ňu nespomenie, ani ju nebude ohovárat co ma na sebe pokiaľ nepôjde vo vreci a gumakoch.

@anonym_autor nič si z tych komentároch nerob, tu sa občas objavia zakomplexovane osoby, ktore potrebujú vypustit paru po celom dni. Šaty si vyber ake z tych 3 ake chces. Tiež by som kvoli 2 hodinam za daných podmienok nekupovala nič navyše do šatníka.

@gemerka17 preco by nemala ist ? Si si nevsimla podstatnu vec a sustredis sa na povrchnu vec = šaty . Podstatna vec je ze sa jej tam vobec nechce ist a ide len Preto ze ju k tomu ukecali . Nemam rada taky natlak a ist niekde koli druhym. Taketo sa premozem len koli detom ale nie koli cudzim.

autor
3. dec 2025
@really8

@anonym_autor dakujem za tuto inteligentnu odpoved. Fakt si to po sebe precitaj. Tieto zlataniny o tom co nosis doma su akoze o com? Na co? Minuly vikend mal muz vianocny vecierok. Bolo nas tam 9. A nedosla som tam kvoli tomu ako sedlak. Je to aj tvoj prejav k hostitelovi. Ale kedze si leginovy typ je znacne ze vkusom neoplyvas takze je jedno ake saty si das. Dogabes sa tak ci tak. Uz vidim tie cizmy s kozusinkou dufam ze clenkove a presivanu bundu😂

@really8 neviem o akých čižmách s kožušinkou tu trepeš ale jedno

really8
3. dec 2025
@anonym_autor

@really8 neviem o akých čižmách s kožušinkou tu trepeš ale jedno

@anonym_autor o tych na vianocne trhy

gemerka17
3. dec 2025
@miadi

@gemerka17 preco by nemala ist ? Si si nevsimla podstatnu vec a sustredis sa na povrchnu vec = šaty . Podstatna vec je ze sa jej tam vobec nechce ist a ide len Preto ze ju k tomu ukecali . Nemam rada taky natlak a ist niekde koli druhym. Taketo sa premozem len koli detom ale nie koli cudzim.

@miadi sedíš si na kábli? Jasne si ju zotrela dole, ze nech nikam nejde, keď ma nevhodny outfit. To vsak vobec nie je pravda. V skutočnosti si ju nikto nevsimne, čo ma na sebe oblecene a kazdemu su jej šaty na večierku ukradnute. Sama autorka sa ide ukázať na 2 hodiny, aby bolo, (trosku solializovat sa moze, treba). A tu dostala náklad o nevhodnom oblečení. Mala firma, v podstate posedenie, žiadny smoking či večerné šaty a tu si ľudia vybijaju na nej svoje komplexy a ty si jedna z nich. Gratulujem k takému úspechu.

autor
3. dec 2025
@really8

@anonym_autor o tych na vianocne trhy

@really8 ďakujem za tvoju ochotu

anonym_58892b
3. dec 2025

Prve alebo tretie, zalezi aky si typ a v ktorych sa citis lepsie.. saty su muktifarebne, tak topanky neutralne..
A len tak mimochodom, obycajne slusnejsie saty najdes aj v tescu a fakt je dobre mat doma jedny take saty. Ved nemyslia sa flitre ci nieco specialne, len nech neposobia tie saty ako uplne vsedne, ci bezne na den do prace, na kavu.
A nebud taka negativistka, nikto ti nechce zle a nebud hned razantna, ze 2hod a domov. Mozno sa nakoniec aj dobre zabavis. Niekedy je fajn ist mimo domu na chvilu a trochu sa zabavit

dadis
3. dec 2025

Do 20 eur vies zohnat nieco normalne. Tieto saty hod do humany. Napriklad https://www.google.com/search?q=midisaty+s+prim...

autor
3. dec 2025
@dadis

Do 20 eur vies zohnat nieco normalne. Tieto saty hod do humany. Napriklad https://www.google.com/search?q=midisaty+s+prim...

