icon

Musí sa štýl zmeniť po narodení dieťaťa?

10. jún 2024

Zdravim,
Myslite že človek by sa mal stat viacej konzervatívnym čo sa týka napr obliekania a vkusu všeobecne keď sa stane rodičom? Ja som dnes totiz videla fakt neuveriteľný nevkus (netýkalo sa to len oblecenia) a potom som si všimla že žena ma so sebou ešte aj dieťa.. prišlo mi to nefér aj voci dieťaťu - škôlka čo si myslia rodičia a tak všeobecne ma zaujima či beriete ohľad aj na toto..

minenkak
11. jún 2024

Ako si mňa vytočila ,ty si ale jeden sprostý človek

beronsche
11. jún 2024

Autorka - áno, na niektorých to pôsobí negatívne. Na ľudí ako si ty!!
Lebo jedna vec je, že ťa to zaujme, to je pochopiteľné, tiež by som sa pozrela a zrejme by mi prebehlo hlavou, že "ako vážne!?" Ale byt kvôli tomuto negatívne ovplyvnená? To teda nie, to už je hlúpe.
Nuž, nechcela by som byť otrokom vlastných predsudkov a malomestiactva..
Veď je to vlastne smutno-trapne, takto súdiť ľudí..

anonymous87
11. jún 2024

Si robis prdel ze? 🤣😄

minenkak
11. jún 2024

Ja už musím začať raňajkovať pred otvorením koníka, lebo keď hladná prečítam takúto tuposť, sa len rozculim a klesne mi strašne cukor

beronsche
11. jún 2024

A že nefér voči dieťaťu... Svätá prostoto..
Deťom sa stávajú nefér veci, žiaľ. Ale mať rodiča vystredneho v obliekani, nie je jedna z nich.
Horšie je mať rodiča zakomplexovaneho a sudiaceho malomestiaka, plného predsudkov, čo si nevidí ďalej od nosa.

anonymous87
11. jún 2024

@minenkak ja milujem dotrhane rifle, tak mozem cakat, ze za chvilku tu bude tema o mne? 🤣

Autorka a ako vypoveda tigrovana audina o charaktere, povahe a vychove danej mamicky?
🤔
Ano, ani mne sa take veci nepacia. Osobe, ktora tu vec vlastni ano. Tak kto je teraz lepsi rodic? 🤭🤣
Boze ja zemrem 🙏

viestta
11. jún 2024

Mas pravdu, mozu si ostatni rodicia pomysliet svoje. Je to normalne, prirodzene a ludske mysliet. Je normalne mysliet si cokolvek. Len ta menej vybavena cast z nich potrebuje toto riesit ako big problem. Jedna z nich dokonca potrebuje moralizovat na MK. Marne sa zamyslam preco?

zuzitko74
11. jún 2024

Máš myslenie plné predsudkov a zaužívaných stereotypov. Vzor auta a typ oblečenia nemôže byť sám o sebe vulgárny. Vulgárni môžu byť len ľudia a to v akomkoľvek oblečení, dokonca aj v ,,slušnom a konzervatívnom".

minenkak
11. jún 2024

Autorka,veľmi ťa prosím daj svoju fotku,či si aspoň zaujímavá tou vonkajšou časťou ,keď vnútro teba je takto zhnité

ivik4
11. jún 2024

Hrdinka si mala ist za nou 😃
Dobre tu smrdi zavist
Trapaaaaaasss

lelelienka
11. jún 2024

Ono aj to oblečenie ale naozaj dosť vypovedá o človeku, aj keď to nechcete priznať a častokrát je prvý dojem presne zodpovedajúci povahe/správaniu. Ono je to totiž aj o dodrziavani nejakej základnej slušnosti, vezmite si taký príklad, že v nejakej moslimskej krajine nikto asi nebude provokovať vyzývavým oblečením, (mimo rezortu, proste bežne na ulici) lebo sa to tam nepatri a skoncili by sme zle. Takisto na seriózny ples sa asi nedovalím v teplákoch a ak niekto ano, potom je to znak úplného nerešpektovania situácie alebo nevedomosti, jednoducho nič čo by sme mali obdivovať, ale skôr poučiť ako sa to patrí. Neverím, že by ste len mávli rukou, že veď on(a) má svoj štýl. Áno, bežne si môžeme obliecť čo chceme, ale vždy vrámci slušnosti a istých hraníc, inak budeme a právom považovaní za neslušných, bez rešpektu, divných alebo niečo podobné.

