Kúpili by ste si opravované svadobné šaty?
Ahojte.
Mám už po svadbe a premýšľam nad predajom šiat. Je to veľkosť S (sedia XS/S čiže veľká šanca, že niekto takú veľkosť chce, výška do 170cm), štýl bohoo, moderné
Boli úžasné a vychválené. Na fotenie sme išli osobitne a náš akčný fotograf nám urobil krásne zábery z prírody ale nahnal nás aj do oblastí, kde boli tŕne atď ... poderavila som na nich tyl 🤦♀️
Sukňa je dvojvrstvová, na spodnom ligotavom tyle to nevidno, ale vrchný vidno. Mohla by som ich dať vyčistiť a prípadne aj prešiť celú vrchnú tylovú časť/celú sukňu ale
OPLATÍ SA?
Určite by som ich dala za smiešnu cenu, premýšľam tak 250€... každopádne čo teraz? 😭 Kúpili by ste si opravované šaty ak by to už vyzeralo dobre? Je mi ich tak strašne ľúto
Vďaka za každé zapojenie sa do diskusie
Ale aj tak napíšem svoj názor. Keď mamičky dokážu predať Newbie a Lindex oblečenie pre deti, s dierami a niektoré aj so zošúchanými kolenami na teplákoch a leginách a dajú za 15€ jeden kus legín, a mamičky na FB sa dobre že o to nebijú 😀 tak myslím, že by si to za takú sumu aj predala. Aspoň by si nevesta nemusela dávať veľký pozor, aby šaty nezničila a mohla by sa s kľudným svedomín zabávať najlepšie ako vie 😀
@bessie12 mna by zaujimali tie tvoje za 3000€ 🙂 a tiez nikde netvrdim, ze ich idem predat poskodene, boli by opravene podla mna tip top. Ja by som si saty s malou dierkou na tyle tiez nekupila ale to je hlavne z dovodu, ze ak by uz boli upravene, pridem ich pozriet, ked to bude ok tak ich vezmem. Ale ak by som kupila poskodene a este len isla prerabat, bala by som sa, ze to zle dopadne
Tak potom na čo je celá táto téma? Keď ich prerobis a budú ako nové? Tak si sa rovno mohla opýtať že či by sme kúpili nové resp. raz oblečené za 250e.
Pridaj fotku tých svojich šiat najprv 🙂 keď budu v tip-top stave a ta dotycna kupujúca nebude vedieť o tom, ze boli upravované, tak potom by to nemal byt problém.
Asi nebudú až také nádherné, keď sa hanbíš pridať ich fotku.
A k otázke, pokiaľ by to boli v originály šaty za 1000 € a ty by si ich po oprave predavala za 250€ nemala by som problém ich kúpiť. Ale až nové stáli 300 a mala by som za použité opravené dať 250 , tak radšej si kúpim nové.
Nikde nepíšeš, koľko stáli nové, čo je tiež podstatná info.
Ak ich das opravit, tak, ze to nebude vidiet, tak saty skus predat za vyssiu suma. Ale vacsina zien Ti tu pise, saty s poskodenim by za 250 eur nekupili. Ani boho, ani novu kolekciu. To radsej kupia nove aj za 1000 alebo 2000 eur.
A vies preco? Lebo pri poskodenich satach nemas zaruku, ze oprava siat dopadne podla tvojich predstav. Je to riziko, dalsie naklady a starosti.
Takze to riziko podstupis ty, do siat zainvestujes a mozes ich skusit predat za vyssiu sumu, ale sama o tom pochybujes. Alebo ich skus ponuknut v aktualnom stave, s popisom vady a uvidis.
@personality Vies co? Asi to tak aj urobim 😃 dam ich presit a nepriznam 😁👍
nekúpila by som ani poškodené, a ani opravené...
ak by som časom zistila že šaty sú opravované na tajnáša tak by to bolo pre mňa obrovským sklamaním...
250e je za také šaty moc...
Ak by sa mi páčili tak by som ich kúpila aj opravené.
@lalenka33 Tento model stoji 1200€, najlacnejsie ako som ich zohnala. V BA mozno aj viac neviem, ja som kupovala na vychode. V dnesnej dobe aj nove saty za 400€ su uz uplne mimo modu, chapem, ze niekomu sa pacia, to nepopieram, ale ked je nova kolekcia, bezne sa kupa siat pohybuje od tisic € vyssie, od 800€ som nasla boho ale neprepracovane a jednoduchsie, aj tak zle sedeli
O com je ta diskusia? Premudrela majitoelka siat si neda povedat. Tak baby co nahodou budete si kupivat boho saty za 250 dobre kuk ci nie su to tie poskodene.
