icon

Môžu byť menštruačné nohavičky vhodné na kúpanie?

17. júl 2024

Dobrý večer dievčatá. Mám taký problém. Dcéra má ísť zajtra na plaváreň a ako na ten truc dostala menzes 😔 máva ho ešte len druhý krát, takže v podstate slabý.
A tak mi napadlo, že keď sú aj Menštruačné plavky, tak tie Menštruačné nohavičky, ktoré kúpim trebárs v DMke asi nebudú dobrý nápad na kúpanie, že?
Ďakujem

Strana
z2
muchotrafka298
18. júl 2024

@dominikamacakova no podla mna je tam igelit ta jedna vrstva 🙈

zuzulka558
18. júl 2024

No ja ich doma nosím ale napíšem len no fuj mňa by to ani nenapadlo,, vysvetli ze nie,,, ja mam odpor aj keď mam tampón ísť na kúpalisko

patus_2
18. júl 2024

@dadka1997 nemyslím, že kvapka krvi je v bazéne to najhoršie, čo tam môžeme nájsť. Moč, výtok, hlien, hnis, odumretá koža, sliny a ďalšie telesné tekutiny, zbytky výkalov, možno aj nejaké parazity v nich a ktovie, aké ďalšie lahôdky :D Takže ja by som tie plavky tak tragicky nebrala, sama mám odskúšané aj vo vani, že pri strednom krvácaní sa do vody nič viditeľné neuvolnilo ...

titla
26. júl 2024

@dadka1997 Neviem ako vazelinove tampony do vody si skusala ty, ale tie co pouzivam su povoskovane/ nepriepustne len v tej spodnej casti, kde je snurka, aby nenasiakli vodou, vrchna cast je klasicky tampon, ktory normalne vpije menstruacnu krv.

@autorka To, ze dcera ma este len druhu menstruaciu nemusi nutne znamenat, ze bude slaba. Praveze, v zaciatkoch byvaju tie cykli ako na hojdacka, silne krvacanie strieda slabe, perioda moze byt nepravidelna. Ja som mala napr. svoju tretiu mesntruaciu 14 dni a tak silnu, ze som skoncila na injekciach zeleza v nemocnici, hoci prve dve ms som len spinila. Je to velmi individualne, ale nespoliehala by som sa na to, ze MS bude slaba len z dovodu, ze je to jej druha.
Tampon mozno nebude pre tak mladsie dievca konfortny, ak krvacanie ostane slabe skusila by som tie mestruacne plavky, ale potrebujes aspon dvoje. Na vymenu a dlho to schne. Mam tiez, ale pouzivam len do mora (do bazena pocas ms nejdem) a len ku koncu pri slabej ms.
Za mna najlepsie na kupanie pocas ms je menstruacny kalisok. Ale ten je potrbne naucit sa zavadzat. Chce to urcitu prax a tato alternativa pre tak mlade dievca nemusi byt prijemna.

dadka1997
26. júl 2024

@titla tampony do vody napustenw vazelinou, nie su menstruacne tampóny

beronsche
26. júl 2024

@dadka1997 v DM sa dajú kúpiť menštruačné tampóny, kde je len spodná časť napustena vazelinou.

Strana
z2