minenkak
11. jún 2024

@lelelienka čo konkrétne na tejto je neslušné oblečenie,bavíme sa bežnom živote,nie o plese

viestta
11. jún 2024

@lelelienka a vratime sa na zaciatok, je nejaky predpisany dress code pre matky, ktore vozia deti do skolky? Je predpisane ake auto mame pouzivat aby sme nepoburovali? To co si obleciem o mne nieco vypoveda, ale urcite nie vsetko. A obliekam sa tak, aby to o mne aspon nieco vypovedalo. Co to ma vypovedat, je moje rozhodnutie.
A tak isto uznaj, ze pohorsovat sa v takejto miere ti pride v poriadku? Myslism si, ze toto pohorsovanie vypoveda ovela viac o tej co zalozila debatu ako o tej matke v audine. Vypoveda o nej napriklad aj to, ze jej etiketa nehovori vela, lebo nikto civilizovany nenazve matku slecna. Zene s dietatom sa vzdy hovori pani, ci je vydata, slobodna, rozvedena alebo vdova.

kengurica
11. jún 2024

Vulgárne vyzerajúce auto....to keby mi niekto kázal nakresliť, bola by som bezradná....Ale určite by nebolo leopardie.
A ako to berú deti? Určite nie "ako z bordelu"(tvoje deti poznajú bordel??). Skôr by si pomysleli "jeeej, zvieratkové autoooo".
Každý má svoj štýl, a nie každý sa každému páči.
Niekedy nie je problém vo "vysielači", ale v "prijímači"

kengurica
11. jún 2024

Ja že si bola v USA a stretla si Biancu Censori na prechádzke....tam by sa už dalo hovoriť o vulgarite...

simona20201309
11. jún 2024

😅😅😅😅😅 jaaaaaj takže tu ide o zavist.... paaaaani moji 🙏🙏🙏
Dúfam že tu žiadna mama nemá audi! Ženy s audi by nemali mať deti.
Viac nekomentujem.....

viestta
11. jún 2024

@simona20201309 kazdy maitel dietata a audiny by mal mat povinost vlastnit aj hrdzavu Skodu Favorit aby svojim vozovym parkom nesposoboval traumu svojim detom a cudzim matkam pred skolkou

autor
11. jún 2024

@viestta ide o ten vzor na aute nie značku, zas sa netvar že nechapes pointu

viestta
11. jún 2024

co mas proti tigrokovym dekorom?

majulino
11. jún 2024

Nie, nikdy mi ani len nenapadlo komentovať to, ako niekto vyzerá, ako je oblečený, sama pre seba si poviem, uf, toto by som nedala... Ale ďalej neriešim (týka sa to najmä leopardie ho vzoru

evaachesa
11. jún 2024

A čo mala na sebe oblečené že ťa to tak pobúrilo a stále nad tým musíš rozmýšľať? 😲

majulino
11. jún 2024

@viestta ani ja by som nedala tigrovany vzor, osobne proti nim nič nemám, niektoré sa mi aj páčia, pointa, aspoň u mňa je tá, že som príliš zdržanlivá, čo sa týka farieb a vzorov. Môj šatník tvorí z 2/3 čierna farba. Občas nejaká ružová, červená, tmavomodrá a v poslednej dobe aj tmavozelené.
Celkovo, také vzorované sa mi spája s našou menšinou, teda u nás skôr s väčšinou 🤣

minenkak
11. jún 2024

Inak dievčence, vďaka tejto téme som si objednala krásne (teda pre mňa)nohavice a s leopardim vzorom.BOZE V MOJOM VEKU ,dúfam,že mi vydržia až pokiaľ prídu vnúčence,si ich oblečiem