@titla Ako "podla tvojich predstav"? Tomu nerozumiem. Ked si ides kupovat opravene saty a prides k niekomu na skusku, tak ich uz vidis, vies, ako to dopadlo. Ja nikde nepisem, ze predam saty v takomto stave za 250€
@majkakvet Prisla som sa sem nastartovat a potvrdit si, ake su zeny bezohladne a arogantne a ze bude ok, ked budem taka ista a niekoho pri predaji podvediem a zamlcim to. Dakujem aj tebe
Dakujem pekne za vsetky rady
Pekny vecer paaa
Tyl sa dá len veľmi ťažko opraviť,ak vôbec sa dá. 😏 Čiže,ak sa baba rozumie,všimne si to.
Bože ženska, ty nemáš obchodného ducha! Takto sa nepredáva a už vôbec nie použité svadobné šaty, haloo!?
Ten, kto vie šiť, vie aj to, že vrchná vrstva sa dá vypadať a všetko nova/žiadna. Šikovné filigralne krajčírka sú čarodejnice, ktoré dokážu zázraky 😏
Ty saty predaj ako jeden krát nosené, nádherné, nová kolekcia tohtoročná. Až do inzerátu daj fotku, nikde inde! To sa dá ľahko vyhľadať ak ju das som. Internet si totiž pamätá.
Takže sem nič nepridavaj, daj ich upravit q nič nehovor o dierach 🙈. A cenu - ak stali nejakých 700 a viac eur, daj kludne aj na 350. Ved nemáš čo stratiť a znížiť môžeš vzdy. A kludne mi foto posli do správy 🤪 Ja už sa vydávať nemienim a ak by sme si to s mm zopakli niekedy, tak si kúpim také praktické aj na bežné nosenie 😁.
Inak na margo cien - pred 20 rokmi som si ako aupair kúpila nádherné spoločenské šaty za 250 eur. Bola som v nich na svadbe a promociach. Neľutujem do dnes. už sa síce do nich (zatiaľ) nezmestim ale ak by áno a dám ich zkratit, kludne sú v pohode nositelne aj dnes. A bez komentárov, ze su už 20 ročne 😉.
Riadne trápna diskusia 🤣 baby pýtajú fotku nech zhodnotia a ty si ideš svoj príbeh 🤭🤭🤭
Hoď na bazár, nafoť problematické detaily, napíš do inzerátu, že v prípade vážneho záujmu a zaplatení zálohy za krajčírku dáš šaty vyčistiť a tyl opraviť. A uvidíš či bude vôbec dopyt, čo ja viem 🤷. Však vyskúšať môžeš, nie? A keď záujem nebude, tak to nemá zmysel ani dávať opravovať... A ten vrchný tyl sa nedá komplet vymeniť?
@dada0902 hej lebo možno nie sú tak dokonale a vychvalene ako autorka popisuje 🤣🤣🤣
A teda k otázke, ak by si ich dala opraviť a vyzerali by bez chyby, kľudne aj 250€.
@svetlonos Dakujem, ja uz neviem rozumne odpovedat, tak sa vzdialujem pre moje dobro. Niektore komentare su fakt usmevne ... vyse tisic eurove saty by si kupili nove bla bla 😄 Uz fakt odpovedam primitivne a na styl, aky chcu a potrebuju, so siatkami zajdem ku krajcirke a uvidime, co vymyslime. A k fotke... neviem ci si myslia ze som fakt idiot, ale urcite tu foto nevycapim prave z tohto dovodu. Niektore naozaj nepremyslaju a ze ich tu nechcem ukazat lebo asi nie su az take uzasne 😂 nech sa nik nehneva, ale komentarove ohodnotenie od nejakej 50tnicky nepotrebujem, potrebujem vyriesit ich predaj 😁 Dakujem za koment, si velmi mila, sama som zvedava, ako to bude 🙂
Pekny vecer
Keby boli podľa mojich predstáv a opravené by boli dobre,tak ano, kúpila by som ich. Veď ktovie,koľko takých veci aj mám doma 😊
Daj ich opraviť a predaj
Autorka, však si mohla tu postnut svadobné foto bez tváre. Tak by sme videli o aké šaty sa jedná 🤦♀️
A mimochodom. Neviem ako iné uzivatelky fóra, ale mne do 50tky ešte ostáva 20 rokov 😁
@bessie12 za 3tis som si predstavovala nieco wau😀
Autorka, ja by som ich kupila. Mam rada ekologiu
@bessie12 3000€ za toto?
@hederamonstera
@zuzanockamt no také ceny sú v NL. Ale ako som spomínala. Pre mna sú dokonalé 🥰
Tak v tom pripade, ak ich das opravit, myslim, ze nebudes mat problem ich predat (a mozno aj za viac) 🙂

@petamich Preco stale operujes s tym, ze idem predat poskodene saty? Poskodene by neboli, boli by opravene (snad na nerozoznanie). Aky je rozdiel medzi tym, ak su saty u danej krajcirky site alebo ak prinesiem saty a spravi upravy?