@dadis ďakujem ale toto nie môj štýl

anonym_fa5d78
3. dec 2025

Prepac, ale tieto saty su hrozne vsetky 3. Ani jedny sa nehodia na vianocny vecierok, vlastne ani na ziaden vecierok nikdy. Rozumiem, ze nie si typ, ktory chodi na nejake akcie, ale neverim, ze mas doma len toto a zvysok teplaky a leginy. Pozri, ja tiez chodim cely rok v tricku, dzinsoch a teniskach, doma v leginach a tricku, som na materskej, takze moje cele spolocenske vyzitie spociva v tom, ze odvediem starsie dieta do skoly a idem na nakup do Tesca, ale, sakra, mam v satniku aj male cierne, aj slusne nohavice, aj sako, aj bluzku, aj lodicky. Lebo toto su veci, ktore by mala mat v satniku kazda dospela zena presne preto, aby ak sa vyskytne nejaka prilezitost, na ktoru sa treba obliect inak, nez do teplakov alebo legin, aby nevyzerala ako sedlana. Neverim, ze nikdy sa nebudes potrebovat obliect inak, nez teplaky. Proste ak uz nic, tak aspon jedny slusne nohavice a jedny slusne topanky (ani nemusia byt na vysokom podpatku, ak v tom nevies chodit) by si si mala zaobstarat a urcite ich vyuzijes aj v buducnosti.

autor
3. dec 2025
@anonym_58892b

Prve alebo tretie, zalezi aky si typ a v ktorych sa citis lepsie.. saty su muktifarebne, tak topanky neutralne..
A len tak mimochodom, obycajne slusnejsie saty najdes aj v tescu a fakt je dobre mat doma jedny take saty. Ved nemyslia sa flitre ci nieco specialne, len nech neposobia tie saty ako uplne vsedne, ci bezne na den do prace, na kavu.
A nebud taka negativistka, nikto ti nechce zle a nebud hned razantna, ze 2hod a domov. Mozno sa nakoniec aj dobre zabavis. Niekedy je fajn ist mimo domu na chvilu a trochu sa zabavit

@anonym_58892b možno mám na to nejaký dôvod že tam budem len 2 hodky, ja ponaučenie čo mám robiť naozaj nepotrebujem ďakujem

linibini
3. dec 2025

Dala by som si prvé, ak som správne pochopila, tak vo firme budete mať len malé občerstvenie a potom sa presuniete na vianočné trhy, ja osobne by som si k nim obliekla zateplené pančuchy 😉, lebo by som zmrzla. Príjemnú zábavu a nech sa ti darí vo firme s novým majiteľom.

dadis
3. dec 2025
@anonym_autor

@dadis ďakujem ale toto nie môj štýl

@anonym_autor Ved vidime, co je tvoj styl.. skus na tom popracovat, nemusi ta to stat ani majland.. aj keby si mala ist v ciernych nohaviciach a bielej koseli/bluzke, tak to si oblec radsej ako tieto 3 ohavy.

autor
3. dec 2025
@linibini

Dala by som si prvé, ak som správne pochopila, tak vo firme budete mať len malé občerstvenie a potom sa presuniete na vianočné trhy, ja osobne by som si k nim obliekla zateplené pančuchy 😉, lebo by som zmrzla. Príjemnú zábavu a nech sa ti darí vo firme s novým majiteľom.

@linibini áno to si určite dám, nechcem byť teraz chorá a nemôžem si to ani dovoliť. Ďakujem veľmi pekne zlaté od teba

autor
3. dec 2025
@dadis

@anonym_autor Ved vidime, co je tvoj styl.. skus na tom popracovat, nemusi ta to stat ani majland.. aj keby si mala ist v ciernych nohaviciach a bielej koseli/bluzke, tak to si oblec radsej ako tieto 3 ohavy.

@dadis ja na tom nepotrebujem popracovať ďakujem

dadis
3. dec 2025
@anonym_autor

@dadis ja na tom nepotrebujem popracovať ďakujem

@anonym_autor Ako myslis, prijemnu zabavu

betulinka1
3. dec 2025

@anonym_autor za mna tie prve. Mam pocit, ze niektore prispievateľky chodia pred večierkom este kadernícke a make up artistke. Treba pochopit, ze niekto sa citi dobre v tom co ma doma a nemusi si kupovat na firemnú akciu nove saty. Co ja vydávam na takych večierkoch a to roznych firiem, mi pride kolkokrat totalne smiesne. Moji kolegovia maju na to take pomenovanie, ze na love ale hlavne, ze im obrúčka svieti na prste. Ine ich komentare ani nebudem citovať. Hlavne ked vidime tie zeny vo firmam v bežnom obleceni a potom co predvádzajú na akciách, je teda az moc.