Autorka ako sa divas na starých rodičov s vnúčatom, ktorí sú farebné oblečeni,stará mať roztrhané rifle,starý otec ružové boticky a strikovany svetrík s kapucňou alebo učenie vnúčatá robiť blbosti

subartic
11. jún 2024

ja som konzerva ako vyšitá čo sa týka oblečenia , neznášam bižutériu , nosím len zlato , sukne , blúzky , topy , nohavicové kostými , topánky na stredne vysokom opätku , doma však pohodlne ale teda vôbec ma nepohoršuje keď iná žena je oblečená ďaleko odvážnejšie ako ja , ocinkaná množstvom náramkov, náušnice po plecia ,vyčesané rozcuchané vlasy v cope. Mám takú klientku a keď máme pracovný obed sme ako deň a noc , na druhej strane je to jeden z najlepších ľudí akých poznám .

lelelienka
11. jún 2024

@viestta kde konkrétne píšem o oblečení tej matky? Ved predsa píšem, že obliekať si môžeme čo chceme vrámci slušnosti a istých hraníc a uvádzam príklady, kde už sú hranice prekročené 🙂 Ale ostatné je už na vkuse/nevkuse a preferenciach jednotlivca, ale vytvára to o ňom samozrejme nejaký obraz. Tu o tejto by som si pomyslela, ze asi chce vystúpiť z radu a má rada značky a chce ukázať, že sleduje trendy lebo je to pre ňu z nejakého dôvodu dôležité a este by som si pomyslela, ze to nie je oblečenie pre mna. Ak sa páči jej, nech si ho pokojne nosí. Chápem ale a rešpektujem, že v autorke to môže vyvolávať iné pocity, rovnako legitímne a nie je dôvod ju presviedčať o opaku a znevažovať jej názor a ukončiť to klasikou “závidíš” Lebo asi nemá čo, keďže sa jej to nepáči. (Viem ze to nepíšeš ty o závisti, ale reagujem aj na iné príspevky)

anonymous87
11. jún 2024

@lelelienka ako moze byt leopardi/tigri ci aky vzor na aute vulgarny? To ze je podla mna nevkusny je druha vec. Pani matke sa paci. Co je vulgarne na sirokych nohaviciach? Az tak ze je potrebne sa pohorsovat na MK… ja ked idem syna odniest do skolky supnem rifle( v mojom pripade roztrhane), tricko, tenisky, bundu. Neviem ci do skolky treba nejaky dresscode, aby sa niekto nepohorsoval. Zena je mozno extravagantna.. a?
Samozrejme bavime sa o beznom dni. Nie o situaciach kedy je dresscode nutny… samozrejme di divadla ci na ples sa obleciem podla toho ako kaze etiketa..ale preboha, ona isla odviezt decko do MS. Nie na ples 🤷‍♀️

viestta
11. jún 2024

@lelelienka len tie hranice mame kazdy niekde inde. Ano, su extremy, ale aj to musi byt aby ten "normalny stred" mal o com pisat. Ja som rada, ze uz nezijem v dobe, ked bola na vsetko norma, kazdy kto vybocil bol podozrivy alebo posahany.
Nezabudnem na to ako moja babicka zdrbala moju vtedy 40 rocnu mamu, ze vydatej zene sa nepatri nosit cervene saty. Tie saty su paradne, ja som jej zavidela, ze ich moze nosit, ma ich dodnes, dodnes do nich vojde a aj dnes v nich vyzera famozne.

viestta
11. jún 2024

@anonymous87 asi sa niekto tasekol v minulosti, siroke volne nohavice su tu uz dva roky? A nosili sa aj v sedemdesiatych rokoch, nosili sa este aj neskor, mam pocit, ze tak 10 rokov do zadu boli tiez in. Leginy su IN uz len u niektorych. O tom, ze na niekom leginy naozaj vyzeraju vulgarne, na niektorych dokonca uplne karastrofalne nebudem pisat. Naozaj nechapem co je take otrasne a vulgarne na sirokych nohaviciach.

galganka
11. jún 2024

Bordelauto 😂 nový terminus technikus .. mala pekne zo Škodovky vystúpiť... 😂

autor
11. jún 2024

@majulino nespájala som ju zo žiadnou menšinou ani tak nevyzerala to som nikde nenapisala