icon

Nosí sa vesta stále? Zistite v diskusii!

18. okt 2024

Ahojte, mám tuto vestu už asi rok v skrini🙂 kupila som si ju ku kozenke, ale teraz premyslam nosí sa to ešte?

Nosí sa vesta stále? Zistite v diskusii!
Strana
z2
mamutka
19. okt 2024

@danica2711 pre človeka, ktorý to bravčové ani hovädzie mäso neje to vôbec nie je prehnane.

simca06022011
19. okt 2024

nosi sa vsetko co si oblecies a mas to rada... ja to nemam rada a napriek tomu som na jar vyfasovala takuto vestu z riadnej kozusiny :DDD neviem akoze co s tym mam robit.. al enapr. kamosova zena, si natesene taku kupila a nosi ju.. :D kazdy nech si nosi co ma rad a co sa mu paci...

1ryba
Odpoveď bola odstránená
jaja20
19. okt 2024

@1ryba Nie všetky veci sa šijú z takýchto koží. Takisto sa to týka aj vlnených vecí a oblečenia/kabeliek/topánok z iných živočíchov. Mne sa to vyslovene bridí, mať na sebe niečo zo živého tvora,aj rôzne čiapky alebo goliere z líšky atď...je to pre mňa proste no go a vôbec ma nezaujíma argument, že vydržia dlhšie.

0silvia0
19. okt 2024

@1ryba no to urcite, koze hospodarskych zvierat je jedna vec, ale len nedavno sa riesila stopka kozusinovych fariem v Europe.
https://spravy.pravda.sk/domace/clanok/449378-k...
Neviem, ci pri kupe kozenej bundy/kozucha sa dozvies z akeho zvierata si si kupila produkt. Ale poniektori mame problem aj s pravou kozou, treba to respektovat.

Mame doma jeden kozuch po babke, made in Juhoslavia, zdedila ho dcera, raz za rok si ho oblecie. Ale pamatam si z detstva, ze vtedy ficali kozuchy z mladat, boli take kucerave. Som rada, ze sa ludstvo v tomto posunulo a zvierata sa kvoli kozusine nechovaju. Viem, ze rec bola o kozenych bundach, pardon za odbocku.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
1ryba
Odpoveď bola odstránená
cukroska
19. okt 2024

Ak sa to páči tebe a hodí sa ti k postave a štýlu prečo nie..Niekto môže dať na seba aj vrece a vyzerá šik 😉

jaja20
20. okt 2024

@1ryba S tým chrlením odpadu z oblečenia to zase nenafukuj, veľa sa dá aj zrecyklovať. Oveľa viac zaťažujú prírodu jednorazové plienky, ktorých sa denne vyhazduje kvantum. Ale keďže je to iná téma,tak to nejdem rozvádzať.

Strana
z2